Šiaulių krepšinio klubo „Šiauliai“ spaudos konferencijoje pristatyta komandos sudėtis, išsakyti tikslai, vizija ir pažadai. Komandos gerbėjai turėjo galimybę ne tik pamatyti marškinėlių įteikimo žaidėjams ceremoniją, bet ir laimėti krepšinio kamuolius, jei teisingai atsakys į pateiktus klausimus, susijusius su „Šiaulių“ komanda. Šiais metais „Šiauliams“ jau bus 25-asis sezonas, todėl tiek klubo vadovai, tiek treneriai tikisi, jog šį sezoną krepšininkai ne tik demonstruos gražų žaidimą, bet ir sulauks pilnos arenos žiūrovų.  

„Tikimės startuoti su pilna arena“
Šiaulių krepšinio klubo „Šiauliai“ vadovas Mindaugas Žukauskas teigė, jog komanda į naująjį sezoną žengia truputį pasikeitusi. Penki krepšininkai nutraukė sutartis, du iš jų pateko į Lietuvos reprezentacinę „Žalgirio“ komandą. Klubo vadovai tikisi, jog šie žaidėjai gaus daugiau laiko žaisti, sėkmingai atstovaus „Žalgirio“ komandai ir garsins Šiaulių vardą ten.

„Džiaugiamės, kad šią vasarą neteko pradėti komplektacijos nuo nulio, su kai kuriais žaidėjais praėjusiais metais buvo pasirašytos ilgalaikės sutartys. Taip pat džiaugiamės, kad liko komandos kapitonas Arminas Urbutis. Pratęsėme sutartį su Ignu Vaitkumi, kuriam praėjęs sezonas dėl traumų nebuvo toks geras. Kai buvo sveikas žaidėjas, aikštelėje darė labai daug gero. Tikimės, kad šiais metais jis bus mūsų pagrindinė jėga. Komandoje liko Evaldas Šaulys, Kristupas Žemaitis, Šarūnas Beniušis. Iš stipriai progresuojančio jaunimo liko Giedrius Stankevičius, Mantvydas Žukauskas, Karolis Lukošiūnas. Komandą papildė vienas geriausių Nacionalinės krepšinio lygos krašto puolėjų Rokas Stankevičius, taip pat vidurio puolėjas Antanas Ūdras. Turime ir legionierių. Džiaugiamės pasirašę sutartis ir su dviem studentais, kurie turi ambicijų pradėti savo profesionalią karjerą. Dar turime komandoje daug perspektyvių jaunuolių, kurie patirties semsis Nacionalinėje krepšinio lygoje. Tai yra Rytis Pipiras, Benas Griciūnas, Airidas Giedraitis, baltarusis Timofejus Paraliovas, Šarūnas Valunta ir Paulius Danusevičius. Komanda šiais metais startuoja Čempionų lygoje. Norint praeiti į pagrindinį grupės etapą, reikia praeiti tris kvalifikacinius etapus. Mūsų tikslas yra ten patekti. Daugiau dalyvausime ir LKL čempionate, kuriame norėsime patekti į ketvertuką. Tikimės, kad šiais metais startuosime taip pat su pilna arena, kaip ir baigėme praėjusį sezoną“, – pasakojo Šiaulių krepšinio klubo „Šiauliai“ vadovas M. Žukauskas.

„Turime žaisti taip, kad žmonėms suteiktume džiaugsmo“
Šiaulių krepšinio klubo „Šiauliai“ vyriausiajam treneriui Antanui Sireikai didžiausias džiaugsmas yra tai, jog Šiauliai tampa viso regiono centru.

„Man, kaip treneriui, kuris pradėjo dirbti su vaikais, norisi, jog sportininkai, baigę Sporto gimnaziją ar Krepšinio akademiją, turėtų kur žaisti. Žaistų Regionų krepšinio lygoje ar Nacionalinėje krepšinio lygoje. Man didžiausias džiaugsmas yra tas, kad vaikai galėtų papulti į komandas ir nebūtų nurašyti. Manau, kad klubo vadovai dirba gerai, viskas vyksta pagal planą. Džiaugiamės, kad praėjusį sezoną gerai sekėsi, tačiau šiais metais lengviau nebus, bet sunkumų nebijau. Šiais metais komanda yra jaunesnė, reikės daugiau dirbti. Tikiu, kad iš šių žaidėjų pavyks išugdyti puikius sportininkus, kurie eis tik tolyn. Mano, kaip trenerio, tikslas yra versti žaidėjus žaisti gražiai. Norėsis, jog žiūrovai džiaugtųsi, plotų, verktų, kai pralošiame, bet vis tiek plotų, nes vyrai žaidė gražiai, kovėsi iš visų jėgų. Gatvėje žaidėjai turi būti pavyzdiniai vyrai, o salėje būti agresyvesni. Turime žaisti taip, kad žmonėms suteiktume džiaugsmo. Norisi, kad būtų pilna arena, stengsimės niekam nenusileisti. Žiūrovai užmiršta, kas kokią vietą užėmė, bet žmonių, kurie žaidė Šiauliuose, nepamiršta“, – pasakojo komandos vyriausiasis treneris A. Sireika.

Krepšinio klubo „Šiauliai“ kapitonas A. Urbutis prižadėjo, jog visi žaidėjai kausis ir bandys kovoti už Šiaulių miestą ir žavėti žiūrovus.

„Šiais metais nebus lengva, bus sunkiau. Kiekvienais metais į komandą susirenka geri žaidėjai. Visi dirba, visi stengiasi, dar bandome vienas su kitu apsiprasti. Praėjęs sezonas buvo tarsi netikėtumas, šiais metais bus žymiai sunkiau tai padaryti. Tam reikės daugiau laiko. Turime naujų žaidėjų, reikia priprasti prie trenerio, prie žaidėjų, prie sistemos. Su sunkiu darbu viskas ateis iš lėto“, – pasakojo komandos kapitonas A. Urbutis.

„Stengsimės užsiauginti žmones mūsų pagrindinei komandai“
Praėjusio krepšinio sezono pabaigoje užsimezgė „Šiaulių“ ir Joniškio „Delikateso“ draugystė. Vadovai nusprendė suvienyti jėgas ir bendromis pastangomis kurti krepšinio piramidę regione. Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaujantis „Delikatesas“ tapo trūkstama šios piramidės dalimi. Perspektyvūs jauni krepšininkai, kurie turi ilgalaikes sutartis su Lietuvos krepšinio lygoje  žaidžiančiu „Šiaulių“ klubu, galės tobulėti rungtyniaudami Joniškio komandoje, kurią būsimame sezone treniruos A. Sireikos asistentas Robertas Giedraitis. Treniruodamiesi pagal vienodą sistemą, bet kuriuo momentu papildyti „Šiaulių“ ekipą bus pasiruošę ir „Delikatese“ rungtyniaujantys žaidėjai.

Trenerio asistentas R. Giedraitis teigė, jog pagrindinis tikslas buvo toks, kad visi žaidėjai turėtų kur žaisti.

„Mūsų komandos tikslas – duoti žaidybinio laiko, kad krepšininkai tobulėtų ir turėtų kur žaisti. Stengsimės užsiauginti žmonių mūsų pagrindinei komandai. Taip pat tai iššūkis dirbti tiek su „Šiaulių“, tiek su „Delikateso“ komandomis. Yra gerai, kad dirbame pagal tą pačią sistemą, jog vėliau žaidėjams nebūtų šoko“, – pasakojo trenerio asistentas R. Giedraitis.

„Šiaulių“ vyriausiasis treneris A. Sireika teigė, jog tai pirmas atvejis, kai treneris dirba „dviejose padėtyse“. Anot vyriausiojo trenerio A. Sireikos, buvo girdima gandų, jog R. Giedraitis išeina iš „Šiaulių“, tačiau jis niekur neišeina, jam tebuvo leidžiama padirbti Joniškyje. Tai yra puiki sistema, nes visi žaidėjai gauna progą pažaisti.

„Norisi, kad šis krepšinio klubas turėtų perspektyvas“
Krepšinio klubo „Šiauliai“ valdybos pirmininkas Artūras Nacickas teigė, jog krepšinio komanda turėjo ir kitą komandą, kuri dirbo užkulisinius darbus. Šiai komandai LKL buvo įteiktas net geriausios organizacijos apdovanojimas.

„Praėjusiame sezone užėmėme 5-ąją vietą. Tik sezono pabaigoje prisiminėme savo užduotis, kurias buvome išsikėlę sezono pradžioje. Sezonas buvo geras, šis sezonas turėtų būti neblogesnis. Stengiamės auginti ir užsiauginti krepšininkus, todėl pasirašome  ilgalaikius kontraktus. Norisi, kad šis krepšinio klubas turėtų perspektyvas, nereikėtų kiekvienais metais pradėti nuo nulio, ieškoti naujų žaidėjų, treneriui vėl vargti. Praėjusių metų biudžetas buvo 650 tūkst. eurų, šiemet dėl dalyvavimo Europos turnyre planuojame turėti daugiau nei 700 tūkst. eurų. Iš šių pinigų dengiame ne tik einamojo sezono išlaidas, bet ir turimus įsipareigojimus, senas skolas, kurios lydi iš ankstesnių laikų. Praėjusiame sezone jų pavyko padengti daugiau nei pusę“, – pasakojo krepšinio klubo „Šiauliai“ valdybos pirmininkas A. Nacickas.
Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas teigė, jog komanda pateisino visų šiauliečių lūkesčius.

„Esame patenkinti, nes žiūrovų skaičius padidėjo 67 proc. Matome, jog šiauliečiai jumis patikėjo, labai džiaugiamės, kad klubas pateisino savo viziją. Dabar jaunimas turi kur pradėti profesionalaus krepšininko karjerą, gali turėti ilgalaikius kontraktus“, – pasakojo Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas G. Jasiūnas.

2018 09 13 9

Krepšinio klubo „Šiauliai“ vyriausiasis treneris A. Sireika džiaugėsi praėjusiu sezonu, tačiau, anot jo, šiais metais lengviau nebus.  
KK „Šiauliai“ nuotr.

Į viršų