Penktadienį Mero padėkos vakaro metu Šiaulių berniukų choro „Dagilėlis“ meno vadovui, Šiaulių miesto garbės piliečiui Remigijui Adomaičiui buvo įteiktas auksinis Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Tai yra aukščiausio kalibro kultūrinis įvertinimas – apdovanojimas yra skiriamas už sunkų darbą ir gyvenimo nuopelnus kultūros srityje. Antradienį R. Adomaitis buvo pagerbtas ir Miesto savivaldybėje.

Šiauliuose jau 26 metus
Nuo 1990 metų R. Adomaitis palaiko ypač aukštą meno ir kultūros lygį Šiauliuose. Čia jis atvyko su misija ir idėja įkurti stiprų berniukų chorą. Tikslas įgyvendintas: berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ žinomas ne tik Lietuvoje ir Europoje – kolektyvas koncertavo ir konkursų laurus skynė Amerikoje, Kinijoje, Rusijoje. Tačiau pasak R. Adomaičio, choras dabar yra pačioje vystymosi pradžioje.

„Pati choro pradžia jau praėjo. Dabar vis atsiskleidžia nauji horizontai ir galimybės, tačiau tai toli gražu ne tas choro vaizdas, kurį aš įsivaizduoju. Kadangi mes prisiliečiame prie pačių didžiausių ir geriausių kompozitorių kūrinių, manau, kad ateityje choras dar ryškiau suskambės“, – teigė R. Adomaitis.

Kaip teigė meno vadovas, jam tai yra didžiulis įvertinimas, nes šis ženklas yra pats garbingiausias Kultūros ministerijos įvertinimas, koks gali būti.

Šiaulių miesto patriotas
Kaip teigė R. Adomaitis, kiekvieną apdovanojimą žmogus gauna ne tik sau, bet ir miestui.  

Meno vadovas samprotavo, kad miesto grožis atsiskleidžia ne per pastatus, o per kuriančius ir jame gyvenančius žmones.

„Miestą turtina ne pastatai, o jame kuriantys žmonės. Verslas duoda materialinę naudą, padeda finansais, bet giliu mano įsitikinimu – kuo mieste daugiau kultūros, tuo jis visomis prasmėmis turtingesnis. Kultūringi žmonės neša didesnį pelną, jie kitaip žiūri į darbą ir jį dirba. Matyt, tas miesto pojūtis, bendravimas su iškiliais miesto žmonėmis mane padarė didžiausiu Šiaulių miesto patriotu“, – sakė R. Adomaitis.

Sveikinimo žodį R. Adomaičiui tardamas Šiaulių miesto meras Artūras Visockas teigė, kad dvasinis miesto potencialas išauga iš menininkų. Jis R. Adomaičiui linkėjo ir toliau turėti jėgų, idėjų ir noro išlaikyti tokio aukšto lygio chorą bei su juo garsinti ne tik Šiaulius, bet ir visą Lietuvą.

R. Adomaitis teigė stengsiantis pateisinti apdovanojimą, kuris jam yra įteiktas.

Šis garbės ženklas įteiktas jau penktam šiauliečiui. Per pastaruosius dvejus metus buvo įteikti du aukso ir trys sidabro ženklai. Jais apdovanoti buvo Vytenis Rimkus, Raimundas Balza, Antanas Venckus, Leonas Peleckis-Kaktavičius, o dabar ir Remigijus Adomaitis.

Į viršų