Miestiečiai juokauja, kad problema dėl gatvių valymo išsispręstų, jei miesto valdžia gatves paverstų ledo "arena", kaip padarė Prisikėlimo aikštėje. 
Vaido SIMANAUSKO nuotr.

 


Asta VOLKOVAITĖ

Aprimus sniego stichijai šaligatviuose bei pačiame bulvare vis dar stūkso sniego stirtos. Per koše virtusi sniegą vietomis automobiliai dar sunkiai skinasi kelią, kai kurie daugiabučių ir bendrabučių kiemai vis dar tebėra sunkiai išvažiuojami. Bendrovės „Specializuotas transportas” direktorius Rolandas Stanys mano, kad priekaištus dėl stūksančių sniego stirtų derėtų išsakyti valdininkams. R. Stanys ėmė gąsdinti, kad situacija gatvėse gali tapti dar liūdnesnė: užsitęsus žiemai ir Šiaulių miesto savivaldybei su minėta bendrove laiku neatsiskaičius už suteiktas paslaugas, gali pritrūkti net druskos.

Savivaldybė skolinga tris milijonus litų

„Kiekvieną mėnesį už gatvių valymą sumokame šimtus tūkstančių litų. Tarkim, sausio mėnesį už tokias paslaugas sumokėjome apie pusę milijono litų. Šiuo metu gatves valančiai bendrovei esame skolingi apie tris milijonus litų”, - pripažįsta Šiaulių miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Arūnas Adomaitis. Valdininkas priduria, kad taupyti stengiamasi kaip tik dar įmanoma.

„Žinau, kokia situacija gatvėse. Sniego stirtos tebestūkso šaligatviuose dėl sprendimo, kad jei jos nekelia grėsmės ir jeigu jos dar gali ten būti, tai jos bus ir iki pavasario. Čia yra dar vienas būdas sutaupyti pinigų”, - aiškina A. Adomaitis. Minėto skyriaus vedėjas neneigia, kad druską pirkti būtina, bet kiek ilgai gatvės dar barstomos druskos ir smėlio mišiniu, nesiryžo prognozuoti.

Druskos ištekliai senka?

„Jeigu temperatūra nulinė, tai prieš keletą dienų išberta druska vis dar veikia. Barstoma arba šlapiu druskos mišiniu, arba druskos ir žvyro mišiniu”, - teigia „Specializuoto transporto” direktorius R. Stanys. Bendrovės vadovas įsitikinęs, kad žvyro iki žiemos pabaigos tikrai neturėtų pritrūkti, bet druskos ištekliai – riboti.

„Druskos jau išbarstėme 1700 tonų daugiau nei praėjusiais metais. Jeigu Šiaulių miesto savivaldybė nemokės pinigų ar laiku neatsiskaitys už suteiktas paslaugas, gatvėms barstyti druskos gali ir pritrūkti”, - pareiškia R. Stanys. Vadovo žodžiais, gatvės barstomos tik tada, kai tai yra būtina. Pavyzdžiui, praėjusį trečiadienį jos liko nebarstytos.

Į viršų