Šiaulių centre prie fontano ,,Saulės diskai“ vakar įvyko tradicinis kūrybinis pleneras ,,Rudens mozaika 2018“, skirtas 782-ajam Šiaulių miesto gimtadieniui ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Įvairių Šiaulių miesto ugdymo įstaigų atstovai iš gamtinės medžiagos, sodo ir daržo gėrybių sukūrė per 40 mozaikų, vaizduojančių tautinių kostiumų, audinių, juostų raštus. Mozaikomis grožėtis bus galima iki rugsėjo pabaigos.

Telkia bendruomenę ir puošia miestą
„Siekiame netradicinėmis bendravimo ir bendradarbiavimo formomis telkti ugdymo įstaigas, gražinti Šiaulių miesto erdves, puoselėti pagarbą ir meilę savo miestui ir šaliai“, – plenero atidaryme kalbėjo jo iniciatorė, Šiaulių miesto lopšelio-darželio „Coliukė“ direktorė Eugenija Vaičaitytė ir visiems linkėjo gražios šventės, nes geriausią nuotaiką sukuria bendras darbas, buvimas kartu, galėjimas dalytis kūrybinėmis idėjomis.

Šiaulių miesto mero pavaduotojas Domas Griškevičius ir kiti miesto valdžios atstovai sveikino šventės dalyvius, nes šis renginys jau tampa miesto identiteto dalimi, džiugina ir miesto svečius.

Tikros šventės nuotaiką sustiprino Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos  moksleiviai, vadovaujami mokytojų Reginos Vaišnorienės, Reginos Marozienės, Alvaido Bernoto, Irinos Tautkuvienės.

,,Juosta prie juostos“
E. Vaičaitytė dienraščiui sakė, kad buvo tikimasi sukurti 100 mozaikų, tačiau ne visos kviestos institucijos prisijungė. Džiugu, kad dalyvavo visi iki vieno lopšeliai-darželiai, 2 ikimokyklinės, 2 specialiosios įstaigos, 5 progimnazijos, 2 gimnazijos ir net Šiaulių valstybinė kolegija. Tradicinis renginys vyksta mieste ketvirtą kartą, o pačiai idėjai jau net 14 metų. Anksčiau su bendraminčių komanda dalyvauta įvairiose parodose Vilniuje ir Kaune.

Šilčiausius sveikinimus iš dangaus siuntė saulutė, apliedama vaikus ir suaugusius aukso žvilgesiu. Grupelės sutūpusios pagal pasiruoštus trafaretus, braižė smėlyje ornamentus, dėliojo spalvingus raštus iš sausučių, kaštonų, obuoliukų, cukinijų, rausvašonių gudobelių. Vieni kūriniai priminė močiutės lovatiesę ar rankšluostėlį, kiti iš tolo švietė tautiškomis tulpelėmis, dar toliau išmoningai puikavosi margaspalvės gėlės ar kitos grožybės, pavadintos metaforiškais vardais: ,,Aš – mažas siūlas tėvynės juostoje“, ,,Pinu audžiu laiko giją“, „Saulės ratas“...

Visos gimtinės spalvos suplaukė į miesto centrą ir liudija apie vaikų ir jų pedagogų išmonę, kūrybiškumą, meilę savo miestui.

2018 09 27 15

S. Sondeckio menų gimnazija dovanojo muziką.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų