Prieš metus šalia Šiaulių sporto gimnazijos pradėtas statyti daugiafunkcinis sporto kompleksas, kuris bus pritaikytas įvairių sporto šakų sportininkų treniruotėms. Šiaulių miesto savivaldybės vadovai, Kūno kultūros ir sporto departamento ir statybos darbus vykdančios bendrovės atstovai atvyko apžiūrėti Šiaulių sporto gimnazijos sporto komplekso statybos darbų. Juos numatoma baigti anksčiau, nei buvo planuota.

Viskas bus baigta iki šių metų pabaigos
Pagal sutartį Šiaulių sporto gimnazijos daugiafunkcinė salė turėtų būti baigta 2018 m. vasarą, tačiau jau šiuo metu yra atliekami baigiamieji darbai.

„Viskas vyksta pagal planą. Viso projekto vertė yra beveik 3 mln. eurų, jau įsisavinta 2 mln. eurų. Viskas jau yra padaryta, išskyrus apdailos, grindų dangos, plytelių išklojimo darbus. Viskas baigta bus iki šių metų pabaigos, o dokumentacijos darbai persikels į kitus metus“, – teigė statybos darbus vykdančios bendrovės „Infes“ generalinis direktorius Arvydas Markevičius.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas teigė, kad nėra nė vieno objekto, kuris būtų aplenkęs laiką, toks objektas yra pirmasis Šiauliuose. Tai bus vieta, kuri trauks jaunimą.

Kūno kultūros ir sporto departamento Investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėjas Arūnas Aidukas teigė, kad Šiaulių sporto mokykla gimnazija tapo 2014 m. –  pirmąja sporto gimnazija Lietuvoje, bet nebuvo čia sąlygų sportuoti – reikėjo sporto salės. „ Tai jau trečiasis objektas, kuris  finansuojamas Šiaulių mieste. 2011 m. buvo finansuota BMX dviračių trasa. 2014–2015 m. lėšos buvo skirtos maniežo rekonstrukcijai. Praėjusiais metais Šiaulių sporto gimnazijos daugiafunkciniam sporto kompleksui buvo skiriama 200 tūkst. eurų, o šiais metais – 1,9 mln. eurų. Tikimės, kad salė šiais metais jau bus pastatyta“, – teigė A. Aidukas.

Sporto salė bus skirta ir miesto bendruomenei
Pasak Šiaulių sporto gimnazijos direktorės Irmos Abromaitienės, buvo tik vienintelė sporto salė, kurioje treniruodavosi krepšininkai ir rankininkai. O visi kiti vaikai turėdavo treniruotis miesto sporto bazėse, kurios yra paskirstytos po įvairias miesto vietas. Taip sudarydami nepatogumų gimnazijos moksleiviams.

„Labai laukiame šios sporto salės, nes šis kompleksas bus visiškai šalia ir vaikams nebereikės važinėti. Sutaupysime laiko, galėsime padaryti labiau racionalesnę vaikų dienotvarkę, pasieksime akademinių ir sportinių rezultatų. Vaikai, kurie važinėja į užsienį, galės irgi pasigirti, kokioje sporto salėje treniruojasi, nebereikės liūdėti dėl geresnių sporto salių užsienyje. Galėsime organizuoti tarptautines varžybas, pasikviesti savo draugus iš įvairių šalių. Ši salė mums išspręs daug problemų. Smagu yra vaikščioti, matyti, kaip auga nauja sporto salė. Iš viso turime 14 sporto šakų, kurioms bus pritaikyta ši sporto salė. Neturėsime BMX dviračių trasos, o lengvosios atletikos sportininkams teks naudotis maniežu“, – teigė I. Abromaitienė.

Gimnazijos direktorė pabrėžė, kad ši nauja sporto salė bus skiriama sportuoti ne tik gimnazijos moksleiviams, bet ir miesto bendruomenei.

„Planuojama, kad ši sporto salė dirbs visas 7 dienas per savaitę ir pradės dirbti labai anksti. Bus tokių, kurie prieš darbą norės ateiti padaryti mankštos, pamėtyti kamuolį. Galbūt organizuosime įdomesnius renginius su mūsų sportuojančiais vaikais miesto bendruomenei“, – teigė I. Abromaitienė.

2017 10 04 17

Šiaulių sporto gimnazijos direktorė Irma Abromaitienė: „Smagu matyti, kaip auga nauja sporto salė.“
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų