Vakar, rugsėjo 3-iąją, vyko Mokslo ir žinių dienos šventė, kuri suburia išsiilgusius mokytojus ir mokinius į vieną vietą. Mokslo metų pradžios šventę paminėjo ir tos mokyklos, kuriose be vidurinio išsilavinimo išmokstama profesijos ar tobulinamas sportinis meistriškumas. Šiaulių sporto gimnazijos ir Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus atstovai iškilmingai ir džiaugsmingai pradėjo naujus mokslo metus.

Sporto gimnazijoje nauja sporto šaka – šiuolaikinė penkiakovė
Sporto gimnazijos direktorė Irma Abromaitienė teigė, jog ši diena yra džiaugsmo diena, kai pamatai, kaip keičiasi kartos, kaip auga vaikai.

„Man šiandien šventė, džiaugsmas, kad vaikai ir mokytojai yra su šypsenomis. Rugsėjo 1-osios šventės visada labai laukiu. Ypač laukiu vaikų šurmulio. Šiuo metu turime naują sporto bazę, naują sporto salę, renovuotą centrinį gimnazijos pastatą, mokomuosius kabinetus. Šiais metais daugiausiai yra aštuntokų ir ketvirtokų. Iš viso Šiaulių sporto gimnazijoje mokysis 232 mokiniai. Auga vaikų skaičius iš regionų. Jei praėjusiais metais turėjome 144, tai šiais metais – 156. Turime naują sporto šaką – šiuolaikinę penkiakovę, yra atvykusi ir nauja trenerė. Turime visas likusias sporto šakas, kurias ir turėjome. Treneriai nepasikeitė, atsirado naujų mokytojų. Laukiame  naujos dirbtinės dangos aikštelės. Mes gyvename nuolatiniame keitimosi, gražėjimo, modernėjimo etape. Kartais atrodo, kad remontai jau įkyrėjo, bet visi pasikeitimai yra malonūs tiek mokiniams, tiek visiems mums čia esantiems. Džiaugiamės išėjusiais sportininkais, labai laukiame žinių iš  Klaudijos Tvaronavičiūtės, Danutės Domikaitytės. Visi vaikai į jas žiūri kaip į užsispyrimo, kantrybės, darbo rezultato pavyzdį. Smagu, jog mūsų vaikų, kurie dalyvauja Europos, pasaulio čempionatuose, skaičius vis auga“, – pasakojo Šiaulių sporto gimnazijos direktorė I. Abromaitienė.

Šiaulių sporto gimnazijos regbio treneris Sigitas Kukulskis teigė, jog šie metai gimnazijai yra ypatingi, nes turi naują sporto bazę. Dabar yra didesnės galimybes siekti geresnių rezultatų. Anot regbio trenerio, yra tikimasi, jog gimnaziją papildys gabūs mokiniai iš visos Lietuvos. Šiais metais daugiau vaikų įstojo į gimnaziją nei iš jos išėjo.

Sporto gimnazijos moterų imtynių treneris Aivaras Kaselis teigė, jog rugsėjo 1-oji yra labai graži šventė, tačiau šventė turėtų būti kiekvieną dieną. Anot moterų imtynių trenerio, laukia trys čempionatai. Šiais metais nebuvo suformuota 6 klasė, kitų metų lauks septynios mergaitės. Šiais metais moterų imtynių sporto šaką pasirinko trys mergaitės.

Imtynininkė D. Domikaitytė teigė, jog jai rugsėjo 1-oji yra Mokslo ir žinių diena. Kaip sportininkei tai yra susiję su naujais startais, pasiruošimais, stovyklomis.

Prekybos ir verslo skyriaus tikslas – stiprinti nuotolinį mokymą
Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus vedėja dr. Renata Veršinskienė pasakojo, jog šiais mokslo metais startuoja labai nuotaikingai, neatleido nė vieno mokytojo, visus planus, kokius norėjo įgyvendinti, įgyvendino.

„Šiais mokslo metais bus naujų mokytojų logistikos srityje, nes turime dvi logisto ekspeditoriaus tęstinio mokymosi programas ir vieną po 12 klasių. Iš viso bus trys grupės. Ši programa turi didžiulę paklausą. Tad mokslo metų tikslas yra stiprinti nuotolinį mokymą, kad pritrauktume daugiau dirbančių žmonių ir sudarytume sąlygas mokytis. Viena iš naujovių yra modulinės mokymosi programos. Dabar galima mokytis pasirinkus tam tikrą modulį ir nebūtina baigti visą programą. Jei mokomasi antrą kartą ne prekybinio sektoriaus programą, reikia mokėti už mokslą.  Dabar turime per 200 mokinių. Mūsų planas buvo 225 mokiniai. Surinkome visas planuojamas mokymosi programas. Labai didelių pokyčių šių metų mokslo procese neįvyks. Į šią rugsėjo 1-ąją mokinių prašymu pakvietėme koncertuoti „Lietuvos balso“ atlikėją Živilę Gedvilaitę-Ratinienę“, – pasakojo Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus vedėja dr. R. Veršinskienė.

Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus socialinis partneris, „Finakcentai“ generalinis direktorius Algis Smirnovas teigė, jog ši diena yra visko pradžia. Jaudulį jaučia ne tik mokiniai, bet ir jis pats. Todėl būsimiems pirmokams linkėjo, kad tai išliktų visada.

Į viršų