Šiaulių turizmo informacijos centras (TIC) surengė spaudos konferenciją pristatyti konkursui „Šiauliai iš aukštai: turistinius Šiaulius kurkime visi“. Šiais metais tai pirmasis toks konkursas, kai  siūloma nufotografuoti ar nufilmuoti Šiaulius iš savo įsivaizduojamo gražiausio taško ir laimėti fotokonkurso prizus. Taip šiauliečiai ir miesto svečiai turi netradicinę galimybę iš naujo atrasti Šiaulių grožį.

Kas gali geriau parodys Šiaulius
Konkurso „Šiauliai iš aukštai: turistinius Šiaulius kurkime visi“ tema – Šiaulių lankytinos vietos ir kraštovaizdis.

„Sugalvojome pavadinimą „Šiauliai iš aukštai: turistinius Šiaulius kurkime visi“. Kas gali geriau parodyti Šiaulių miestą, jei ne patys šiauliečiai. O ypač iš tokių vietų, kurios atsispindi įvairiais rakursais, spalvomis. Siekiame, kad į kūrimą įsitrauktų visi, skatiname bendruomeniškumą ir turistinę dalį.  Tos nuotraukos, tie vaizdai turi galimybę atsidurti kaip reprezentacinė medžiaga būtent Šiaulių turizmo informacijos centro platinamose priemonėse“, – teigė Šiaulių turizmo informacijos centro informacijos specialistas Arvydas Valentėlis.

Šis konkursas buvo paskelbtas prieš kelias savaites ir sulaukė didžiulio dėmesio tiek iš fotografijos profesionalų, tiek fotografijos entuziastų. Dalyviai aktyviai siunčia nuotraukas, todėl nuspręsta šį konkursą pratęsti iki Kalėdų. Iš viso jau sulaukta 8 dalyvių darbų, kurie verti dėmesio.

Šio konkurso tikslas – ne tik apdovanoti gražiausių miesto vaizdų autorius, bet ir atrinkti nuotraukas, kurios bus naudojamos reprezentaciniuose Šiaulių leidiniuose bei užsienio internetiniuose tinklalapiuose pristatant Šiaulius.

Visi tie, kurie dalyvauja konkurse, turi šansą prisidėti prie turistinio Šiaulių veido. Taip pat šis konkursas yra atkirtis kritikams, kurie mano, kad Šiauliuose nėra ką veikti ir ką parodyti.

Vieni fotografai Šiaulių miesto fotografavimą pavertė savotiška tradicija.

Nuotraukos ir filmuota medžiaga yra talpinamos Šiaulių TIC socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia galima balsuoti už labiausiai patikusius darbus. Tokiu būdu bus išrinktas laimėtojas.

Iš aukštai – žalias, aktyvus ir gyvas miestas
Į spaudos konferenciją atvyko ir du konkurso dalyviai: fotografijos profesionalas ir fotografijos entuziastė.

„Noras atsiųsti nuotraukas į konkursą atsirado visai spontaniškai. Prieš daugiau nei metus gavau dovaną skristi oro balionu. Skridome iš pietinės miesto dalies per visą miestą. Pamačiau, kad Šiauliai atrodo visai kitaip, nei juos regime kiekvieną dieną gyvendami įprastą gyvenimą. Man Šiauliai iš viršaus pasirodė pakankamai žalias, aktyvus, gyvas miestas. Iš viršaus gali pamatyti, ką žmogus veikia savo kieme, gali pamatyti tokių vaizdų, kurių dažnai nepamatysi. Skrisdama su draugu juokavau, kad net pietinis miesto rajonas yra gražus. Nors daug kam tos degtukų dėžutės ir daugiabučiai primena sovietinius laikus. Buvo sunku atrinkti nuotraukas, nes jų apie 400. Atrinkau 9 nuotraukas, vienoje matosi Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedra, Chaimo Frenkelio vila, paėmiau ir iš pietinio rajono nuotrauką, kad būtų užfiksuotos visos miesto pagrindinės dalys“, – teigė konkurso dalyvė Gabrielė Gendvilaitė.  

Profesionalus fotografas Egidijus Gedminas nedaugžodžiavo, nes jo nuomone, ne autorius turi kalbėti, o jo sukurti darbai. E. Gedminas konkursui sugebėjo užfiksuoti „Šaulio“ skulptūrą, specialiai neieškodamas aukštos vietos, tiesiog stovėdamas ant žemės.

Į viršų