Narių vertinimas: 3 / 5

Žvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 
Sulaukėme rašinio iš Ukmergės! Kas sakė, kad „Šiaulių naujienos” – tik Šiaulių miesto dienraštis? Jei jis skaitomas net Ukmergėje, vadinasi, jis - visos šalies. 
Savo rašinyje ukmergiškė Guoda žavisi konkrečiais jai pažįstamais lyderiais, lygina juos su esamais mokykloje ir klasėje. Pati siekdama būti lydere, Guoda žada įsiklausyti į aplinkinių norus, padėti jiems ir sąžiningu darbu pelnyti pasitikėjimą bei pagarbą. O štai kokią didelę atsakomybę ji jaučia jau dabar: „Jei dabar esi tik klasės lyderis, ateityje gali ir turi daug perspektyvų tapti miesto ar net šalies vadovu, todėl reikia būti sąžiningam nuo pradžių, visuomet galvoti, ką darai, mąstyti, kaip tas poelgis atsilieps ateityje”. Taip, daugeliui teko girdėti, kad kandidatuodamas į JAV prezidentus sužlugsi, jei žiniasklaida paskleis informaciją, jog mokykloje... nusirašinėjai. Puiku, Guoda, kad Jūsų tokios švarios mintys. Linkime visą gyvenimą puoselėti aukščiausio lygio vertybes! 
 
Kviečiame visus moksleivius iki balandžio 15 dienos teikti rašinius konkursui el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Geriausi rašiniai arba jų ištraukos bus publikuojamos „Šiaulių naujienų” dienraštyje, jo internetinėje svetainėje ir socialinio bendravimo tinklapyje „Facebook”. Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti vertingais „Šiaulių naujienų” ir Šiaulių universiteto įsteigtais prizais.
 
Noriu būti lyderis
 
Lyderių yra visur - mokykloje, kieme, klasėje, mieste, valstybėje. Ir visgi visi jie panašūs. Visi siekia, kad jų darbai būtų aukščiausiai įvertinti, būti dėmesio centre, būti geriausiais iš geriausių. Galėčiau rasti panašumų netgi tarp mūsų valstybės Seimo narių ir paprasčiausių klasės ar kiemo seniūnų. Kaip matome per televiziją, girdime per radiją, skaitome laikraščiuose, kai kurie Seimo nariai, miestų merai ne visad sąžiningai elgiasi, taip būna ir tarp vaikų - lyderių. Šie gali klasta ko nors siekdami prasiveržti į lyderius, neslėpkime, taip yra ir tarp suaugusiųjų. Tačiau vaikai yra vaikai, todėl jiems kol kas viskas atleistina, bet valstybės galvos...
 
Dabar geriau pasidžiaukime tais, kurie nusipelnė žmonių palankumo. Mano asmenine nuomone, žmonių palankumą turėtų pelnyti prezidentė Dalia Grybauskaitė, nes ji stengiasi ir kovoja dėl Lietuvos, ji rodo gerą pavyzdį kitiems valdininkams ir, mano požiūriu, tai vienintelis kelias į Lietuvos gerovę. Taip pat esu už savo miesto, tai yra Ukmergės merą poną Kopūstą. Jis irgi rodo puikią iniciatyvą visais gyvenimo atvejais. Galiu pasidžiaugti savo mokyklos prezidentu, šis puikiai atlieka savo pareigas, savo klasės seniūnu Dovydu. Jei klasėje kokia bėda, jis pats pirmas skuba į pagalbą, vienija mūsų klasę, yra klasės siela, manau, iš tokių žmonių ir išauga nebūtinai puikūs lyderiai, bet stropūs, sąžiningi piliečiai. 
 
Jei aš būčiau lyderė, visada atsižvelgčiau į norus tų, kuriems lyderiauju. Žinoma, padėčiau kiek galiu spręsti įvairias situacijas. Nors kai kurie siekia savo gerovės,nieko už tai gero nepadarę savo žmonėms, aš manau, kad tai galima ir reikia pasiekti tik sąžiningai, darbu ir problemų sprendimu, nes tai darai savo šaliai, miestui, mokyklai, klasei ar kiemui. Jei dabar esi tik klasės lyderis, ateityje gali ir turi daug perspektyvų tapti miesto ar net šalies vadovu, todėl reikia būti sąžiningam nuo pradžių, visuomet galvoti ką darai, mąstyti, kaip tas poelgis atsilieps ateityje. Puikiai pritaikyčiau kažkieno pasakytus žodžius: „Ką darai, daryk gerai”. 

Į viršų