Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyrius nenustoja stebinti rekordais. Šį kartą miestiečiai galėjo tapti siekiamo Lietuvos rekordo „Ilgiausios džinsų kelnės“ liudininkais ir stebėti rezultatų fiksavimą.

Regis, Prekybos ir verslo skyriaus bendruomenė paplušėjo iš peties – planuota pasiūti 50 m ilgio džinsų kelnes. Visgi rezultatas viršijo visus lūkesčius – kelnių ilgis siekė 70 metrų 38 centimetrus ir 1 milimetrą. Liemens apimtis – 2,66 metro. Kad rekordas būtų tiksliai užfiksuotas, teko milžines gabenti visam būriui žmonių ir jas ištiesti gatvėje.

Panaudojo 491 džinsų kelnes
Prekybos ir verslo skyriaus vedėja dr. Renata Veršinskienė paaiškino, kodėl gi kilo tokia mintis – pasiūti milžiniškas kelnes ir būtent iš džinsinės medžiagos. „Skelbiame, kad prasideda priėmimas, o mes labai laukiame jaunimo. Viskas susiję. Džinsus labai mėgsta dėvėti jaunuoliai, o mes esame irgi už džinsus – už laisvas ir kūrybiškas mintis. Kelnių klešnės simbolizuoja pasirinkimus kaip kelius, vienas iš jų tikrai veda į Prekybos ir verslo skyrių, kur būsimų mokinių laukia be galo kūrybinga, sąžininga ir mielai bendradarbiaujanti bendruomenė“, – dienraščiui „Šiaulių naujienos“ sakė Prekybos ir verslo skyriaus vedėja.

Paplušėti visai bendruomenei teko iš peties, siūti ir kitaip darbuotis pasiryžo maždaug 30 žmonių. Kartu sudėjus pamainomis, vienas kitą pakeisdami dirbo mokiniai ir mokytojai. Siūta nuo ryto ligi vakaro beveik porą savaičių. Bendruomenė sėkmingai dirbo komandoje – kas galėjo, parūpino siuvimo mašinų (siūta keturiomis mašinomis), kiti lygino, ardė, karpė, kas siuvo, o kas vėl perlygino drabužį.

Bendruomenė rado keletą rėmėjų – parduotuvė, prekiaujanti džinsų rūbais, ir dar viena, prekiaujanti dėvėtais rūbais. Ir, žinoma, patys į siuvimą pasinėrę žmonės ieškojo tinkamų „donorų“ – kelnes persiuvimui nešė iš namų, ir pas kaimynus teiravosi.

Didžiulių kelnių – didžiulis svoris
Prekybos ir verslo skyriaus bendruomenė pirmoji Lietuvoje užsibrėžė siekti didžiausių džinsų kelnių rekordo. Norėta patikrinti dar vieną rodiklį – milžiniško drabužio svorį.

„Bandyta pasverti džinsus ant platforminių svarstyklių, kurios pasveria iki 150 kg. Tačiau nepavyko. Todėl ėmėme skaičiuoti kelnių poromis – sunaudota 491 džinsų kelnių pora, taigi turėtų sverti maždaug per 200 kg“, – sakė dr. R. Veršinskienė.

Tai jau būtų šešioliktas skyriaus rekordas, kol kas dar tik – pretendentas į rekordą.

Matavimas irgi pakankamai rimtas. Matuojančiai komisijai vadovavo Kęstutis Balčikonis, internetinės platformos vadovas, taip pat rezultatus fiksavo ir dirbo kiti komisijos nariai – parduotuvės, prekiaujančios džinsiniais rūbais, vadovas Šarūnas Paskočimas, Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Nerijus Adomavičius.

Duomenis apie galimą rekordą užfiksuos factum.lt agentūra, jai nusiųsti visi duomenys ir filmuota medžiaga.

„Labai norėčiau padėkoti Šiaulių miesto policijos vadovams ir darbuotojams, kurie padėjo matuojant rezultatus. Pareigūnai uždarė kelią, kad saugiai išmatuotume. O kadangi buvo labai sunkūs džinsai, mums vien tik savo jėgomis nepavyko jų pakelti. Todėl labai padėjo Šiaulių gaisrininkai, reiškiame didžiulę padėka  tiek jų vadovams, tiek ir komandoms“, – sakė dr. R. Veršinskienė.

2017 05 19 17

2017 05 19 16

Prie Prekybos ir verslo skyriaus esanti Vytauto gatvės atkarpa kuriam laikui pasipuošė džinsais. Matavimo procesas truko maždaug  valandą.
Ramūno SNARSKIO nuotr.

Į viršų