Šiauliuose paminėta Europos diena. Europe Direct Šiauliai kartu su Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazija rengė pagrindinį šventinį renginį, dedikuotą Europos kultūros metams ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Vyko ne tik šventinis koncertas „Tiek daug laivų – ir mes viename iš jų visų“, bet ir jaunimo akcija „Europos banga“. Taip pat buvo galima pasiklausyti „Europos dienos Šiauliuose“ radijo, šiauliečių pasakojimų ir sužinoti, kokia yra mylimiausia Europos šalis.

Šiaulių Europe Direct vadovė Genovaitė Žibikienė teigė, jog kiekvienais metais Europos dienos renginiai vis kitokie, todėl šiauliečiai visada nustebinami naujovių. G. Žibikienė visiems linkėjo, jog įsilietų į bendrą Europos dienos šventę, nes šie metai – Europos kultūros paveldo metai.

Jaunimo akcija „Europos banga“ – tai gyva grandinė, kurią sudaro 506 mokiniai. Šis skaičius simbolizuoja 506 mln. Europos sąjungos gyventojų. Jaunimo akcija „Europos banga“ prasidėjo nuo fontano „Pelikanai“ ir nubangavo bulvaru iki Dvaro gatvės.

Akcijoje dalyvavo Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų pagrindinė mokykla, Gegužių, Gytarių, Jovaro, „Juventos“, Vinco Kudirkos, Medelyno, Ragainės, Rėkyvos, „Romuvos“, Salduvės, „Sandoros“, Zoknių progimnazijos ir S. Šalkauskio gimnazija.

S. Šalkauskio gimnazijos Neformaliojo švietimo ir pagalbos skyriaus vedėja Irena Kiltanavičienė teigė: „Šiais metais „Europos banga“ – naujovė. Banga turėtų sudominti ir atkreipti šiauliečių dėmesį. Taip pat renkame mylimiausią Europos šalį: miestiečiai turi galimybę į žemėlapį įsmeigti adatėlę į tą šalį, į kurią norėtų dar ir dar kartą sugrįžti. Manau, kad tai Prancūzija, nes apie šią valstybę visada būna patys geriausi atsiliepimai“, – pasakojo I. Kiltanavičienė.

Tačiau nors keletas šiauliečių papasakojo  įspūdžius iš kelionių į Europos šalis, pristatė Švediją ir Turkiją, kuriose neišdildomą įspūdį paliko gamtos vaizdai, architektūra, lankytinos vietos, mylimiausia Europos šalimi tapo Didžioji Britanija.

Į viršų