Vakar Šiauliai minėjo tikrąjį miesto 781-ąjį gimtadienį. Ta proga Šiaulių miesto savivaldybės ir kultūros atstovai spaudos konferencijoje pasidalijo savo mintimis apie gyvenimą mieste ir papasakojo apie neseniai praūžusias „Šiaulių dienas“.

Nori būti naudingi kitiems
„Apie praėjusias „Šiaulių dienas“ galima išgirsti įvairiausių atgarsių, bet džiugu, kad didžioji dalis yra teigiamų. Mes šiek tiek nuėjome eksperimento keliu, įsivertinome, kaip žmonės reaguoja į tam tikrą posūkį, pabėgimą nuo susiformavusių tradicinių krypčių. Daugelis dalykų, manau, pasiteisino, todėl ir kitais metais mes teiksime pasiūlymus, kurie padėtų išlaikyti kažką tokio, ką turėjome šiemet, ir žinoma, įtrauksime naujų idėjų“, – įspūdžiais dalijosi Šiaulių miesto kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Iš tiesų miesto gyventojai praėjusią miesto šventę turbūt prisimins dar ilgai. Išlikusį teigiamą įspūdį turėtų sustiprinti ir apie tai sukurtas filmukas, kurį artimiausiu metu bus galima pamatyti per įvairiausias medijas.

Vis dėlto meilė miestui neapsiriboja tik apsilankymu vykstančiuose renginiuose. Štai D. Bačiulė čia gyvena ne tik dėl meilės kultūrai, bet ir noro būti naudinga kitiems: „Reikia išgryninti miesto identitetą ir padaryti taip, kad čia būtų miela gyventi visiems. Kažkokių norų gyventi kitame mieste tikrai neturiu, noriu gyventi ir sukurti pridėtinę vertę tik Šiauliams.“

Šiauliuose jaučiasi geriausiai
Šiaulių miesto meras Artūras Visockas patikino, kad ateityje mieste gyventi bus dar geriau, ypač jaunoms šeimoms. Anot jo, miestas augs tik tuo atveju, jeigu jaunimas neemigruos ir norės čia gyventi.

„Kultūra ir jauni žmonės yra visų problemų sprendinys. Jeigu čia aktyviau kursis jaunos šeimos, tada tvarkysis verslas, miesto ekonomika ir t. t. Tikiu, kad jauni žmonės sugrįš į miestą, nes čia iš tiesų gera auginti vaikus. Jeigu šeima yra laikoma prioritetu, tuomet Šiauliai tam labai tinka“, – kalbėjo A. Visockas.

Spaudos konferencijoje dalyvavę mero patarėjai Edmundas Baltramiejus Bilotas    ir Audris Narbutas patikino, kad jaunuoliams Šiauliuose iš tiesų gera gyventi.

„Kiekvieną dieną svajojau, kaip grįšiu į Šiaulius ir čia sukursiu savo gyvenimą. Dabar džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie miesto vystymosi. Myliu Šiaulius ir tikiuosi, kad čia praleisiu visą savo gyvenimą“, – sakė E. B. Bilotas.

Jam pritarė ir A. Narbutas: „Tik Šiauliuose galiu būti savimi. Esu socialinis konservatorius, tikiu tradicine šeima ir esu katalikas. Žinau, kad norint gyvenime kažko pasiekti reikia turėti viziją ir būti ten, kur jautiesi geriausiai. O aš geriausiai jaučiuosi dirbdamas Šiauliuose.“

Į viršų