Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir  verslo skyrius vėl siekė rekordo – šįkart didžiausio dovanų maišo. Dėl nesibaigiančio lietaus kartą šį rekordą teko atidėti, tačiau vakar renginys įvyko. Dar nėra aišku, ar jis tikrai pasiektas, bet tikimasi teigiamo atsakymo.

Prekybos ir verslo skyriaus vedėja dr. Renata Veršinskienė teigė, kad iš pradžių šis rekordas buvo skirtas Mokytojų dienai, mokiniai norėjo tokia dovana nustebinti ir pradžiuginti savo mokytojus. Tačiau teko viską atidėti saulėtiems orams.

Tad tik vakar, Tarptautinę kovos prieš skurdą dieną, rekordinis dovanų maišas buvo pristatytas miesto visuomenei.  Šio dovanų maišo aukštis – 6, 30 cm,  plotis – 2, 90 cm, o skersmuo – 5, 20 cm. Jo gamybai buvo panaudota 12 litrų klijų, 300 kvadratinių metrų gofruoto kartono ir 120 kg presuoto kartono. Be to, rekordinis maišas nebuvo tuščias: jame buvo įdėtos keturios dėžės su dovanomis.

O kad maišas yra rekordinis, jį išmatavusi sprendė solidi komisija: kultūros istorikas dizaineris Vilius Puronas, Šiaulių miesto sporto mokyklos „Klevas“ direktorius Svajūnas Mikalčius ir vienos bendrovės projektų vadovė Giedrė Daurakė.

Kultūros istorikas V. Puronas, vienas iš komisijos narių, teigė, kad Prekybos ir verslo skyrius sukurtas pats didžiausias dovanų maišas rodo, jog skyriaus bendruomenės nariai yra realistai, kurie smarkiai skiriasi nuo politikų, kurie pažada visokiausių pažadų maišus.

„Žmonės įvertins, kad šviesaus ir jauno žmogaus perykla gali pateikti tokį daiktą, kuris Lietuvai gėdos neatneš. Tuo labiau kad tai bus pateikta agentūrai „Factum“ ir šis rekordas pateks į Gineso rekordų knygą“, – sakė šis šmaikštus miesto kultūrinio gyvenimo žinovas.

Į viršų