Iki šiol į užsienį išvykę Šiaulių miesto gyventojai neturėjo galimybės vienoje vietoje rasti reikiamos informacijos apie mieste tebesitęsiantį gyvenimą. Jiems trūko informacijos apie įsidarbinimo, verslo įkūrimo galimybes, turizmo potencialą. Šiandien, panašu, įdiegus internetinę svetainę globalus.siauliai.lt situacija gali keistis.

Informuos apie pokyčius Šiauliuose
Minėtoje interneto svetainėje nuo šiol galima rasti visą aktualią informaciją apie mūsų kraštą. Visa tai tapo įmanoma Šiaulių miesto savivaldybei prisijungus prie projekto „Globalūs regionai“.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis vakar vykusioje spaudos konferencijoje sakė, kad minėtoje svetainėje bus teikiama ir atnaujinama visa būtina informacija vidaus ir užsienio emigrantams apie pokyčius Šiauliuose. Žmonės bus informuojami apie kintančią situaciją tiek miesto viešojoje infrastruktūroje, tiek miesto ekonominiame gyvenime.

„Tikimės, kad tai leis kraštiečiams apsispręsti dėl sugrįžimo į gimtuosius Šiaulius nuolatiniam darbui ir gyvenimui; arba investuoti į savo gimtąjį miestą; arba teikti kitų miestų gerąją patirtį, kad Šiauliai taptų globaliu šiuolaikiniu miestu“, – kalbėjo A. Bartulis.

Anot jo, nuo šiol per svetainę išeiviai galės kontaktuoti su miesto atstovais, teikti pasiūlymus, klausimus ir gauti atsakymus rūpimomis temomis. Tiek Šiaulių miesto gyventojai, tiek emigrantai galės pateikti pastabas dėl svetainės turinio, kokia informacija svetainę dar reikėtų papildyti.

Pagrindinis šios svetainės tikslas, kad su turiniu susipažinę, jį įvertinę žmonės, kitiems galėtų pasakyti, kad Šiauliai keičiasi ir tai gali būti tavo ateities miestas.

„Manau, turėsime gyvą kontaktą su išeivijos atstovais ir tada jiems patiems beliks apsispręsti, kada su savo įgyta patirtimi grįžti į mūsų miestą ir prisidėti prie miesto plėtros“, – teigia administracijos direktorius.

Kvies tapti Šiaulių ambasadoriais
Savivaldybės Bendrųjų reikalų skyriaus Aptarnavimo ir e. paslaugų poskyrio vedėja Diana Grigienė informavo, kad svetainės struktūra susideda iš devynių meniu nuorodų. Kiekviena nuoroda turi savo temą. Pavyzdžiui, paspaudus ant užrašo „Gyventi“ galima rasti informacijos apie tai, kodėl Šiauliuose patogu gyventi. Paspaudus ant kitų meniu nuorodų galima sužinoti, kodėl čia verta dirbti ir kurti verslą; kodėl čia verta investuoti; kodėl Šiauliuose yra gera augti; kas mieste tavimi pasirūpins; kaip sklandžiai grįžti į miestą; ką čia galima veikti. Per svetainę bus galima įsilieti į globalių šiauliečių bendruomenę, susipažinti su Šiaulių ambasadoriais.

Tiesa, pastarųjų Šiauliai kol kas neturi, tačiau tikimasi, kad jų atsiras dar iki miesto gimtadienio. Iš Šiaulių ambasadorių judėjimo tikimasi aktyvaus Šiaulių miesto pasiekimų ir pokyčių pristatymo tiek užsienyje, tiek Lietuvoje. Viliamasi, kad ambasadoriai skatins kraštiečius burtis į bendruomenes užsienyje ir su jomis nuolat palaikys ryšį, kad jos neabejotų, jog yra Šiaulių miesto dalis.

A. Bartulis pridūrė, kad kol kas svetainę administruos Šiaulių turizmo informacijos centras. Vėliau šiam darbui galbūt bus pasamdytas atskiras specialistas. Jis taip pat neslėpė tikintis, kad emigrantai minėtą interneto svetainę pamėgs: „Matome, kad kitų savivaldybių svetainės jau susilaukė susidomėjimo, to paties tikimės ir mes.“

Primintina, kad iš viso prie projekto „Globalūs regionai“ yra prisijungusios devynios savivaldybės: Birštono, Klaipėdos, Mažeikių, Panevėžio, Panevėžio rajono, Širvintų, Tauragės, Utenos ir Šiaulių.

Į viršų