Šiaulietė Jurgita socialiniuose tinkluose dalijosi savo nuoskauda: neseniai iš Šiaulių su 8 mėnesių sūnumi autobusu važiavo į Radviliškį. Kūdikiui teko pirkti bilietą, nes neturėjo dokumento, liudijančio vaiko amžių. Komentatoriai užjautė jauną moterį, piktinosi vairuotojo nežmoniškumu, nesupratingumu. Tad kas šioje situacijoje teisus?

Lengvatos – tik su dokumentu
To „Šiaulių naujienos“ pasiteiravo UAB „Busturas“ Plėtros ir marketingo skyriaus vadovės Rigitos Tijūnaitienės, kuri paaiškino, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos kelių transporto kodekso 21 straipsnio 3 dalimi, transporto lengvatomis naudotis turi teisę asmenys, pateikę šią teisę liudijančius dokumentus. Keleivių pervežimo taisyklės vietinio susisiekimo, priemiestinio ir tarpmiestinio susisiekimo autobusuose rengiamos vadovaujantis teisės aktais. Tad keleivis privalo pateikti tapatybę liudijančio dokumento originalą, o jeigu vaikas – mažametis, būtina turėti jo gimimo liudijimą arba, gimusiam nuo 2017 metų, Civilinės metrikacijos skyriaus išduotą išrašą apie vaiko gimimo faktą.

Taigi formaliai vairuotojas elgėsi pagal įstatymą. Priešingu atveju, kontrolei patikrinus jis galėtų būti nubaustas už tai, kad vežė keleivį be bilieto.

Pašnekovė teigė, kad nežino atvejo, jog Šiaulių miesto autobusuose būtų kas nors nubaustas ar išvarytas iš autobuso dėl panašios priežasties, t. y. dėl to, kad neturėjo vaiko amžių liudijančio dokumento. Panašūs incidentai dažnesni tarpmiestinio susisiekimo autobusuose.

Nepatogiam dokumentui alternatyvos nėra
Dabartinis vaiko gimimo liudijimas yra nepatvarus ir kasdien nešiojamas susitrins per 2–3 mėnesius. Laminuotą bus nepatogu įtalpinti piniginėje. Nuo 2017 m. sausio 1 d. įsigaliojus Civilinės būklės aktų registravimo įstatymo nuostatoms, popieriniai gimimo liudijimai neišduodami, tačiau galima gauti civilinės būklės akto įrašą liudijančius išrašus.

Specialistė nieko paguodžiančio negali pasiūlyti, nes tai visuotinai teisės aktų nustatyta tvarka – būtinas originalas ir jaunų mamyčių sumanymas naudoti fotografuotą dokumento kopiją mobiliajame telefone – negelbės.

„Dokumento nuotrauka arba dokumento kopija nėra lygiavertis dokumentas, nes neįmanoma įrodyti jo autentiškumo“, –  tokį atsakymą pateikė dienraščiui Susisiekimo ministerija.

Informacijos trūksta
Visuose miesto autobusuose yra informacija, kad reikalingas teisę į lengvatą liudijančio dokumento originalas.

„Busturo“ atstovė įsitikinusi, kad visi šiauliečiai žino ir tai, jog privaloma nešiotis mažamečio vaiko dokumentus, nes apie tai autobusų informaciniuose ekranuose nuolat „sukama žinutė-išaiškinimas“.

Tačiau pakalbinus 3 mamas, vežusias savo atžalas į darželius, ir vieną močiutę – paaiškėjo, kad nė viena apie tai nėra girdėjusi.

Už trečią ir daugiau vaikų – 50 proc. nuolaida
Keleiviui, vežančiam keletą vaikų iki 7 metų vietinio (miesto) reguliaraus susisiekimo autobusais, suteikiama teisė trečiajam ir kitiems vaikams iki 7 metų įgyti vienkartinį važiavimo bilietą su 50 proc. nuolaida.

„Busturo“ specialistė priminė, kad nors darželinukams iki 7 metų nereikia bilieto, kiekvienas lydintis asmuo gali vežtis tik 2 vaikus iki 7 metų nemokamai. Vykstant miesto autobusu su vaikų grupe pravartu naudotis elektroniniais bilietais, nes viena kortele galima sumokėti už 6 vaikų kelionę.

Teisė važiuoti nemokamai?
Kiekvienam keleiviui suteikiama teisė nemokamai vežtis vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais, tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais du vaikus iki 7 metų neužimant atskiros sėdimos ar miegamos vietos (LR TLĮ 4 straipsnis).

Paklausus, kaip pasinaudoti lengvata – nemokamai vežtis, tarkim, į Vilnių, du vaikus iki 7 metų neužimant sėdimos vietos, „Busturo“ atstovė atsakė paprastai: „Aš tokiu atveju perku savo vaikams bilietus. Tėvai yra atsakingi, jeigu ryžosi tokiai nesaugiai ir nepatogiai kelionei.“

Keista susidaro kolizija: teisinė ir saugumo. Be to, panašu, kad tokia nuostata yra diskriminacinė. Kai kalbama apie kitas keleivių grupes – pareigūnus, neįgaliuosius, našlaičius ir t. t. – suteikiama nemokama kelionė ir nereikalaujama neužimti sėdimos vietos. Tiek „Busturo“, tiek Šiaulių miesto savivaldybės specialistai aiškino, kad jie negali šių nuostatų pakeisti.

„Šiaulių naujienos“ kreipėsi į Susisiekimo ministeriją tai paaiškinti. Tačiau atsakyme akcentuoti keleivių saugumo reikalavimai: „Keleivių saugumo nuostatos numatytos Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme ir Kelių eismo taisyklėse. Įstatyme nustatyta, kad „važiuodami motorine transporto priemone ir priekaba su įrengtais saugos diržais, keleiviai privalo būti užsisegę saugos diržus <...>“. Kelių eismo taisyklės išsamiau reglamentuoja keleivių vežimo, saugos diržų ir kitų saugos priemonių naudojimo reikalavimus ir nustato, kad „vyresni kaip 3 metų autobusų keleiviai privalo naudotis įrengtomis prisegimo sistemomis“ bei kad „kiekviena eisme dalyvaujanti transporto priemonė, kurios konstrukcijoje numatyti saugos diržai (yra jų tvirtinimo vietos), turi būti su saugos diržais“.

Taigi nemokama mūsų vaikų kelionė autobusu pažeidžia visus saugumo reikalavimus.

Numatomos permainos
Teko girdėti apie atvejį, kad vairuotojas šešiamečiui nepardavė bilieto su 50 proc. nuolaida, nes nėra to numatyta teisės aktuose, nes tik 7–10 metų vaikui galima pirkti bilietą už pusę kainos su atskira vieta. Teko įsigyti pilną bilietą, nes tėvai norėjo, kad vaikas keliautų patogiai ir saugiai.  

Viešojoje erdvėje paskelbta, kad Vyriausybė pritarė Susisiekimo ministerijos siūlymui vaikams iki 7 metų taikyti tokias pačias viešojo transporto lengvatas, kaip ir vaikams nuo 7 metų amžiaus. Įstatymo projektu siūloma suteikti teisę įsigyti vienkartinį ar terminuotą vardinį bilietą keliaujant tolimo ar vietinio važiavimo reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais su 50 proc. nuolaida vaikams iki 7 metų, jei jiems norima išpirkti atskirą vietą. Šiu metu vaikams iki 7 metų bilieto pirkti nereikia, bet jei tėvai nori, kad vaikas turėtų atskirą vietą, vaikui perkamas atskiras bilietas pilna kaina. Galbūt ši lengvata įsigaliotų nuo 2020 metų, jeigu jai pritars Seimas.

Ką tai reiškia? Ne panaikinama galimai diskriminuojanti nuostata, o apmokestinama mažamečių kelionė, tarsi suteikiant teisę tėvams rinktis.

Savivaldybės ieško galimybių
Šiaulių miesto keleivinio kelių transporto komisijos sekretorius Linas Grikšas, Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros ir ūkio departamento Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus vyr. specialistas, teigė, kad minėtas transporto lenvatų nuostatas gali keisti tik Susisiekimo ministerija, savivaldybė net negali keisti visuotinai nustatytos tvarkos dėl dokumento originalo naudojimo, nors ji mažamečių tėvams labai nepatogi.

Vilniaus savivaldybė yra įvedusi pradinuko bilietą, kuris kainuoja tik 10 eurų, Kaune galima įsigyti lengvatinį šeimos bilietą. Kol kas specialistas nežino, ar Šiauliuose bus įvedama kas nors panašaus. ,,Busturo” Plėtros ir marketingo skyriaus vadovės Rigitos Tijūnaitienės teigimu, planuojama panašias iniciatyvas Savivaldybei pateikti.

Mažintų atskirtį
Daugėja iniciatyvių žmonių, kurie ryžtasi keliauti viešuoju transportu, nes yra neabejingi aplinkai, kurioje gyvena, siekia savo elgesiu tausoti gamtą. Nuoširdesnis, lankstesnis dėmesys jaunoms šeimoms, keliaujančioms su mažais vaikais, galbūt išplėstų ratą žmonių, kurie nejaustų būtinybės kasdien sėsti už automobilio vairo.

Be to, ne paslaptis, kad autobusais ir kitu viešuoju transportu važinėja ne patys turtingiausi piliečiai. Taigi lankstesnė viešojo transporto lengvatų sistema padėtų mažinti atskirtį, ypač tų jaunų šeimų, kurios gyvena miesteliuose ir kaimuose, atokiau nuo didmiesčių.

Į viršų