Šiaulių universiteto bibliotekoje miestiečiams buvo galimybė susitikti ir išgirsti vertingų patarimų iš gyvenimo provokatoriaus, verslininko, bestselerio „Laimingi šunsnukiai“ autoriaus, lektoriaus, internetinio įvaizdžio studijos įkūrėjo ir sėkmingiausių Lietuvoje online mokymų bendrakūrėjo Alex Monaco.

Susitikimo metu A. Monaco patarė, kaip galima gyventi tokį gyvenimą, apie kurį tik svajoji, suteikė patarimų, kaip siekti tikslo, planuoti savo laiką, pristatė naujausią savo knygą „Sielos drabužiai arba becukris A“.

„Atėjo laikas, kai išmokau pasiekti tikslus“
A. Monaco papasakojo, jog vaikystėje jis jautėsi pasitikintis savimi, tačiau vėliau visuomenė jį  primaitino visokiais įsitikinimais, standartais, taisyklėmis ir tas pasitikėjimas išgaravo.

„Jei nori pasitikėti savimi, turi nusimesti išmoktas nepasitikėjimo pamokas nuo savęs. Nusimesti sielos drabužius, nepasitikėjimo skarmalus, nes išmokome būti nelaimingi. Jei ką nors ne taip padarysime, mus išjuoks. Bijojau visada kažką daryti, visi iš manęs juokėsi, mokykloje buvau   stabdis, o namuose – beždžionė. Aš visada galvojau, kodėl mane taip vadina, net norėjau mirti. Iki 27 m. nekenčiau savęs, bijojau gyventi. Po to atėjo meilė, verslas ir viskas pasikeitė. Man pradėjo sektis versle, pradėjau uždirbti. Kai atsidūriau Monake su savo projektais, supratau, kad kažką darau ne taip. Pinigai buvo kišenėje, bet nežinojau, koks yra mano gyvenimo tikslas. Man pinigai ramybės neatnešė. Visada galvojau, ką galiu veikti. Po to atsitiko taip, kad išsiskyriau su savo antrąja puse, kurią labai mylėjau. Beveik dvejus metus labai kentėjau. Galop supratau, kad jei neišmoksiu jaustis gerai vienatvėje, tai visą gyvenimą kentėsiu. Aš išmokau savaime jaustis gerai. Atėjo laikas, kai išmokau pasiekti tikslus“, – pasakojo A. Monaco.

Tikslų nepasieksime, jei nemokėsime jų siekti. Mums gyvenime sako, kad turime daryti tai, kas mums patinka. Jei to nedarome, švaistome savo gyvenimą. Anot A. Monaco, tai yra nesąmonė. Jis nusprendė atsisakyti savo tikslų, pomėgių ir pradėjo siekti vieno tikslo – tapti žmogumi, kuris gali pasiekti bet kurį savo tikslą per 30 dienų. Jei esate tokie, tada visi tikslai tampa labai paprasti.

„Norint pasiekti bet kurį tikslą, reikia įsipareigoti sau ir kitiems“
Kiekvieną tikslą galima pasiekti per mėnesį ar net greičiau. Tikslo negalima pasiekti, jei norite pagimdyti vaiką. A. Monaco pasakojo, jog buvo vienas žmogus, kuris susilažino iš tūkstančio eurų, jog jam pavyks pasiekti 10 tikslų. Visus juos ir pasiekė. Norint pasiekti bet kurį tikslą, reikia  įsipareigoti sau ir kitiems.

„Norint 100 proc. būti užtikrintam, jog pasieksi savo tikslą, reikia tik įsipareigoti. Mes dažnai galvojame, kad kai uždirbsime pinigų, pasieksime tikslą, pasikeis mūsų gyvenimas. Pirmiausia reikia pakeisti gyvenimo būdą. Aš esu iš naujų saviugdos mokytojų, kuris neprašo atsisakyti pinigų ar kažko kito. Aš esu per viduriuką. Siekite tiek pinigų, tiek dvasinių dalykų. Būna, kad pasiekęs vieną tikslą, supranti, kad turi dar vieną, ir nesustoji. Mano gyvenime pasiektas svarbiausias tikslas buvo, jog tapau žmogumi, kuris moka greitai pasiekti tikslus. Dabar sieksiu, jog tapčiau Niujorko bestselerio autoriumi“, – pasakojo A. Monaco.

„Žmogus negali turėti ilgalaikės laimės, jei jis nemoka išskirti emocijų“
Dauguma žmonių galvoja, kad laimę reikia siekti per daiktus. Kai norime pasijusti geriau, nusiperkame automobilį, namą ar antrą pusę. Mes taip save apsistatome materialiniais dalykais, kad turėtume jaustis laimingi.

„Laimė yra emocija. Mūsų galvoje, smegenyse yra daugybė emocijų. Jeigu smegenų sienelė būtų kaip šio vandens buteliuko sienelė, tai mūsų emocijos būtų vanduo. Juk mes nesakome, kad atsigersime vandens tada, kai turėsime „Ferrari“. Aš tiesiog atsisuku ir atsigeriu. Taip turėtų veikti ir laimė. Mūsų smegenys yra mechanizmas, kuris kuria emocijas. Aš manau, kad žmogus negali turėti ilgalaikės laimės, jei nemoka išskirti emocijų. Kiekvienas žmogus nuo pat vaikystės turėtų mokytis valdyti savo emocijas. Aš mokau kiekvieną dieną jaustis geriau, pats save treniruoju. Pavyzdžiui, rytą, kai ateinu į darbą, visada praeidamas pro duris sušunku. Visi darbe žino, kad atėjo Aleksas“, – pasakojo A. Monaco.

Visi norime atsikratyti blogų emocijų, bet tai yra problema – jų nereikia atsisakyti. Gyvenime esame gyvi, kai patiriame visą paletę emocijų. Kuo daugiau to patirsime, tuo labiau jausime, kad iš tikrųjų gyvename. A. Monaco visiems linkėjo, jog jų gyvenimas būtų įdomus, siūlė prisidaryti kuo daugiau problemų, nes kuo daugiau jų turėsite, tuo greičiau išmoksime jas spręsti.

Knygos tikslas – išpažintis sau ir kitiems
Knygoje „Sielos drabužiai arba becukris A“ autorius atidavė visas savo šmėklas, pabaisas. Anot jo, parašė visas savo klaidas.

„Toje knygoje parašiau, ką dariau blogai. Jūs taip pat neturėtumėte bijoti pasakyti, ką darote blogai. Aš gerbiu žmones, kurie tiesiai į akis sako, kad suklydo ir padarė daug klaidų. Šios knygos tikslas yra išpažintis sau ir kitiems. Sielos drabužius yra nusiimti lengviau nei nugrandyti nuo sienos tapetus ar nuo automobilio dažus. Mūsų siela visiškai uždengta įsitikinimais, gyvename įpročiais. Siela šviečia ir ji yra mūsų natūralumas, kurį papildome baimėmis, įsitikinimais. Kai nusirengiame

sielos drabužius, tampame unikalūs. Mano pašaukimas – daryti tai, kad užtikrinčiau, jog būsiu sėkmingas. Svarbu yra ne tai, ko tu nori, bet tai, kas daro tave sėkmingą. Jokių garantijų nėra, kad kažką darydami tapsite sėkmingi. Gyvenime būsite super moterimis ir vyrais, jei sugebėsite valdyti emocijas, pasiekti tikslų ir gyvenime viską daryti kartu“, – pasakojo A. Monaco.

2018 06 22 05

Kartu su susirinkusiais žiūrovais autorius bandė atspindėti knygos „Laimingi šunsnukiai“ viršelį.
Ramūno SNARSKIO nuotr.

Į viršų