2018 metai Šiaulių turizmo informacijos centrui (TIC) buvo derlingi. Šiaulių TIC komandai pavyko pasiekti gerų veiklos rezultatų. Džiugu, kad ir patys šiauliečiai pradėjo labiau domėtis savo miesto istorija, turistiniais maršrutais.

Mieste apsilanko daugiau turistų
Dėliodama įsimintiniausias akimirkas iš Tarptautinės turizmo parodos Minske bei vertindama prabėgusios Tarptautinės turizmo dienos įspūdžius, Šiaulių TIC direktorė Rūta Stankuvienė vakar vykusioje spaudos konferencijoje pasidžiaugė šių metų darbais ir pasiektais rezultatais.

Direktorės teigimu, Šiauliuose lankosi vis daugiau žmonių. Per 2018 m. sausio-rugsėjo mėnesius Šiaulių turizmo informacijos centre apsilankė 53 009 lankytojai, tai yra, beveik 50 proc. daugiau negu praėjusiais metais.

„Šiauliečiai noriau keliauja po Šiaulius, vis dažniau kreipiasi į mus švęsdami šeimos šventes, giminės suėjimus. Be to, į miestą atvažiuoja daugiau turistų iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių“, – sakė R. Stankuvienė.

Šiais metais vyko daugiau turizmo parodų, mugių. Per devynis šių metų mėnesius Šiaulių TIC reprezentavo miestą ir pristatė turizmo išteklius bei galimybes penkiose tarptautinėse turizmo parodose ir mugėse. Miestas buvo pristatomas ir didžiausiuose nacionaliniuose renginiuose bei šventėse.

Siekiant suaktyvinti keliautojų srautus, sėkmingai įsijungta prie interaktyvios, inovatyvios akcijos-kelionių žaidimo „Pamatyk Lietuvoje“. Pirmą kartą pradėtas bendradarbiavimas su AB „Lietuvos geležinkeliai“, kur Šiaulių miesto patrauklumas buvo pristatytas specialiai parengtame gide, skirtame keliaujantiems traukiniais. Taip pat aktyviai dalyvaujama nacionalinėje akcijoje „Surink Lietuvą“.

Lankosi muziejuose, degustuoja maistą
Norint, kad miestiečiai bei svečiai geriau pažintų Saulės miestą, Šiaulių TIC surengė arba prisidėjo prie daugybės spalvingų ekskursijų. Per devynis mėnesius buvo suorganizuotos 146 ekskursijos. Iš viso per minimą laikotarpį, bendradarbiaujant su Šiaulių miesto gidais, buvo parengti 27 nauji ekskursijų maršrutai.

Šiaulių turizmo informacijos centras smalsiems miestiečiams ir miesto svečiams – visiems, besidomintiems Šiaulių miesto istorija – pasiūlė unikalią kelionę laiku, virtualią Šiaulių miesto istoriją www.siauliuistorija.lt. Pasitelkus modernias technologijas galima sužinoti miesto istoriją, būnant namie ar kelyje, dirbant kompiuteriu ar naršant išmanųjį telefoną.

Mobiliojoje programėlėje Izi.Travel parengti 4 nauji maršrutai savarankiškai keliauti po Šiaulius: „Šiauliai – tai, kas svarbiausia“, „Šiauliai – saulės miestas“, „Saldūs Šiauliai“ ir „Šiaulių muziejai“.

Direktorės teigimu, šiauliečiai ir miesto svečiai noriai lankosi mieste esančiuose muziejuose. Žmones domina Šokolado muziejus, visi Šiaulių „Aušros“ muziejaus padaliniai, atsinaujinęs Katinų muziejus, Geležinkelio muziejus.

Turistai nori ir įdomiau pavalgyti, dalyvauti įvairių patiekalų degustacijose, edukaciniuose užsiėmimuose.

R. Stankuvienė patikino, kad nemažai kitų darbų dar laukia savo eilės. Greitai bus pradėta rinkti naują grupę į gidų kursus. TIC darbuotojams dar teks sugalvoti, ką žmonėms pasiūlyti veikti rudens, žiemos vakarais Šiauliuose.

Į viršų