Liepos 9 d. Aušros al. – Žemaitės g. sankryžoje, įlūžus susidėvėjusiam nuotekų vamzdžiui (200 mm skersmens), atsirado įgriuva. Per praėjusią parą UAB „Šiaulių vandenys“ avarinė tarnyba likvidavo avariją - sulūžusį vamzdį pakeitė nauju. Dėl gatvės įgriuvimo ir sudėtingų remonto darbų šioje atkarpoje nuo 17 val. iki šios dienos 7 val. ryto Aušros al. ir Žemaitės g. teko uždaryti eismą.

Šiuo metu eismas Aušros al. jau leidžiamas, o Žemaitės gatvėje dalinai ribojamas kol bus pilnai užpilta iškasa bei sutvarkyta gatvės danga. Šiuos darbus planuojama užbaigti iki šios dienos, liepos 10 d., darbo pabaigos. Savaitės pabaigoje bus atstatyta asfalto danga. Darbus vykdys UAB „Strektė“.

UAB „Šiaulių vandenys“ primena, kad nuo praėjusių metų rudens Šiauliuose vykdomas vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstravimo projektas. Šio projekto metu iki 2019 m. rudens bus rekonstruota labiausiai susidėvėjusio 21 km vandentiekio ir beveik 28 km nuotekų vamzdyno.

Nuotekų tinklo atkarpa, kurioje ir įvyko avarija, buvo įtraukta į šio projekto darbus. Statybų rangovas AB „Panevėžio statybos trestas“ pilnai šią atkarpą pradės rekonstruoti rugpjūčio mėnesį.

Šiaulių miesto savivaldybės sprendimai skirti visas gaunamas Europos Sąjungos lėšas susidėvėjusių vamzdynų rekonstrukcijai yra savalaikiai ir teisingi. Dažnos vamzdynų avarijos mieste ir dėl to kylantys nepatogumai tik patvirtina, kad eksploatuojamų tinklų atnaujinimas šiuo metu yra kur kas aktualesnis nei tinklų vystymas sodų bendrijose.

UAB „Šiaulių vandenys“ informacija

Į viršų