Nors užrašas ant durų skelbia, kad „Kapitonas Morganas” uždarytas laikinai, tačiau Įmonių bankroto valdymo departamentas patvirtina – barui iškelta bankroto byla.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

 
 
Lina JUREVIČIŪTĖ

Kurį  laiką bendrovės „Senoji smuklė”, šiauliečiams geriau žinomos baro „Kapitonas Morganas” pavadinimu, šeimininkai bandė slėpti apie bendrovės bankrotą, tačiau yla išlindo iš maišo. Nors ant baro durų parašyta, kad baras uždarytas, nes remontuojamas, tačiau Įmonių bankroto valdymo departamentas patvirtina, jog UAB „Senoji smuklė” iškelta bankroto byla.

Iškelta bankroto byla

Įmonių bankroto valdymo departamento duomenimis, bankroto byla bendrovei „Senoji smuklė” iškelta kovo 18 dieną Šiaulių apygardos teismo sprendimu. Bankroto administratoriumi paskirta bendrovė „Tytus”.

Baro direktorius Gintaras Rimeika „Šiaulių naujiena” dar prieš  mėnesį tikino, kad kavinė uždaryta laikinam remontui, tačiau neoficialūs šaltiniai redakcijai teigė, kad skolų nebeišgalintis susimokėti baras uždaromas visam laikui.

Išjungė  elektrą

„Šiaulių naujienose” jau rašėme, kad vasario pabaigoje, nesulaukusi įplaukų už paslaugas, bendrovė VST barui išjungė elektrą. Maždaug prieš mėnesį VST Šiaulių miesto skyriaus viršininkas Arūnas Neverauskas „Šiaulių naujienoms” sakė, kad su šiuo baru buvo sudarytas skolų mokėjimo grafikas, tačiau vasario mėnesį kavinė grafiko nesilaikė ir bendrovei neliko nieko kito kaip tik nutraukti elektros energijos tiekimą.

„Skolų prevencija - labai svarbus dalykas. Su šia kavine buvome sudarę skolų grąžinimo grafiką. Sausio mėnesį to grafiko dar buvo laikomasi, tačiau vasario mėnesį skola nebebuvo dengiama, todėl buvome priversti nutraukti elektros energijos tiekimą”, - tada kalbėjo A. Neverauskas.

Kiek „Kapitonas Morganas” skolingas elektros tiekėjams, A. Neverauskas neatskleidė. 

Baro uždarymo planus slėpė

Nors neoficialiai buvo kalbama, kad „Kapitonas Morganas” uždaromas visam laikui, tačiau baro direktorius Gintaras Rimeika žurnalistus tikino, jog baras uždaromas laikinam remontui. Dar prieš mėnesį G. Rimeika sakė, esą dabar remontuojamos baro patalpos, o po 2-3 mėnesių jis bus atidarytas. Elektra esą atjungta dėl to, kad statybininkams netrukdytų „krapštytis”.

„Šiaulių naujienose” jau rašėme, kad kavinės veiklą tikrinusi Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba nustatė, jog bendrovė nuo 2005-ųjų gruodžio iki 2008-ųjų birželio gavo daugiau kaip 800 tūkstančių litų vadinamųjų „juodų” pajamų ir nuslėpė daugiau kaip 185 tūkstančius litų pridėtinės vertės bei pelno mokesčių.

Finansinių  nusikaltimų tyrimų tarnybos darbuotojai atskleidė, kad bendrovės mokesčiai buvo slepiami kompiuterinėje programinėje įrangoje „R-Keeper” nenurodžius iš kai kurių klientų  gautų pajamų, įrašant, kad klientas tiesiog buvo nemokus.

Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, baras „Kapitonas Morganas”  valstybei skolingas beveik 192,5 tūkstančio litų.

Skolose paskendęs baras priklauso „darbietės”  šeimai

Primename,  kad kavinės „Kapitonas Morganas” direktorės pavaduotoja tuo metu, kai buvo slepiamos pajamos, dirbo miesto Tarybos narė, „darbietė” Danguolė Martinkienė, kurią meras Genadijus Mikšys priėmė dirbti į Savivaldybę savo patarėja.

Kilus skandalui dėl to, kad merui patarinėja galimai mokesčius slėpusios bendrovės viena iš vadovių, D. Martinkienė patikino ryšius su bendrove nutraukusi. Tačiau, redakcijos žiniomis, dalis kavinės akcijų įregistruota D. Martinkienės motinos vardu.   
 

Į viršų