Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyrius pirmadienį savo socialinius partnerius pakvietė pasirašyti bendradarbiavimo sutarčių. Iškilmingą pasirašymo procedūrą pradėjo  Saulius Dargužas, ŠPRC direktorius. Sveikindamas svečius jis džiaugėsi, kad socialinių partnerių ratas plečiasi, jų turima jau per 300: ,, Džiugu, kad mūsų partneriai yra aukštojo mokslo, profesinio mokymo įstaigos, verslo įmonės. Ne tik mums, bet ir moksleiviams, jų karjerai bendra veikla svarbi. Galbūt tai mūsų mokinių būsimieji darbdaviai. Mes vieni patys be jūsų sunkiai versimės. Mes be jūsų – jūs be mūsų. Turime 2 su puse tūkstančio moksleivių visuose skyriuose. Jie gali būti naudingi jūsų veikloje. Šiandien pasirašysime dar 12 sutarčių. Galbūt formalumas, bet tai gražus, prasmingas abipusis įsipareigojimas. Ačiū, kad ryžotės su mumis bendradarbiauti.“

Iškilmingai laikantis protokolo reikalavimų pasirašyta 12 bendradarbiavimo sutarčių su įvairiausiomis valstybinėmis, ugdymo įstaigomis ir verslo įmonėmis. Atnaujintos sutartys ir su ilgamečiais partneriais: tai Šiaulių apskrities vyriausiasis  policijos komisariatas, Šiaulių paliatyvios pagalbos ir slaugos centras ir kt.

Ilgametė draugystė šiauliečius sieja su Biržų technologijų ir verslo mokymo centru. Dainius Žukauskas, centro vadovas, minėjo bendras veiklas, sportines varžybas, tarptautinius renginius.

Atsirado visai naujų partnerių.

Visi pasirašiusieji sutartis vadovai gyrė Prekybos ir verslo skyriaus pedagogus už prasmingas iniciatyvas, aktyvią veiklą, Šiaulių vardo garsinimą, džiaugėsi bendradarbiavimu, teigė, kad puikiai paruošti moksleiviai yra laukiami įmonėse. Skyriaus vadovė dr. Renata Veršinskienė taip pat išsakė partneriams dėkingumą už pasitikėjimą ugdytiniais, nuolatinę pagalbą ir supratingumą.

„Pirmadienis labai sunki diena, bet Pyragų dienos nepasirinksi, – sakė R. Veršinskienė. – Todėl ir pakvietėme jus, savo draugus, pasidalyti šios dienos džiaugsmu, paragauti mūsų moksleivių rankomis pagamintų gardėsių ir pabendrauti.“

2017 11 06 03

Ramūno SNARSKIO nuotr.

Į viršų