Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (Šiaulių AVPK) atnaujino automobilių parką. Ketvirtadienį keturi nauji automobiliai jau stovėjo Šiaulių AVPK kieme ir buvo pristatyti žiniasklaidai.

Prieš naujoms transporto priemonėms išriedant į gatves jas pašventino policijos kapelionas, linkėjęs patruliams saugaus ir gero kelio.

Du – Šiauliams, du – Raseiniams
Metų pradžioje patruliavimui ir reagavimui Lietuvoje buvo įsigyta 80 naujų automobilių, iš kurių 11 pasieks Šiaulių AVPK. Tad jau kovo 23-iąją Šiaulių AVPK į tarnybą išleido pirmuosius keturis gautus naujus automobilius.

Į tarnybą išdidžiai išriedėjo mikroautobusas „Volkswagen Transporter Kombi“, du furgonai „Volkswagen Caddy“ ir lengvasis patruliavimo automobilis „Skoda Superb Combi“.

Po transporto priemonių pašventinimo „Volkswagen Transporter Kombi“ ir „Skoda Superb Combi“ iškeliavo į Raseinių policijos komisariatą, o abu „Volkswagen Caddy“ buvo perduoti Šiaulių AVPK Patrulių rinktinei.

„Iš viso mes gausime 11 tokių automobilių ir labai džiugu, kad šiandien pirmuosius keturis jau išleidžiame į tarnybą. Šie automobiliai yra aprūpinti visa reikiama įranga ir spec. priemonėmis, kurios reikalingos dirbant gatvėje“, – apie naujus automobilius pasakojo Šiaulių AVPK viršininko funkcijas vykdantis Vincas Urbonavičius.

Visi automobiliai, nudažyti specialiomis policijos spalvomis, skirti ne vadovams, o gatvėse dirbantiems pareigūnams. Automobiliuose sumontuota kompiuterinė įranga, skirta patikrinti informaciją apie asmenį ar transporto priemonę duomenų bazėse, užfiksuoti pažeidimą, jį įforminti, atspausdinti dokumentą asmeniui pasirašyti, stebėti kitas pajėgas ir t. t.

„Iš viso Šiaulių AVPK automobilių parke yra 180 automobilių, o paskutinį kartą atsinaujinome praėjusiais metais. Tačiau, kaip jau sakiau, šiais metais iš Lietuvos policijos departamento sulauksime 11 automobilių. Naujus automobilius pirmiausia skyrėme Patrulių rinktinei, nes šiai dienai šio dalinio būklė yra blogiausia, o dabar jų darbas taps tikrai kokybiškesnis“, – teigė  V. Urbonavičius.

Pareigūnai jausis oriai
Pasak Šiaulių AVPK Patrulių rinktinės pirmosios kuopos vado Aivaro Navicko, patrulių automobiliai naudojami labai intensyviai, tad šio atnaujinimo labai reikėjo. „Per parą policijos automobilis nuvažiuoja apie 300 km. Manau, tai pakankamai dideli atstumai. Taigi šie du nauji automobiliai mums bus labai naudingi.

Dar turime tikrai nemažai 5–6 metų senumo automobilių, kurie dažnai genda, kuriuos reikia dažnai remontuoti. Šiuos automobilius taip pat jau reikėtų atnaujinti, bet dabar labai džiaugiamės ir tuo, ką gavome“, – džiaugsmo dėl Šiaulių policiją pasiekusių naujų automobilių neslėpė A. Navickas.

Raseinių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininko Aido Račo teigimu, mikroautobusas bus skirtas operatyvinei grupei, kuri reaguoja į įvykius, renka pirminę medžiagą įvykio vietoje. O lengvasis automobilis bus skirtas patruliavimui, eismo saugumo užtikrinimui.

„Mūsų reagavimo skyrius naudojasi šešiais automobiliais, kurių vidutinis amžius yra apie 10 metų.

Kadangi nuolat reaguojame į įvykius, dažnai dirbame kaimo vietovėse, kur ganėtinai sudėtingas susisiekimas, tai tos mūsų mašinos jau nebėra patikimos. Šie nauji automobiliai mums – didelė paspirtis. O svarbiausia, kad policijos pareigūnai šiuose automobiliuose  jausis oriai, nes bus aprūpinti visa reikiama naujausia įranga ir spec. priemonėmis“, – apie pagerėjusiais policijos pareigūnų darbo sąlygas kalbėjo A. Račas.

Raseinių rajono policijos komisariato automobilių parkas paskutinį kartą buvo atnaujintas prieš trejus metus. Iš viso Raseinių rajono policijos komisariatą šiais metais turėtų pasiekti trys nauji automobiliai, tad  A. Račas prisipažino, kad vieno dar laukia.

Į viršų