Buvęs LR Seimo narys, verslininkas Arvydas Mockus informuoja, kad kartu su būriu partiečių traukiasi iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP). Anot jo, partiečiams nusibodo kentėti dėl pastaraisiais metais Socialdemokratų partijos Šiaulių miesto skyriuje vykstančių nuolatinių skandalų. Teigia, kad politikai visai prarado viltį, jog partijoje kas nors pasikeis.

Nusibodo laukti žadėtų pokyčių
A. Mockus išplatintame pranešime teigia, kad kartu su kitais partiečiais išeina iš partijos, nes naujoji vadovybė savo veiksmais aiškiai duoda suprasti, kad toleruoja susikompromitavusį LSDP Šiaulių skyriaus pirmininką Edvardą Žakarį ir jo aplinką.

„Buvome kantrūs, tikėjome naujos LSDP vadovybės kalbomis apie atsinaujinančią LSDP. Laukėme   pokyčių ir teisingumo. Tačiau supratome, kad partijoje žadėtų pokyčių nesulauksime – išskyrus dar labiau paaštrėjusią kovą ir rietenas tarp dar vakar buvusių bičiulių, o šiandien jau skirtingų partijų – LSDP ir LSDDP narių. Ką jau kalbėti apie Šiaulių skyrių, kuriam iki šiol vadovauja E. Žakaris. G. Paluckas taip ir neatrado laiko atvažiuoti ir susitikti su Šiaulių skyriaus bičiuliais, nors tikrai žinojo, jog situacija skyriuje – sudėtinga. Jau keli metai, kai Šiaulių socialdemokratai tapatinami vien su E. Žakariu ir jo aplinka, o ne su LSDP vertybėmis. Akivaizdu, kad tai yra ne visų žmonių, o vieno žmogaus šeimos interesams atstovaujantis LSDP skyrius“, – pranešime cituojamas buvęs LR Seimo narys.

Priėmė ryžtingą sprendimą
Žiniasklaidai išplatintame LSDP Pirmininkui, Tarybai ir Šiaulių miesto skyriaus pirmininkui adresuotame partiečių pareiškime rašoma, kad dėl vykstančių nuolatinių skandalų buvo inicijuota ne viena diskusija su aukščiausia partijos vadovybe, kantriai laukta atsinaujinusios LSDP Tarybos sprendimų tvirtinant principinius LSDP Etikos ir procedūrų komisijos sprendimus dėl skyriaus pirmininko E. Žakario (pasikartojančių ir nuolatinių LSDP statuto pažeidimų, situacijos skyriuje nesuvaldymo, nuolatinių artimiausios jo aplinkos skandalų) ir jo pavaduotojo Gedemino Vyšniausko (pripažinto veikusio prieš LSDP interesus) veiklos.

„Deja, naujai dėtos didelės viltys į „atsinaujinusią“ partijos vadovybę, susipažinus su jos priimtais sprendimais, rodos yra visiškai nepagrįstos. LSDP Tarybos ir LSDP pirmininko G. Palucko toleruojami spektakliai su LSDP Šiaulių miesto pirmininko E. Žakario „atsistatydinimu“ siekiant išvengti griežčiausios bausmės, vėliau „perrinkimai“ mums yra nepriimtini.

Pripažinkime karčią tiesą, partijos aukščiausi organai turi dvigubus standartus ir „saviems“ netaiko griežčiausių priemonių ir tokiu būdu kitiems partijos nariams pasiunčia aiškų signalą, kad partijoje egzistuoja pateptųjų luomas. Su garsiai skelbiamu partijos atsinaujinimu, deja, tai neturi nieko bendro“, – rašoma pateiktame pareiškime.

Skyriaus narių susiskaldymas, narių supriešinimas, nuolatinis partijos skyriaus narių skaičiaus manipuliavimas bei vadovybės nesugebėjimas adekvačiai vertinti susidariusią situaciją, partiečius galiausiai privertė priimti ryžtingą sprendimą ir išstoti iš partijos.  

Paneigė išsakytus kaltinimus
LSDP Šiaulių skyriaus pirmininkas Edvardas Žakaris komentuoja, kad tokie pareiškimai esą tėra viešųjų ryšių akcija, nes skyrius jokių partiečių parašų, paliudijančių norą pasitraukti iš partijos, negavo.

„Kol nepamačiau besitraukiančiųjų parašų, nelabai turiu ką komentuoti. Tik kad išeis A. Mockus žinojome jau seniai. Jis absoliučiai nieko nedaro, beveik niekur nedalyvauja ir niekuo neprisideda, tai tokia iš jo ir nauda, tiksliau – jokios. Tik norisi matyti, kas ten dar nori išeiti, jeigu tarp jų bus tikrai dirbančių žmonių, tuomet iš tiesų bus labai gaila“, – nuogąstauja E. Žakaris.

Paklaustas, ką mano apie partiečių nusiskundimus, kad toliau vadovauja partijos Šiaulių skyriui atsakė, kad ir jam pačiam daug kas nepatinka: „Man taip pat nepatinka kai kurie Lietuvoje vadovaujantys ir įvairias pareigas užimantys žmonės. Tik, kiek aš žinau, paprastai galioja daugumos/mažumos principas ir visada sprendžia dauguma, bet ne mažuma.“

Taip pat jis kategoriškai neigia kalbas, kad partijoje atsižvelgiama tik į senbuvių, bet ne naujokų siūlymus, pageidavimus: „A. Mockus kalba, kad reikia duoti jaunimui kelią, rinkti jaunus asmenis, bet kai būna rinkimai, visada šoka į priekį kaip pats jauniausias ir tuos jaunuolius užmiršta. Taip elgtis neteisinga, čia reikia kažkaip nuo savęs pradėti. Iš tiesų pas mus jauni žmonės yra labai laukiami, jeigu jie daug dirbs, turės tikslą, nebijos jo siekti ir įgis žmonių pasitikėjimą, tada net neabejoju, kad jie tikrai sulauks sėkmės.“

Į viršų