Stojo adventas – susikaupimo ir apmąstymų laikas. Tamsusis prieškalėdinis laikotarpis – žmonių fizinio bei dvasinio apsivalymo, stebuklingos ramybės ir taikos metas. Tik Šiaulių miesto savivaldybėje – nei taikos, nei ramybės. Negelbsti nė po langais švytinti moderni Kalėdų eglė. Matyt, miesto politikai retai dairosi pro langus, todėl Kalėdų dvasia jų nelanko...

Išvertus iš lotynų kalbos žodis „adventas“ reiškia atėjimą. Naujosios valdančiosios daugumos  „atėjimo“ baiminasi tiek patogiai beveik dvejus metus miestą valdžiusieji, tiek Savivaldybės darbuotojai, taip pat įsivėlę į politiką. Dėl to toks neramus adventas Savivaldybėje.

Paklausius visuomenei skirtų politinių maldų, vietoje „amen“ dažniausiai skamba žodžiai – „dirbti Šiauliams“. Visi miestiečių rinkti politikai to ištroškę. Net frakcijų pasivadinimai gražūs –  „Dirbame Šiauliams“, „Už Šiaulius“. Tik priešingose pusėse tuos Šiaulius regi.

Meile, tikėjimu ir viltimi lengvai gyvenantis miesto meras nesupranta, ko iš jo nori. Jis juk netingi dirbti. Ir visus, kurie pasaulį mato taip, kaip jis, gina. Sako, nepriimtini jo darbo metodai, bet jis net nežino, kokie jie.

Meras myli žmones, tiki, kad viskas jam baigsis gerai, ir viliasi, kad po visko taps stiprus ir nepažeidžiamas. O tie, kurie nesupranta mero, yra priešai, neverti susitaikymo ir jo malonės.

Beje, kaip draugus paversti priešais irgi galima pasimokyti iš miesto galvos. Jo bičiuliai – Tarybos „liberalus jaunimas“ iš savo gretų netgi iššlavė partijos senbuvį, kuris leisdavo sau balsuoti ne taip, kaip reikia. Nepadėjo. Pridavė jų lyderę nacionaliniam dienraščiui. Matyt, taip tikėjosi sustiprinti draugystę. Neva neskaidrius viešuosius pirkimus Savivaldybėje padarė. Ir miesto aukščiausia valdžia čia, aišku, visiškai nieko dėta.

Opozicija irgi nori dirbti Šiauliams. Meras neleidžia. Sukūrė čia, girdi, Šiaurės Korėją, miesto likimą sprendžia pats vienas. Dirbti jie norėtų pradėti nuo valdžios postų, bet juos reikia „atmušti“ iš mero. Neteiks jis Tarybai palaiminti „perversmininkų“ kandidatų ir „kvit“. Šachas ir matas. Teismai ir nauji rinkimai.

Ar tokio advento vertas mūsų miestas?!

Mieli mūsų rinkti politikai! Šiauliai – tai ne tik gatvės, aikštės, vandentiekis, šiluma, „Busturo“ autobusai... Šiauliai – tai pirmiausia gatvėmis vaikštantys, autobusais važiuojantys, už šilumą ir vandenį pinigėlius atskaičiuojantys žmonės. Tie, kurie gaišdami savo laiką ėjo į rinkimų apylinkes, balsavo už jus ir išėję atsidusdavo: na, dabar jau tikrai bus geriau. Ir tie, kurie tą lemtingą dieną prasėdėjo prie televizoriaus, galvodami: mažas esi ir pakeisti nieko negali. Dėl visų šiauliečių – susėskite, sutarkite ir susitarkite.

Laukiame iš Savivaldybės rūmų žinios: mes stabtelėjome, bet dėl jūsų visų įveikėme savo ambicijas ir dabar Šiauliuose tikrai viskas bus tik geriau.

Tegul politinis adventas irgi baigiasi Kalėdomis.

Į viršų