Vakar Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje vyko spaudos konferencija, kurioje pristatyti garbingus apdovanojimus Lietuvos medicinos darbuotojo dienos proga pelnę medikai. Vilniaus Rotušėje įvykusioje apdovanojimų ceremonijoje nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas ir nusipelniusio Lietuvos gydytojo ženklas įteiktas Moters ir vaiko klinikos Vaikų ligų padalinio Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vedėjui vaikų reanimatologui Valerijui Lapšinui. Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardą bei Lietuvos sveikatos darbuotojo garbės ženklą pelnė Moters ir vaiko klinikos Akušerijos skyriaus vyresnioji akušerė administratorė Vita Tamašauskienė.

V. Tamašauskienė yra skyriaus „užvadėlis“, turi daugiametės patirties dirbdama ir spręsdama akušerines problemas.

O V. Lapšinas gavo apdovanojimą, nes savo ligonius gydo iš širdies. Nuopelnai pastebimi ir jo vadovaujamo skyriaus sėkmingo darbo rezultatuose.  

Nusipelniusių medikų į susitikimą su spaudos atstovais atėjo pasveikinti ir kolegos, o ligoninės administracija šiuos nusipelniusius medikus jau sveikino minėdami Medikų dieną.

Mediko V. Lapšino profesijos kelias
Gydytojas V. Lapšinas kuklinasi ir sako, jog jam skirtas apdovanojimas yra viso skyriaus nuopelnas, todėl ir apdovanojimas turėtų būti skirtas ne tik jam vienam.

„Jei skyriuje dirbtų tik vienas nusipelnęs gydytojas, tai darbas kiekvieną dieną, savaitgaliais ir švenčių dienomis paprasčiausiai nevyktų, o dabar dirbame visi kartu ir draugiškai vieni kitiems po darbo pamainos perduodame darbus. Kartu džiaugiuosi, jog pagaliau ne tik kardiologai, bet ir vaikų gydytojai buvo pastebėti. Tai mūsų visų nuopelnas“, – sakė V. Lapšinas.

Gydytojas V. Lapšinas 1980 metais baigė Kauno medicinos institutą ir įgijo gydytojo specialybę. 1987 m. jam suteikta I gydytojo anesteziologo-reanimatologo kvalifikacinė kategorija. 1997 m. patvirtinta aukščiausia vaikų intensyviosios terapijos ir reanimacijos gydytojo kvalifikacinė kategorija.

V. Lapšinas Šiaulių ligoninėje pradėjo dirbti Anesteziologijos reanimaciniame skyriuje nuo 1986 ir jau nuo 1991 metų buvo paskirtas Vaikų ligų stacionaro skyriaus vedėju. Vėliau jo pagalba ir rūpesčiu buvo įsteigtas Vaikų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrius (dabar Vaikų intensyviosios terapijos skyrius), kuriam ir vadovauja iki šiol.

V. Lapšinas – ne tik rūpestingas vadovas, bet ir kvalifikuotas ir pasiaukojantis darbui specialistas. Jo pastangų ir sugebėjimų dėka skyrius dalyvavo bendruose projektuose su Šveicarijos specialistais, todėl skyrius visiškai pritaikytas darbui su naujausiomis technologijomis ir savo suteiktų paslaugų kokybe neatsilieka nuo kitų pasaulio šalių. Šį gydytoją labai gerbia ir padėkas jam reiškia išgydytų ir grąžintų į gyvenimą vaikų tėvai.

V. Tamošauskienė: „Labiau patiko dirbti akušere“   
Akušerė V. Tamošauskienė 1981 metais baigė Šiaulių medicinos mokyklą ir įgijo akušerio kvalifikaciją. Kaip pati pasakoja, tada daugelis sakė, jog reikės bent septynerius metus padirbėti norint suprasti, ką reiškia akušerio specialybė. Jau skaičiuojanti 36-erius savo darbo metus V.  Tamošauskienė atvirauja, jog taip ir nesupratusi, ką tada kolegės norėjo pasakyti, ir taip yra galbūt todėl, kad darbas ligoninėje niekada nenusibosta, be to, ir naujagimių darbo pradžioje Šiauliuose gimdavo žymiai daugiau.

Šiaulių miesto gimdymo namų Priėmimo kambario akušere V. Tamošausnienė pradėjo dirbti 1981 m., o 1988 m. buvo perkelta į gimdyklą akušerio pareigoms. 1991 m. jai suteikta pirmoji stacionaro akušerio kvalifikacinė kategorija. O nuo 1998 metų V. Tamošauskienė paskirta Šiaulių ligoninės Akušerijos-ginekologijos klinikos Akušerijos skyriaus vyresniojo akušerio pareigoms, nuo 1998 m. pareigybė pervardyta į vyresniojo slaugytojo-slaugos administratoriaus pareigas.

Nuo 2010 metų dirba Moters ir vaiko klinikos Akušerijos skyriaus vyresniojo akušerio-administratoriaus pareigose.

Kolegos apie V. Tamošauskienę atsiliepia kaip apie stropią, pareigingą, reiklią sau ir kitiems, tačiau jautrią pacientams, nuoširdžią kolegoms medicinos darbuotoją.

„Be skyriaus kolektyvo ir aš būčiau nulis. Tiesa, taip susiklostė, kad apleidau akušerės darbą, nes skyriaus vedėjas man paskyrė darbą administracijoje, tačiau man labiau patiko dirbti akušere. Bet kuriuo atveju esu dėkinga visiems kolegoms“, – susirinkusiems kolegoms už įvertinimą dėkojo V. Tamošauskienė.

Į viršų