Vakar „Šiaulių naujienose“ rašėme apie prisnigtas ir prastai valomas miesto gatves privačių namų rajonuose. Pateikiame Šiaulių miesto savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus vedėjos Eglės Bružienės atsakymus į miestiečių klausimus.

– Kiek mieste yra gatvių ir kiek iš jų valomos?
– Šiauliuose iš viso yra 473 gatvės (ir asfaltuotos, ir su žvyro danga). Į nuolat tvarkomų, prižiūrimų gatvių sąrašą yra įtraukta apie 130 gatvių ar jų atkarpų, kurių plotas sudaro 1 329 947 kv. m. Prisnigus, pripusčius atskiru užsakymu yra valomos žvyruotos gatvės, kurių plotas sudaro 76 720 kv. m.

Daugeliu atvejų kasdien prižiūrimos ir tvarkomos tos gatvės, kuriomis važinėja visuomeninis transportas, o prisnigus, pripusčius atskiru užsakymu yra valomos kitos kvartalų gatvės, taip pat ir su žvyro danga.

– Kodėl nevalomas sniegas didelėje dalyje individualių namų rajonų gatvių?
– Jeigu gatvėse būna užstatyti automobiliai ir nepravažiuoja sniegą valantis automobilis, kai kurios atkarpos lieka nenuvalytos. Didelė dalis gatvių individualių namų kvartaluose prižiūrimos pagal atskirą užsakymą, taip pat ir gatvės su žvyro danga.

– Kodėl nevalomos kai kurios automobilių aikštelės, kuriose stovėjimas mokamas? Pvz. Trakų g. „Verpsto“ kiemas.
– Automobilių stovėjimo aikštelės valomos, bet dėl nuolat stovinčių automobilių ne visada įmanoma nuvalyti visą plotą. Šiuo metu „Verpsto“ kieme, Dvaro, Varpo gatvių aikštelės nuvalytos.

– Kodėl šaligatviai net centrinėje miesto dalyje, nustūmus sniegą, nepabarstomi? Žmonės skundžiasi, kad labai slidu.
– Šaligatviai yra barstomi. Pagal techninę specifikaciją yra barstoma skaldos atsijų ir druskos mišiniu, bet šis mišinys yra bespalvis, todėl gyventojai jo nepastebi, bet slidumą jis mažina efektyviai.

– Kur gyventojams kreiptis dėl sunkiai pravažiuojamų gatvių?
– Dėl prisnigusių gatvių nuvalymo gyventojai gali kreiptis UAB „Ecoservice projektai“ bendraisiais telefonais: 8 800 53 533, (8 41) 55 25 92, arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 41) 59 62 01.

Į viršų