Trečiadienio ankstyvą rytą įvyko miesto mero Artūro Visocko ir naujosios valdančiosios daugumos lyderių susitikimas. Tikėtasi, jog ilgai į kontaktą su valdančiaisiais nėjęs meras ir valdančiosios koalicijos seniūnai ras kompromisą ir pradės bendradarbiauti. Deja, tai neįvyko.

Pas merą buvo pakviesti Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Alfredas Lankauskas, socialdemokratų frakcijos seniūnas Justinas Sartauskas, frakcijos „Už Šiaulius“ seniūnas Denis Michalenko ir liberalų frakcijos seniūnas Aurimas Lankas.

A. Lankauskas „Šiaulių naujienoms“ komentavo, kad 40 minučių pokalbis dialogu nevirto: visi liko prie savo nuomonių.

J. Sartauskas susitikimą apibūdino vaizdingiau: „Mes kalbėjome, kad obuolys raudonas, o meras – kad apvalus. Lyg ir visi teisūs, bet apie patį obuolį nesikalbėjome.“

Kaip pasakojo pokalbio dalyviai, meras tikino naujosios valdančiosios daugumos lyderius, kad negalima atstatydinti mero pavaduotojo Domo Griškevičiaus ir administracijos direktoriaus Eduardo Bivainio.

„Meras mus įtikinėjo, kad Bivainis – nepakeičiamas žmogus. Mes gi manome, kad nepakeičiamų nėra“, – komentavo A. Lankauskas.

J. Sartauskas taip pat stebėjosi, kad rajono Savivaldybėje eiliniu specialistu dirbęs ir A. Visocko į administracijos direktoriaus pareigas pakviestas E. Bivainis dabar vertinamas kaip nepakeičiamas profesionalas. Frakcijos seniūnas stebisi, kaip rajono Savivaldybė neįvertino tokio genialaus darbuotojo.

D. Michalenko akcentavo, kad meras kalbėjo apie planuojamų politinių žingsnių naudą miestui.

„Ne vienas žmogus turi spręsti, kas yra naudinga miestui. Tam yra miesto Taryba“, – kalbėjo politikas.

Liberalų frakcijos seniūną Aurimą Lanką liūdina toks nesusikalbėjimas, bet jau bent nuomonių išsakymas irgi yra gerai.

Meras A. Visoskas patvirtino, kad bendro susitarimo nepasiekta. Jis liko prie savo pozicijos, kad administracijos direktoriaus E. Bivainio ir vicemero D. Griškevičiaus atstatydinimas būtų „nepragmatiškas veiksmas, galintis sukelti praradimus“. Anot mero, pozityvus tokių veiksmų rezultatas gali pasimatyti tik gerokai vėliau.

Valdančiosios daugumos iniciatyva Tarybos posėdis šaukiamas gruodžio 19 d. 13 val. Darbotvarkėje du klausimai: dėl mero pavaduotojo atleidimo ir dėl administracijos direktoriaus atleidimo. Po posėdžio valdančiosios koalicijos frakcijų seniūnai ketina ir vėl siūlyti merui kalbėtis apie tolimesnį bendrą darbą.

Į viršų