Šiaulių universiteto bendruomenė Universiteto Ugdymo mokslų ir socialinės gerovės fakulteto  auditorijoje vakar rinkosi į dėstytojų ir mokslo darbuotojų konferenciją. Netrukus prasidėjo universiteto Senato narių rinkimai.

„Rinkimai vyksta kas penkerius metus. Kaip vyks rinkimai, nusprendžia išeinantis Senatas. Šitie rinkimai vyksta visuotinės konferencijos būdu, t. y kiekvienas mokslinis ir pedagoginis darbuotojas turi po vieną balsą ir balsuoja  ne daugiau kaip už 24 kandidatus iš pateikto sąrašo“, – „Šiaulių naujienoms“ sakė Mindaugas Stoncelis, Senato rinkimų komisijos pirmininkas.

Į Senato narius iš viso buvo 45 kandidatai. „Rektorius į Senatą patenka be rinkimų, 7 Senato narius skiria studentų atstovybė pagal savo tvarką. O Senato pirmininkas paaiškės pirmame Senato posėdyje, kuris vyks gruodžio viduryje“, – informavo M. Stoncelis.

Iš 235 universiteto bendruomenės narių, turinčių balsavimo teisę, į konferenciją užsiregistravo 157.

Senato nutarimu, patvirtintos kvotos universiteto padaliniams. Jos priklausė nuo pedagoginių ir mokslinių etatų skaičiaus. Iš Botanikos sodo turėjo būti išrinktas 1 Senato narys, iš Mokslo instituto – 2 nariai, iš Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto – 8, iš Technologijos, fizinių ir biomedicinos mokslu fakulteto – 4, iš Tęstinių studijų instituto – 1, iš Ugdymo mokslų ir socialinės gerovės fakulteto – 8.

Pagal rinkimų nuostatus, į Senatą išrenkami ne mažiau kaip 7 profesoriaus arba vyriausiojo mokslo darbuotojo pareigas einantys ir ne mažiau kaip 7 docento arba vyresniojo mokslo darbuotojo pareigas einantys kandidatai.

Po pirmojo balsavimo turo paaiškėjo rezultatai ir bendruomenės nariai rinkosi tvirtinti balsų skaičiavimo komisijos rinkimų protokolo. Didžiausio balsavusiųjų palaikymo sulaukė Mokslo instituto iškelta kandidatė vyriausioji mokslo darbuotoja dr. Renata Macaitienė, Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto kandidatu iškeltas docentas dr. Gintaras Šaparnis bei  Ugdymo mokslų ir socialinės gerovės fakulteto kandidatu iškeltas profesorius dr. Remigijus Bubnys. Kalbant apie senatorius, kuriuos renka universiteto bendruomenė, regis, gerokai atsinaujinta. „Iš renkamų dėstytojų liko tik 5 Senato senbuviai. Bus išrinktas ir naujas Senato pirmininkas, nes buvęs į pirmininkus net nekandidatavo“, – informavo M. Stoncelis.

Į viršų