Į Šiaulių pramoninį parką rengiasi ateiti dar vienas investuotojas. Praėjusią savaitę baigėsi investuotojų atrankos ir valstybinės žemės sklypų nuomos ne aukciono būdu Šiaulių pramoniniame parke konkursas. Jam buvo pateikti 6 pramoninio parko sklypai. Pretendentas atsirado tik į vieną.

Investuotojas plės gamybą
„Turime vieną būsimą investuotoją – UAB „Metmega“, – džiugiai pranešė žiniasklaidai Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Marijus Velička.

Jis pakomentavo, kad investuoti pasirengusi įmonė dirba Šiauliuose nuo 2008 m., užsiima traktorių priekabų, puspriekabių padargų gamyba. Investuotojas pateikė paraišką išsinuomoti 1,77 ha adresu P. Motiekaičio g. 8. Pagal investavimo sąlygas investicijos į tokį žemės sklypą sieks ne mažiau nei 1,1 mln. Eur, turės būti sukurtos ir išlaikytos ne mažiau kaip 9 naujos darbo vietos.

UAB „Metmeta“ direktorius Audrius Pažūsis „Šiaulių naujienoms“ pakomentavo, kad šiuo metu įmonės gamyba yra išsidėsčiusi per dvi nuomojamas gamybines patalpas Tilžės ir Kreivosios gatvėse ir tai nėra patogu. Be to, 95 proc. produkcijos į Skandinavijos šalis eksportuojanti įmonė planuoja plėtrą, todėl buvo nuspręsta perkelti gamybą į Pramoninį parką. Šiuo metu įmonėje dirba 41 darbuotojas.

„Plečiamės, augame, aplinka mane riboja. Norisi naujų technologijų. Tačiau nerimą kelia įsipareigojimai, kurie kyla investuojant Pramoniniame parke. Yra investavimo terminai. Įsipareigojame įsteigti 9 naujas darbo vietas. Bet ar pavyks rasti į jas kvalifikuotų darbuotojų? Tikiuosi bendradarbiavimo, juolab kad mieste nėra plėtros, nemažai sklypų stovi tuščių“, – sakė A. Pažūsis.

Investicijų sutartį dar tvirtins miesto Taryba, o kol bus parengtas projektas ir pastatyta gamykla gali praeiti keleri metai.

Sklypai pristatomi „vakarietiškai“
Investuotojų atrankos ir valstybinės žemės sklypų nuomos ne aukciono būdu Šiaulių pramoniniame parke konkursą Savivaldybė jau paskelbė iš naujo 5 likusiems sklypams. Administracija yra nupirkusi paslaugą ir Savivaldybės svetainėje išsamiai pristačiusi nuomojamus sklypus. Parengta vaizdinė medžiaga, kiekviename sklype apskaičiuotas maksimalus užstatymo plotas, aukštingumas ir kt.

„Pasižiūrėjome per vakarietišką praktiką. Ne taip, kad mes atiduodame investuotojui pluoštą dokumentų – ir pats įsivaizduok, kaip nori. Siekiame, kad gavęs paketą verslininkas galėtų suprasti, kokio dydžio sklypo jam reikia, ką gali jame pastatyti, kokios sandėliavimo patalpos, parkavimo aikštelė ir kt. Toks pristatymas parengtas 6 sklypams. Taip paprasčiau įsivertinti, kiek reikės investuoti, ar pasiteisins investicijos“, – aiškino M. Velička.

Pavaduotojas pasakojo, kad dar yra rezervų ir bus formuojami nauji sklypai pramoniniame parke, gal net iki 6 ha ploto. Sklypų dydis ir formos skiriasi. Infrastruktūra yra visiškai įrengta, sklypų planuose visos trasos išdėstytos. Investuotojai 10 metų atleidžiami nuo žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčių.

Šiuo metu Šiaulių pramoniniame parke dirba 5 įmonės, investavusios beveik 43,5 mln. Eur. Dar viena įmonė vykdo statybas, o dvi projektuoja būsimus pastatus.

Šalia esanti Šiaulių laisvoji ekonominė zona kol kas tuščia, tačiau jau atsirado dvi įmonės, kurios planuoja ten įsikurti.

Į viršų