Šiaulių mieste priešais Savivaldybės langus išaugo svarbiausia metų eglė. Gruodžio 2-ąją ji sužėrės įspūdingomis šviesomis ir pakvies į kalėdinį šurmulį. Savivaldybės atstovai neatskleidžia, kuo ypatinga šįmet bus miesto šventinė eglė, ir žada miestiečiams siurprizą. Tačiau tai, kad šventinės puošmenos kainuos per pusę šimto tūkstančių eurų, – ne itin maloni detalė.

Žadamas siurprizas
Prisikėlimo aikštės skvere priešais Savivaldybės pastatą žalios eglės šakos užklojo metalinį karkasą. Pagrindinė miesto eglė bus dirbtinė, tačiau tikinama, kad įspūdinga. Tai miestiečiams žada Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros ir ūkio departamento direktorius Virgilijus Statkus.

Šventinis miesto papuošimas nepigus – miestiečiams jis atsieis per 50 tūkst. Eur. Skirtingai nei kituose didmiesčiuose, kur pagrindinių miesto kalėdinių atributų sukūrimas yra vietinių menininkų garbės reikalas, Šiaulius, kaip ir pernai, puoš vilniečiai.

Departamento vadovas papasakojo, kad karkasinė eglė, jos dekoravimas ir 3D šviečiančios instaliacijos Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvare iš UAB „Švenčių studija“ už 36 tūkst. Eur. Ši Vilniaus įmonė Šiauliuose uždarbiauja jau antrus metus. Iš Šiaulių urėdijos atgabentos šakos, kurios padengė metalinį karkasą, miesto biudžetui kainavo 5 tūkst. Eur.

V. Statkus paminėjo, dar vieną naujovę – Prisikėlimo aikštės medžius nušvies naujos LED girliandos. Jas už beveik 10 tūkst. Eur Savivaldybė nupirko iš Aušros Vartų menų galerijos. Jos turėtų likti ir kitiems metams.

Anot vadovo, įspūdingai bulvare atrodys ir išnuomota tūrinė šviesos ir lazerio instaliacija.

Kalėdinės eglės papuošimui bus panaudotos ir pernai nupirktos 46 „saulutės“, tačiau tai šventinių papuošimų kaštų nesumažino. Savivaldybės atstovas aiškino, kad pernykštės „saulutės“ turėtų būti sudėliotos kitaip nei prieš metus. Departamento direktorius nepanoro atskleisti daugiau detalių.

„Tai bus siurprizas miesto gyventojams ir svečiams, nenorime jo atskleisti. Sieksime, kad bendras įspūdis būtų stipresnis nei praėjusiais metais“, – žadėjo V. Statkus.

Jis pabrėžė, kad šventinės dekoracijos kainuos ne ką brangiau nei praėjusiais metais, išskyrus papildomai perkamas girliandas medžiams.

Kalėdinė eglė tradiciškai stovės iki sausio 15 d. – stačiatikių naujamečių švenčių.

Nors praėjusiais metais nuomojama elgė buvo sumontuota lapkričio pabaigoje, V. Statkus neigia, kad šįmet paskubėta. Anot departamento direktoriaus, tai sukonstruotas karkasas – tik pradžių pradžia, yra dar daug darbo.

Eglė sužibs gruodžio 2-ąją
Šiauliuose Kalėdų eglė šventinėmis šviesomis nušvis gruodžio 2 dieną, kaip ir pernai. Jau nuo 11 val. Prisikėlimo aikštėje šurmuliuos šventinis prekymetis, o 17 val. miestiečiai bus pakviesti į eglės įžiebimo šventę. Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“ ir Lauros studija pristatys muzikos ir šokio pasirodymą pasakos-mito motyvais „Saulės pagrobimas“. Be abejo, nebus apsieita ir be Kalėdų Senio apsilankymo.

O sužibus Kalėdų eglei, šiauliečius linksmins populiarūs atlikėjai Rūta Ščiogolevaitė ir Egidijus Sipavičius. Taip Šiauliuose prasidės „Šimtmečio Kalėdų“ laukimas.

Į viršų