Šiauliuose ieškoma būdų kaip suaktyvinti tiek vietinių, tiek užsienio investicijų srautus. Šiuo tikslu rengiama Šiaulių miesto ekonominės plėtros ir investicijų pritraukimo 2018–2024 m. strategija, kuri taps miesto strateginio plėtros plano dalimi. Taip pat vakar pasirašytas ketinimų protokolas, kuris, tikimasi, padės investicijų pritraukimui sutelkti tiek žmogiškuosius, tiek finansinius išteklius.

Tikisi efektyvios naudos
Šiaulių miesto savivaldybės užsakymu UAB „Smart Continent LT“ rengia Šiaulių miesto ekonominės plėtros ir investicijų pritraukimo 2018–2024 m. strategiją. Joje numatytos įgyvendinimo priemonės, leidžiančios laiku prisitaikyti prie vidaus ir tarptautinės situacijos pokyčių ir užtikrinančios Šiaulių miesto sėkmę konkurencinėje aplinkoje.

Tam, kad strategija būtų kuo efektyvesnė ir teiktų realią naudą Šiauliams, miesto asocijuotos struktūros, švietimo įstaigos ir kiti subjektai vakar pasirašė ketinimų protokolą. Manoma, kad visiems susitelkus pavyks pasiekti geresnių rezultatų.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis sakė, kad protokolo pasirašymas – tai tarsi naujas vadybinis procesų valdymo žingsnis.

„Daryti strategijos dėl strategijų mes nebenorėjome. Tikėdamiesi gauti gerą, kokybišką darbo produktą supratome, kad tam reikalinga sutelkti tiek žmogiškuosius, tiek finansinius išteklius“, – protokolo pasirašymo esmę atskleidė A. Bartulis.

Žada labiau įsitraukti
„Smart Continent LT“ vadovas Andrius Jaržemskis informavo, kad pagal užsakymą jau trečią mėnesį vykdoma Šiaulių miesto ekonominės plėtros ir investicijų pritraukimo studija. Darbų pabaigos kol kas dar nematyti, galutiniai rezultatai bus akivaizdūs tik po devynių mėnesių.

„Pirmi įspūdžiai gana teigiami. Apvažiavome įmones, ėmėme interviu, pamatėme, kad tiek verslo, tiek viešojo sektoriaus įmonėms rūpi miesto ekonominė plėtra. Šiandienis ketinimų protokolo pasirašymas taip pat rodo prisidėjimą ir rūpestį visų suinteresuotų institucijų“, – kalbėjo A. Jaržemskis.

Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Vidmantas Japertas patikino, kad verslo bendruomenei rūpi Šiaulių miesto ateitis.

„Nereikia įsivaizduoti, kad tik plane yra visas turinys. Didžioji dalis turinio yra ir kasdieniame darbe, kurį atlieka kiekviena struktūra. Kalbant apie rūmus, mes kiekvienais metais Šiaulių verslo sąlygų gerinimui, kompetencijų kėlimui, verslo atstovavimui išleidžiame apie 1 mln. eurų. Prie panašių dokumentų rengimo taip pat esame prisidėję ne kartą. Tik šį kartą būsime reiklesni, labiau įsitrauksime“, – sakė V. Japertas.

Į viršų