Latvijos bendrovė „Rigas mikroautobusu satiksme“ nuo liepos 1 dienos pradėjo aptarnauti 13 vietinio susisiekimo maršrutų. Iš Šiaulių keleivius bendrovė veš į Bazilionus, Bubių sodus, Kairius, Kelmę, Pašiaušę, Radviliškį, Šaukėnus, Šilėnus, Tytuvėnus, Voveriškius, Kuršėnus. Šiaulių miesto savivaldybės įmonei „Busturas“, teikiančiai keleivių vežimo ir aptarnavimo paslaugas autobusais,  teko susitaikyti su pralaimėjimu – Šiaulių rajono savivaldybės viešą konkursą laimėjo tas, kas pasiūlė mažesnę paslaugos kainą.

Žema kaina, žemesnė nei šiauliečių vežėjų pasiūlyta, o tokia „prašmatnybė“. Latvijos bendrovės atstovai teigia, kad naujo autoparko autobusai, kuriais keliaus Šiaulių rajono gyventojai, yra nauji arba ne senesni nei 5 metų, ekonomiški, saugūs ir komfortiški. Keleiviams žadamos ne tik saugios kelionės naujais autobusais, bet ir malonus aptarnavimas ir papildomos paslaugos. Pavyzdžiui, nemokamas internetas. O ir vairuotojai, pasirodo, būsią nepėsti, kaip reikiant pasiruošę dirbti.

Pranešama, kad Latvijos vežėjas Šiauliuose įdarbino 15 vairuotojų, turinčių ne mažesnį kaip 5 metų darbo stažą vairuojant D kategorijos transporto priemones ir profesinę kvalifikaciją patvirtinančią pažymą pagal ES reikalavimus. Negana to, vairuotojai dalyvavo mokymuose, kurių metu susipažino su darbo specifika, mokėsi dirbti kasos aparatais. Rudenį įmonė taip pat pradės aptarnauti dalį Vilniaus miesto viešojo transporto maršrutų.

Kaip numatyta sutartyje su Šiaulių rajono savivaldybe, Latvijos vežėjas Šiaulių rajono gyventojus gabens trejus metus iki 2020 m. liepos 1 d. rajono Tarybos nustatytais tarifais. Tuo metu miesto valdžia sakosi, kad stebės, kaip latviai atliks savo konkursinius įsipareigojimus.

„Mes nebijome konkursų. „Busturas“ juose dalyvavo ir teikė savo pasiūlymus. Įmonė iki šiol šią paslaugą atliko, o konkursą pralaimėjo dėl kainos. Labai norisi tikėti, kad Latvijos bendrovė laimėjo sąžiningoje kovoje, nenoriu mesti jokio šešėlio. Šiaulių rajono gyventojai gaus šiek tiek pigesnę paslaugą. Tiesiog mes to neskubame vertinti. Paslaugos kokybė, tikėkimės, irgi bus nebloga. Kaip atrodys situacija po metų, pamatysime – ar tai bus kokybiška ir pigi paslauga, ar kažkas bus ne taip“, – sakė Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis.

Į viršų