Šiaulių miesto taryba vienbalsiai pritarė, kad iš pareigų būtų atleistas Dainų muzikos mokyklos direktorius Algirdas Navickas. Iš pareigų atleista ir lopšelio-darželio „Kūlverstukas“ direktorė Regina Jonikaitė.

Priėmė vienbalsį nutarimą
Dainų muzikos mokyklos vadovas A. Navickas dar dirbs iki rugsėjo pirmosios. Vėliau jį laikinai pakeis šiuo metu mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Valerija Dovydaitienė. Ji šias pareigas eis tol, kol konkurso būdu bus išrinktas ir paskirtas kitas muzikos mokyklos vadovas.

Primintina, kad A. Navickas Savivaldybei dar liepos dešimtąją pateikė prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų šalių susitarimu. Nutarta, kad direktoriui turėtų būti išmokėtas visas darbo užmokestis, piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas ir keturių mėnesių vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka.

Išreiškė nepasitikėjimą
Lopšelio-darželio „Kūlverstukas“ direktorė R. Jonikaitė taip pat atleista iš pareigų ir nepritarta jos 2017 m. veiklos ataskaitai. Tarybos posėdyje kalbėta, kad darželio direktorė yra praradusi pasitikėjimą.

Savivaldybės Teisės skyriaus vedėja Laura Steponkienė informavo, kad nepasitikėjimą R. Jonikaite kelia galima nusikalstama veika. Vedėjos teigimu, buvo pradėta teisminė byla, kurioje pareiškėja buvo pati direktorė. Ji teismo prašė panaikinti drausminę nuobaudą. Drausminė nuobauda buvo skirta po to, kai įstaigoje buvo atliktas auditas ir buvo nustatyta eilė pažeidimų. Auditui pati ieškovė teikė atitinkamą medžiagą.

„Po to, kai buvo pateiktas ieškinys, ir mes teikėme atsikirtimus į ieškinį teismui, patikrinę medžiagą, pamatėme, kad prie ieškinio pridėti dokumentai neatitinka tų dokumentų, kurie buvo pateikti auditui. Tada, pateikus informaciją merui, jis pateikė skundą prokuratūrai. Prokuratūra nenagrinėjo šito skundo dėl to, kad ginčas vyko teisme, ir nurodė, jog teismas bet kokiu atveju tuos dokumentus vertins kaip įrodymus byloje, ir būtent teismas turi teisę pasisakyti dėl tolimesnių veiksmų. Byloje mūsų atsikirtimai taip pat buvo teikti dėl to paties dokumentų klastojimo, mūsų atstovai nuvažiavo ir paėmė dokumentų originalus. Buvo kviesti liudytojai, kurie patvirtino tas aplinkybes, tačiau teismo sprendimas buvo priimtas tuo pagrindu, kad buvo padaryti procesiniai pažeidimai. Realiai sprendimas dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnyba nebuvo priimtas, bet faktai tokie yra. Iš tikrųjų tie dokumentai neatitiko turinio tų, kurie buvo pateikti“, –paaiškino L. Steponkienė.

Išmokės kompensaciją
Anot jos, šiuo metu byla dar vyksta. Aukščiausiajame teisme yra priimtas kasacinis skundas.

R. Jonikaitės paskutinė darbo diena įstaigoje bus liepos 23-ioji. Jai bus išmokėtas visas priklausantis darbo užmokestis, kompensacija už nepanaudotas atostogas ir vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka. Nuo liepos 24 dienos jos pareigas laikinai perims lopšelio-darželio „Gintarėlis“ direktorė Laimutė Garbačiauskienė.

Į viršų