Vakar Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriuje buvo vykdomas naujas rekordas, kuriuo stengiamasi perteikti kalėdinę dvasią, geranoriškumą ir tikėjimą. Ant beveik 7 m kalėdinės eglės sukabinta apie 900 kalėdinių meduolių. Jie buvo ne tik socialiai remtiniems žmonėms išdalinti, bet ir visiems, kurie atėjo į renginį. Prekybos ir verslo skyrius akcentuoja kalėdinių meduolių išdalinimą kitiems, o ne jų pačią  gamybą ar pagamintą skaičių.

Sunaudota apie 100 kg produktų
Kalėdinių meduolių gamyba truko vieną savaitę, bet prieš tai visa konditerių komanda intensyviai ruošėsi jų gamybai. Derino spalvas, medžiagas, tekstūrą, formas ir tik po to, kai konditeriai įgudo, prasidėjo tikroji gamyba. Iš viso sunaudota apie 100 kg maisto produktų.

Kalėdinių valgomų žaisliukų receptas – Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus profesijos mokytojos metodininkės Daivos Vidugirienės močiutės. Taip buvo išlaikytos ir senovės tradicijos.

Kalėdiniai meduoliai buvo pagaminti įvairių formų: su elniais, kiškiais, burbulais, seniais besmegeniais. Kiekvienas konditeris turėjo galimybę pasirinkti daryti tai, ką jis pats norėjo, ką sugalvojo. Nebuvo tiksliai nustatyta forma, pagal kurią visi mechaniškai turėjo gaminti.

Tikroji šventinė dvasia
Buvo sudaryta trijų žmonių vertinimo komisija, kurią sudarė neutralūs žmonės. Ar iš tikrųjų rekordas pasiektas, bus aišku tik po kiek laiko, kai viską įvertins „Factum“ agentūra. Tačiau skyriaus vedėja dr. Renata Veršinskienė tiki, kad rekordas bus, nes tokio dar niekas nėra organizavęs.

Vakar taip pat Prekybos ir verslo skyriuje buvo įžiebta ir Kalėdų eglutė. Būtent gruodžio 13-ąją, kai yra minima Šviesos, Šv. Liucijos diena.

Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus vedėja dr. R. Veršinskienė teigė, kad šviesa turi būti ne tik vizualiai atspindėta, bet ji turi būti ir kiekvieno iš mūsų viduje. Kai kitiems  suteikiamas džiaugsmas, ištiesiama pagalbos ranka, tuomet ir pasijaučia tikroji šventinė dvasia, šventinės nuotaikos.

Dr. R. Veršinskienė papasakojo, kad advento laikotarpį išryškino ne tik organizuojamas rekordas, bet ir Šiaulių universiteto gimnazijos mišrus choras „Poco“ (vadovė Rasa Stoškuvienė). O kad nebūtų suvalgyti visi meduoliniai žaisliukai, buvo verdama ir kareiviška košė, geriama arbata.

2017 12 13 03

Ramūno SNARSKIO nuotr.

Į viršų