Šiomis dienomis daugelyje šalies gimnazijų įteikiami brandos atestatai abiturientams, kurie sėkmingai išlaikė brandos egzaminus ir renkasi tolesnį gyvenimo kelią.

Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazija atestatus įteikė liepos 13 dieną koncerinėje įstaigoje ,,Saulė”, apie šventę informaciją suteikė Irena Kiltanavičienė, Neformaliojo švietimo ir pagalbos skyriaus vedėja.

Abiturientus, jų tėvelius ir mokytojus su sėkmingai įveiktu svarbiu pirmuoju slenksčiu sveikino gimnazijos direktorė Loreta Tamulaitienė. Tėvelių vardu moksleivius pasveikino ir mokytojams padėkojo Vilma Adomavičienė.

Auklėtiniams patarimų, palinkėjimų pažėrė Neringa Čekanauskienė, kalbėjusi klasės vadovų vardu.

Tradiciškai atminimo dovanėlėmis pagerbti gimnazijos šimtukininkai – visi trys vaikinai. 2 iš jų įvertinti šimtukais iš informacinių technologijų ir 1 iš anglų kalbos egzamino. Šiemet iš informacinių technologijų valstybinio brandos egzamino 31 proc.gimnazijos abiturientų gavo įvertinimus nuo 86 iki 100 balų, anglų kalbos – 24 proc. abiturientų.

Metų abiturientą paskelbė ir pasveikino gimnazijos tarybos pirmininkas Igoris Ambrozas.

Šventėje dalyvavo Vilniaus Gedimino technikos universiteto Stojančiųjų priėmimo ir informavimo  centro vyriausiasis specialistas docentas daktaras Arūnas Jaras, jis įteikė pažymėjimus gimnaziją baigusiems pirmosios inžinerinės klasės abiturientams.

Iškilmės baigėsi finaline 59-osios laidos abiturientų daina ir gimnazijos himnu. Simboliškai skambėjo žodžiai – „nepasisekus neprarask vilties“.

Į viršų