Minčių galia daro stebuklus. Nusiteikimas, kad viskas tavo rankose, niekuomet nestabdo, o tik stumia pirmyn. Pakeitus mąstymą, po kurio laiko galima pasijausti visai kitu žmogumi arba suprasti, koks esi iš tiesų.

Sėkmę reikia prisivilioti patiems
„Sėkmė priklauso ne nuo likimo, bet nuo to, kaip žmogus pats geba valdyti savo gyvenimą. Savo sėkmę mes susikuriame patys“, – „Šiaulių naujienoms“ sako lektorius Gintaras Ignatavičius.

Lektoriaus teigimu, jeigu žmogus išdrįsta būti savimi, randa tikrąjį savąjį „aš“, laikosi numatytos krypties ir entuziastingai veikia, siekdamas savo tikslo ar svajonės išsipildymo, tada toks žmogus iš tiesų gali nugyventi visavertį ir sėkmingą gyvenimą.

Pasirodo, sėkmę galima pritraukti. Jeigu ji pati savaime neateina, tada pačiam reikia eiti jos ieškoti. Svarbiausia turėti kažkokį norą ir nuolat tobulėti.

Tobulėti galima pasitelkus įvairiausias priemones. Erdvė pilna mokymosi galimybių, yra daug įvairių programų, galima pabendrauti ir sąmoningumą ugdyti pasitelkus lektorius. Tereikia netinginiauti, nesiliauti ieškoti ir pasiimti tai, kas gali paspartinti svajonės išsipildymą.

Norintiems tobulėti patartina ne tik skaityti knygas, bet ir lankytis seminaruose. Knygos padeda išlaisvinti mintis, o laikas, praleistas seminare, yra skiriamas pabuvimui su savimi, savo svajonės išgryninimui, plano peržiūrėjimui, sėkmės formulės atnaujinimui, papildymui ar kažko atsisakymui. Kitaip tariant, kuo daugiau skaitai, kuo dažniau lankaisi seminaruose, tuo daugiau tau atsiranda noro ir drąsos keisti savo gyvenimą.

Svarbu nenustoti svajoti
Nežinantiems, pas kokios srities lektorių pirmiausia eiti, pašnekovas pataria pasikliauti draugų rekomendacijomis, ieškoti įvairiausių atsiliepimų internete, socialiniuose tinkluose. Tiesiog reikia išdrįsti nueiti bent į vieną seminarą. Tada, susipažinus su seminare dalyvavusiais žmonėmis, galima gauti labai daug įvairiausių minčių, idėjų, vėliau skatinančių imtis kitų veiksmų.

Norintiems tobulėti patartina galvoti ne tik apie tai, kaip uždirbti daugiau pinigų, bet ir kaip ugdyti sąmoningumą.

„Jeigu žmogus savo sėkmę mato piniguose, tai natūralu, kad jis rinksis tam tikrą tobulėjimo galimybę, takelį, seminarus ar turinį, kaip jam pritraukti tai, kas jį tarsi darytų laimingą. Vis dėlto, mano manymu, reikia derinti įvairiausius dalykus – tiek psichologinius, tiek vadybinius, tiek finansinius, nes sėkmė yra žmoguje, žmogaus svajonėje, tikėjime, pasitikėjime savimi, drąsoje ir aišku, veikime“, – tikina G. Ignatavičius.

Jeigu žmogaus nedomina nei knygos, nei seminarai, egzistuoja ir kita sąmoningumo ugdymo priemonė. Yra specialiai sukurti audiotakeliai, kurie, pasinaudojus psichologinių paslapčių, įvairių vaizdinių ir specialių garsų pagalba, pasiekia žmogaus pasąmonę ir skatina labiau pasitikėti savimi.

„Mes turime unikalią, neišnaudotą smegenų galią priimti informaciją, padedančią rasti vidinę ramybę. Afirmacijos, vizualizacija iš tiesų veikia, nes tokiu būdu žmogus susikoncentruoja ir pradeda eiti savo svajonės link“, – akcentuoja lektorius.

Kitų perauklėti neįmanoma
Vis dėlto ryžtis permainoms kartais gali būti labai sunku. Nelengva daryti kažką kitaip, kai aplinkui visi yra surūgę ir nusivylę gyvenimu. Vis dėlto net ir tuomet galima pasikeisti. Tik keistis reikėtų pradėti nuo savęs, nes kitų taip paprastai tiesiog neįmanoma perauklėti. Žmones reikia įkvėpti savo pavyzdžiu.

Tą padaryti galima aplink ieškant pozityvių žmonių, pavyzdžiui, prisidėti prie jaunimo organizacijos ar senjorų klubo. Kai tave supa laimingi ir besišypsantys asmenys, atrasti save tampa daug lengviau, o grįžus į negatyvią aplinką, svarbu nepasiduoti aplinkinių neigiamoms reakcijoms ir tiesiog būti savimi.

„Nebandykite perauklėti kitų, tiesiog dalykitės savo mažais laimėjimais socialiniuose tinkluose. Tokiu būdu negatyviai mąstančius asmenis paraginsite pagalvoti apie tai, ką jie daro ne taip“, – pataria G. Ignatavičius.

Taip pat labai svarbu nevertinti savęs pagal tai, kaip apie tave galvoja kiti. Anot lektoriaus, gauti grįžtamąjį ryšį iš kitų žmonių yra svarbu, nes tuomet galima pasitikrinti, ar teisingu keliu eini. Tik svarbu išsakytas aplinkinių mintis nepriimti už gryną pinigą. Vietoje to, reikia labiau klausyti savo širdies, intuicijos ir tuo vadovautis.

Reziumuodamas lektorius pabrėžė, kad norint gyventi kitokį gyvenimą, pirmiausia patartina pasikeisti pačiam: „Visada reikia rasti harmoniją tarp to, kas esi, ir to, ką tu veiki, o harmonija neįsivaizduojama be nuolatinio savęs atnaujinimo, keitimosi. Kai pakeiti požiūrį, pasikeičia ir tave supanti aplinka.“

Į viršų