Šiaulių miesto taryba antrą kartą nepritarė Savivaldybės administracijos parengtai tvarkai, kad pati administracija ir kitos Savivaldybės biudžetinės įstaigos galėtų įsigyti arba nuomotis lengvuosius automobilius. Nors tiek administracijos vadovai, tiek miesto meras Artūras Visockas aiškina, kad taip Savivaldybė tik siekia, atsižvelgdama į Vyriausybės rekomendacijas, įsivesti tvarką, politikai ir vėl tuo nepatikėjo. Priežastis – jų manymu pernelyg dideli įgaliojimai, kuriuos norėtų gauti administracijos direktorius.

Tvarkos projekte numatyta, kad biudžetinė įstaiga ne brangesnius kaip 17 377 Eur (be pridėtinės vertės mokesčio) lengvuosius automobilius, turinčius iki 5 sėdimųjų vietų, ir kitus lengvuosius automobilius, ne brangesnius kaip 26 065 Eur (be pridėtinės vertės mokesčio), gali įsigyti, nuomotis arba nuomotis pagal veiklos nuomos sutartį, leidus Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriui, jeigu lėšų įstaigos sąmatoje yra numatyta. Savivaldybės administracijos direktorius sprendimus dėl tarnybinių lengvųjų automobilių įsigijimo arba nuomos priimtų atsižvelgdamas į įstaigos finansinę padėtį ir būtinybę. Norėdami papildyti savo įstaigos automobilių parką brangesnėmis transporto priemonėmis, jų vadovai turėtų gauti miesto Tarybos pritarimą.

Prieš mėnesį vykusiame Tarybos posėdyje politikai piktinosi, kad svarsto ir priima sprendimus dėl kelių šimtų eurų skyrimo iš miesto biudžeto, o šiuo atveju administracijos direktorius vienasmeniškai gali priimti sprendimus dėl daugiau nei 20 tūkst. Eur panaudojimo.

Praėjusį kartą meras A. Visockas nusprendė, kad politikai tiesiog nesuprato klausimo esmės. Prieš savaitę vykusiame Tarybos posėdyje meras Antanui Bartuliui neleido net atsakyti į Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pateiktą mero bendražygės Simonos Potelienės klausimą, į kurį tada direktorius atsakyti negalėjo ir pažadėjo atsakymą pateikti Taryboje.

„Jūs neturite klausimų“, – bandė direktorių įtikinti meras ir neleidęs jam kalbėti pasiūlė iškart balsuoti. Lengvųjų automobilių įsigijimo tvarką palaikė tik 11 Tarybos narių iš 26.

„Vyriausybės tvarka, kokios ji nori, vienoda visoje Lietuvoje, Šiaulių miesto savivaldybėje dar kartą nepatvirtinta. Kaip miela“, – ironizavo meras. Matyt, to miesto vadovui pasirodė per maža ir po nedidelės pauzės pridūrė: „Mums Vyriausybė neegzistuoja. Jums neegzistuoja. Man egzistuoja. Jūs palaikėt? Labai menkai.“

Savivaldybės administracijos Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Gytis Skurkis yra sakęs, kad ištyrus poreikį, paaiškėjo, jog Savivaldybės įstaigos planuoja įsigyti 32 naujus automobilius. 4 naujų lengvųjų penkiaviečių automobilių labiausiai reikia sportininkams. Tokios mašinos sporto mokyklų – krepšinio akademijos „Saulė“, sporto mokyklų „Klevas, „Atžalynas“ ir plaukimo mokyklos „Delfinas“ – planuose.  Vieną naują lengvąją mašiną galimai įsigytų ir Savivaldybė. Naujausias Savivaldybės pirkinys – šių metų pradžioje atvaryta „Toyota C – HR“ (Crossover 1.2 Turbo Active 4 WD Multidr), už kurią sumokėta kiek daugiau nei 24 tūkst. Eur. Jis pirktas iš „Interreg Latvijos ir Lietuvos

bendradarbiavimo per sieną“ programos lėšų. Savivaldybė informavo, kad šis naujas automobilis skirtas Civilinės saugos, viešosios tvarkos ir sanitarijos skyriaus specialistams, kurie dažnai vyksta į patikrinimus, kontrolės reidus,  ir pan., Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro veiklai įvykių metu ir kt.

Į viršų