Valstybinė priėmimo komisija įvertino Šiaulių sporto gimnazijos daugiafunkcės salė statybos ir įrengimo darbus. Komisija didesnių pastabų rangovams neturėjo, salės atidarymas ir pristatymas miesto visuomenei numatytas jau šį penktadienį, gegužės 25 dieną. Įvertinti modernų statinį galės ne tik sporto bendruomenė, bet ir visi šiauliečiai.

Prieš pusantrų metų greta Šiaulių sporto gimnazijos pradėtas statyti unikalus objektas – daugiafunkcis sporto kompleksas jau praktiškai baigtas. Įvairių sporto šakų sportininkų treniruotėms pritaikyta, daugiau nei 3000 kv. metrų ploto salė galutinai įrengta ir sukomplektuota, sutvarkyta ir aplinka – laukiama tik sudygstančios žolės.

Statinį apžiūrėjęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pabrėžė, kad ši statyba tapo puikiu savivaldos ir Vyriausybės bendradarbiavimo ir racionalios statybos pavyzdžiu.

sale1

„Matant užbaigtą objektą, nuoširdžiai norėčiau padėkoti dviejų Vyriausybių vadovams – praeitos kadencijos Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui ir dabartiniam Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui. Sukooperavę valstybės ir savivaldos lėšas turime unikalų statinį. Šis projektas yra tikras įrodymas, kad visos institucijos yra suinteresuotos pažanga. Savivaldai tik reikėjo kalbėti ir aiškiai argumentuoti tokio objekto reikalingumą Šiauliams ir visai Šiaurės Lietuvai. Bendromis pastangomis pavyko pasiekti puikų rezultatą. Labai svarbu, kad iš visos Lietuvos atvykę gimnazistai čia ne tik mokysis, bet turės sąlygas kokybiškoms treniruotėms.

sale 2

Dėkoju rangovams – UAB „Infes“ ir jos vadovui Arvydui Markevičiui, kad didelio masto darbus jie atliko per gana trumpą laiką ir penktadienį gimnazijai jau atiduos simbolinį raktą.

Sporto bendruomenei linkiu šiame, viename geriausių regiono sporto objektų siekti puikių rezultatų ir sėkmingai garsinti Šiaulius, o vėliau – ir Lietuvą“, – sakė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

sale 3

Į Šiaulių sporto gimnazijos atidarymo šventę pakviesti Lietuvos olimpinio komiteto vadovai, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius, Seimo Šiaulių krašto bičiulių grupės nariai, sporto šakų federacijų vadovai, Švietimo ir mokslo ministerijos vadovai. Atidarymo ceremonija, kartu ir Sporto gimnazijos Paskutinio skambučio šventė prasidės 12 val., o nuo 15 iki 18 val. naująją sporto salę apžiūrėti kviečiami ir visi šiauliečiai, juolab kad ateityje numatoma sudaryti galimybę toje salėje sportuoti ir miesto bendruomenei.

sale 4

Daugiafunkcės salės statybos kaina – 2,85 mln. eurų. 1,9 mln. eurų skirta iš Valstybės investicijų programos, dar beveik milijoną eurų pridėjo Šiaulių miesto savivaldybė.

 

SAVIVALDYBĖS INFORMACIJA

Į viršų