Spalio 2 d. turėjęs įvykti Šiaulių oro uosto žemės sklypų nuomos aukcionas pratęstas iki 20 dienos. Kaip paaiškino Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis, tai padaryta dėl to, kad konkurso dalyvis UAB „Termicon“, pretenduojantis į 2 ha žemės sklypą, pateikė „didelės apimties klausimų sąrašą“. Ieškodami atsakymų Administracijos vadovai susitiko su Tarybos frakcijų seniūnais.

Kiek anksčiau miesto Taryba patvirtino sprendimą skirti per dvejus artimiausius metus 5 mln. Eur iš miesto biudžeto investicijoms į Šiaulių oro uosto infrastruktūrą, nes tokių investicijų prašo ten norintis kurtis verslas. Už šiuos pinigus ketinama įrengti lėktuvų riedėjimo takus, stovėjimo aikšteles ir sutvarkyti melioraciją. Politikai pritarė, kad reikia atsiliepti į verslininkų pageidavimus ir dar paplatinti peroną.

„Politikai į investuotojo atėjimą pažiūrėjo plačiau – ne tik kaip į ekonominį projektą, bet ir kaip į marketinginį. Pirmam investuotojui jau atėjus, tai pritrauktų ir kitų, būtų paprasčiau“, – sakė administracijos direktorius.

Jis sakė, kad „Termicon“ vis dar laukia, kol Ūkio ministerija pasirašys su šia įmone finansavimo sutartį dėl Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansinės paramos investiciniam projektui. Lėšos bus skiriamos lėktuvų remonto įrangai įsigyti.

Pagal konkurso sąlygas, įmonė savo veiklą gali vykdyti tik regionuose – prie Šiaulių arba Palangos oro uostų. A. Bartulis pastebėjo, kad Šiaulių oro uostas veikia šalia karinio objekto, todėl verslui taikoma įvairių apribojimų, kas nėra patrauklu.

Be to, investuotojas, žadėjęs įkurti 150 darbo vietų ir mokėti į miesto biudžetą po pusę milijono eurų pajamų mokesčio, šiandien jau nuo „rinkodarinių skaičių“ traukiasi ir kalba apie 60 darbo vietų. Direktorius darė prielaidą, kad gali būti, jog tokie planai bus pasiekti atskirais etapais. Vidutinis darbo užmokestis naujai įkurtoje lėktuvų remonto įmonėje planuojamas 1700 Eur. Pastatus investuotojai turi pasistatyti per trejus metus. Anot administracijos vadovo, tiek Savivaldybės, tiek verslo investicijos eis paraleliai.

A. Bartulis pasidžiaugė, kad Savivaldybės įmonės Šiaulių oro uostas veikla efektyvėja, atsirado naujų komercinių projektų. Nors įmonė per pirmą pusmetį sukaupė 110 tūkst. Eur nuostolį, direktorius tikisi, kad antrojo pusmečio pakaks jį išlyginti.

Rugsėjo 29 d. Šiaulių oro uostą paliko direktorius Andrius Daujotas. Šiuo metu įmonei laikinai vadovauja Aviacijos saugumo ir operatyvinio skyriaus vadovas Algirdas Ulčinas. Savivaldybė ketina skelbti konkursą direktoriaus pareigoms eiti.

Anot A. Bartulio, tokia situacija žemės nuomos aukciono eigai netrukdo, nes su konkurso dalyviais ar nugalėtojais kalbėsis Savivaldybės administracijos atstovai. Į oro uosto valdybą paskirtas administracijos direktoriaus pavaduotojas Marijus Velička.

Į viršų