Liepos 4-osios popietę jaunieji Šiaulių sportininkai išvyko į didžiausią vaikų sporto renginį – Tarptautines vaikų žaidynes. Mūsų miesto atletus į vaikų olimpiada vadinamą renginį išlydėjo ir pergalių bei sportinės sėkmės jiems linkėjo miesto valdžios atstovai.

Išvyko 16 šiauliečių
Tarptautinės vaikų žaidynės vyks liepos 4– 9 dienomis Kaune. Šios žaidynės kiekvienais metais yra rengiamos vis kitame pasaulio mieste. Teisę rengti žaidynes Kaunas iškovojo prieš dvejus metus Australijoje vykusiose žaidynėse.

Į vaikų olimpiada vadinamą renginį jau renkasi dalyviai iš viso pasaulio – skaičiuojama, kad į Kauną sugužės 1500 dalyvių iš 88 pasaulio miestų. Laukiama jaunų sportininkų iš Centrinės ir Šiaurės Amerikos, Azijos, Europos, Afrikos ir Australijos.

Tarp šio gausaus būrio dalyvių pergalių sieks ir šiauliečiai. Antradienį į Tarptautines vaikų žaidynes atstovauti mūsų miestui išvyko merginų futbolo komanda, buriuotojas, septyni lengvaatlečiai ir šių sporto šakų treneriai.

Šiauliams atstovaus buriuotojas Rimvydas Mažunavičius, lengvaatlečiai Aistė Saprončikaitė, Amelita Taujanskaitė, Emilija Strupaitė, Justina Kučinskaitė, Denisas Belcenkov, Lukas Miknius, Kristijonas Povilaitis ir merginų futbolo komanda – Karolina Zelbaitė, Gabija Toropovaitė, Kamilė Gudelevičiūtė, Rugilė Butkutė, Gabija Matuzaitė, Austėja Mickutė, Julija Stanelytė, Deimantė Jonaitytė.

Kartu su sportininkais į Kauną išvyko treneriai Juzefa Baikštienė, T. Skalikas, Irina Žičkuvienė, Tatjana Verzbickaja. Šiauliečių komandos vadovas –  Mindaugas Bezaras.

„Su nekantrumu laukiame šių varžybų ir, žinoma, pergalių. Gaila, kad į žaidynes pavyko išvykti ne visiems iš mūsų miesto atrinktiems sportininkams. Į Kauną dar turėjo važiuoti stalo teniso atstovai, bet taip jau sutapo, kad tuo pačiu metu jiems vyksta čempionatas ir stovykla Portugalijoje. Taip pat žaidynėse turėjo dalyvauti ir mūsų dziudoistė, tačiau ji patyrė rankos traumą“, – dėl to, kad ne visi Šiaulių sportininkai galėjo išvykti į didžiausią vaikų sporto renginį, apgailestavo M. Bezaras.

Žaidynių ambasadorė – R. Meilutytė
Tarptautinėse vaikų žaidynėse jaunieji sportininkai varžysis aštuoniose sporto šakose: dziudo, lengvoji atletika, buriavimas, plaukimas, stalo tenisas, krepšinis 3x3, paplūdimio tinklinis, futbolas.

Lietuvos sporto universitete vyks stalo teniso turnyras, A. Sabonio krepšinio mokykloje – dziudo varžybos. Buriuotojai jėgas išmėgins Kauno mariose, o futbolininkai – „Tauro“ futbolo mokyklos aikštyne bei KTU stadione.

Lietuvos garbę gins sportininkai iš penkių miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio.

Kaunas bus pirmasis miestas Lietuvoje ir visoje Šiaurės Europoje, kuriame vyks didžiausias vaikų sporto renginys. Per pusės amžiaus žaidynių istoriją jose jau dalyvavo dešimtys tūkstančių vaikų nuo 12 iki 15 metų amžiaus iš daugiau nei 500 pasaulio miestų.

Tarptautinių vaikų žaidynių veidu ir ambasadore tapo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, kurios žvaigždė pirmą kartą sužibo būtent šiose varžybose 2010 metais vykusiose Bahreino mieste Manamoje.

Tuomet vos 12 metų sulaukusi R. Meilutytė įveikė vyresnes varžoves ir iškovojo pirmąsias vietas plaukdama 50 metrų ir 100 metrų krūtine, antrąją – 50 metrų laisvuoju stiliumi ir trečiąją vietą kombinuotoje estafetėje su Kauno rinktine.

Tarptautinių vaikų žaidynių ceremonija įvyks trečiadienio vakarą Kauno sporto halėje.

2017 07 04 10

Šiauliečių komandos vadovo M. Bezaro teigimu, į Kauną mūsų miesto sportininkai važiuoja parsivežti pergalių.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų