Žurnalas „Reitingai“ paskelbė Lietuvos aukštojo mokslo institucijų – privačių ir valstybinių kolegijų bei universitetų – reitingus ir vertinimus. Pastarieji buvo pateikiami remiantis septyniais skirtingais kriterijais. Pagal studijų ir mokslo aplinkos bei studentų požiūrio į savo universitetą kriterijus, Šiaulių universitetas gerokai išsiveržė į priekį ir vos vienu žingsneliu atsiliko nuo Vilniaus universiteto.

Lyginant šių ir praėjusių metų reitingus, Šiaulių universitetais išlaiko tas pačias tvirtas pozicijas ir patenka į geriausiųjų dešimtuką, praneša Universiteto Komunikacijos, rinkodaros, neakademinės veiklos tarnybos vadovė Lina Bivainienė: „Pagal studijų ir mokslo aplinkos vertinimo kriterijų iš 10 vietos pakilome net į 3 vietą, o pagal studentų požiūrį į jų Alma Mater – antri tarp visų valstybinių universitetų. Tiek vieno, tiek kito kriterijaus atžvilgių nuo prestižiškiausio šalies universiteto atsiliekame tik vienu žingsneliu“, – pastebi ji.

Žurnalo „Reitingai“ reitingavimo projektų vadovė Jonė Kučinskaitė paaiškina, kad sociologinių tyrimų bendrovė apklausė būtent trečio kurso universitetų studentus. Kaip sakė žurnalistė, studijuojantiems patinka, jog Šiaulių universitetas yra nedidelis, dėstytojai – lengviau prieinami, todėl tai paranku rašant tiek kursinius, tiek bakalauro darbus.

Mokslo lygis nėra labai didelis: pagal Mokslo tarybos mokslo darbų vertinimą – trečias nuo galo. „Kalbant apie akademinį esamą ir ateities personalą, Šiaulių universitetas yra dešimtas iš trylikos“, – sako J. Kučinskaitė. Darbdaviai ŠU absolventus vertina visai neblogai, lygiai taip pat universiteto absolventams sekasi įsidarbinti.

Į viršų