Spalio 19–29 dienomis Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centro Sportas visiems padalinys jau 9-ąjį kartą organizavo Šiaulių miesto sveikuolio konkursą. Šiais metais konkursas buvo kitoks nei praėjusiais kartais. Projektą sudarė du etapai, tai – EUROFIT testavimas ir praktiniai, teoriniai užsiėmimai įvairiose Šiaulių organizacijose ir sporto bazėse su skirtingais treneriais. Šiaulių miesto arenoje vyko Sveikatingumo projekto „Sveikuolis 2017“ apdovanojimai, kurių metu pasirodė ir merginų grupė „Sunny“, jaunieji šokėjai ir mušamųjų instrumentų ansamblis „Ritmas kitaip“.

Beveik 500 dalyvių ir 54 prizininkai
Renginį vedęs Aivaras Bukantis džiaugėsi, kad mato tiek daug žmonių, kurie yra aktyvūs, sportuoja ir rodo gerus rezultatus. Projekte šiais metais dalyvavo apie 500 dalyvių, iš kurių prizininkais tapo 54.

Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovė Asta Lesauskienė teigė, kad visada yra malonu ateiti į pilietišką bendruomenę: „Į tą aplinką, kurioje žmonės yra aktyvūs, drąsūs veikti. Norėčiau palinkėti, kad išliktumėte tokie, kokie esate, ir padidintumėte mūsų Lietuvos pilietinį indeksą. Tai yra, kad dar daugiau įtrauktumėte šalia esančių žmonių ir kad jie taptų tokie, kaip jūs – aktyvūs, patys suvokiantys, kad tik nuo savęs gali pradėti keisti pasaulį.“

Sveikatingumo projekto nugalėtojas – V. Vaitiekūnaitis
Sveikatingumo projekto „Sveikuolis 2017“ EUROFIT testavimo dalyje dalyvavusios moterys ir vyrai buvo suskirstyti į atskiras grupes, pagal amžiaus kategorijas.

Pirmąsias vietas pagal grupes laimėjo Juana Montvilaitė, Roberta Micevičiūtė, Akvilė Morkūnaitė, Aistė Lakanauskaitė, Miglė Klimaitė, Inesa Ubavičiūtė, Vita Jokubaitienė, Asta Ivoškienė, Aušra Grabauskienė, Judita Šertvytienė, Marytė Vaitkutė, Teresė Pečiulienė, Rima Blankienė, Nijolė Dašnienė.

Pirmąsias vietas pagal grupes laimėjo Kipras Jankauskas, Saimonas Beliakovas, Agnius Lileikis, Rimvydas Boskas, Evaldas Boskas, Marius Fokas, Darius Jankauskas, Jonas Damkus, Kęstutis Abromaitis, Vaclovas Vaitiekūnaitis, Kazimieras Pocevičius, Algimantas Blinstrubas, Viktoras Švambaris, Romas Sadauskas, kuris yra vyriausias sveikatingumo projekto „Sveikuolis 2017“ dalyvis – jam yra 91 metai.

Sveikatingumo projekto „Sveikuolis 2017“ nugalėtoju tapo Vaclovas Vaitiekūnaitis. Jis gavo dovanų kuponą, kurį galės panaudoti įsigyti naują sportinę aprangą. Buvo prižadėta, kad nugalėtojas bus aprengtas nuo galvos iki kojų.

Renginio metu buvo pristatyta nauja nominacija – „Projekto jauniausia ir aktyviausia dalyvė“. Tokia nominacija yra paskelbta pirmą kartą per dešimtmetį. Tai buvo Kristina Semeniukaitė, kuri išklausė visą programą nuo pradžios iki pabaigos.

Lapkričio 19 d. Kaune vyko Lietuvos Respublikos Prezidento taurės finalinis konkursas „Euro Fit“, kuriame rinkosi sveiko ir aktyvaus gyvenimo būdo dalyviai. Pereinamoji LR prezidento taurė 2017 metais atiteko Šiaulių lengvosios atletikos sveikatingumo centrui. II ir III vietas užėmė Panevėžio bėgimo ir slidinėjimo klubas „Rambynas“ bei Birštono sveikos gyvensenos klubas „Šilagėlė“.

Sveikatingumo projekto „Sveikuolis 2017“ dalyvė Marytė Vaitkutė teigė, kad Šiaulių komandai atstovavo 33 dalyviai, iš kurių – 23 prizininkai: 1-ąją vietą užėmė 7, 2-ąją – 12, o 3-iąją – 4 dalyviai.

2017 11 21 05

Nominacijos „Projekto jauniausia ir aktyviausia dalyvė“ nugalėtoja K. Semeniukaitė.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

 

Į viršų