Kavinė-baras „Kapitonas Morganas” paskendo skolose. Elektros tiekėjai už skolas kavinei išjungė elektrą.
Vadimo SIMUTKINO nuotr. 


 

Inesa RADVILAITĖ
Miesto bulvare duris lankytojams užvėrė dar viena kavinė. Lankytojų nebelaukia kavinė-baras „Kapitonas Morganas”. Nors ant durų rašoma, kad kavinė uždaryta laikinam remontui, tačiau panašu, kad šią kavinę slegia gerokai rimtesnės bėdos. Iš skolų neišbrendanti kavinė nebeišgalėjo sumokėti net už elektros energiją. Nesulaukę mokėjimų elektros tiekėjai vasario pabaigoje kavinei nutraukė elektros tiekimą. Tačiau „Kapitono Morgano” direktorius Gintaras Rimeika ir toliau tikina, kad kavinė uždaroma tik laikinam remontui ir vasarą vėl atvers duris lankytojams. Kas kavinėje bus atnaujinama, direktorius pasakyti negalėjo.

Už skolas išjungė elektrą

Kavinėje „Kapitonas Morganas” - tamsu. Niekaip nesulaukdama įplaukų už suteiktas elektros energijos paslaugas bendrovė VST buvo priversta nutraukti elektros energijos tiekimą.

Bendrovės VST Šiaulių miesto skyriaus viršininkas Arūnas Neverauskas „Šiaulių naujienoms” pažymėjo, kad su šia kavine buvo sudarytas skolų mokėjimo grafikas, tačiau vasario mėnesį kavinė grafiko nesilaikė ir bendrovei neliko nieko kito, kaip tik nutraukti elektros energijos tiekimą.

Kiek „Kapitonas Morganas” skolingas elektros tiekėjams, A. Neverauskas neatskleidė.

Prisidengia remontu

Ant kavinės „Kapitonas Morganas” durų kabo užrašas, kad kavinė uždaryta laikinai. Esą bus remontuojama. Taip „Šiaulių naujienas” tikino ir kavinės direktorius Gintaras Rimeika.

„Teisingai. Nebedirbame. Bus atliekamas smulkus einamasis remontas. Remontuosime patalpas. Užsidarėme vasario pabaigoje, tačiau po 2-3 mėnesių vėl atsidarysime”, - sakė direktorius.

Nors G. Rimeika sakė, kad patalpos bus remontuojamos, tačiau nesugebėjo pasakyti, kas konkrečiai bus keičiama, kuo nustebins savo lankytojus po remonto. Esą tuos reikalus labiau žino akcininkai, o ne jis.

„Kapitono Morgano” direktorius nenorėjo atskleisti ir tikrosios priežasties, dėl kurios kavinėje tamsu. Esą elektra išjungta dėl remonto, kad „krapštantis” netrukdytų.

Valstybei skolinga beveik 200 tūkstančių litų

„Šiaulių naujienose” jau rašėme, kad kavinės veiklą tikrinusi Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba nustatė, jog bendrovė nuo 2005-ųjų gruodžio iki 2008-ųjų birželio gavo daugiau kaip 800 tūkstančių litų vadinamųjų „juodų” pajamų ir nuslėpė daugiau kaip 185 tūkstančius litų pridėtinės vertės bei pelno mokesčių.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos darbuotojai atskleidė, kad bendrovės mokesčiai buvo slepiami kompiuterinėje programinėje įrangoje „R-Keeper” nenurodžius iš kai kurių klientų gautų pajamų, įrašant, kad klientas tiesiog buvo nemokus.

Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, kavinė „Kapitonas Morganas” kovo 2 dieną valstybei dar buvo skolinga beveik 200 tūkstančių litų.

Mero patarėja situacijos komentuoti nenorėjo

Kavinės „Kapitonas Morganas” direktorės pavaduotoja tuo metu, kai buvo slepiamos pajamos, dirbo miesto Tarybos narė. Tai - „darbietė” Danguolė Martinkienė, kurią meras Genadijus Mikšys priėmė dirbti į savivaldybę savo patarėja.

Kilus skandalui dėl to, kad merui patarinėja galimai mokesčius slėpusios bendrovės vadovė, D. Martinkienė patikino ryšius su bendrove nutraukusi. Be to, dalis kavinės akcijų įregistruota D. Martinkienės motinos vardu. 

Pakomentuoti dabartinės kavinės situacijos D. Martinkienė „Šiaulių naujienoms” nenorėjo. Rekomendavo kreiptis į kavinės direktorių. Paklausta, kokie reikalai ją sieja su „Kapitonu Morganu” ji tepasakė, kad sieja tokie pat reikalai, kurie siejo ir anksčiau. Tebedirba direktoriaus pavaduotoja?

Laikini tapo amžinais


„Kapitonas Morganas” - ne pirmoji kavinė „laikinai” užsidariusi. Tačiau jau formuojasi praktika, kad laikinumas tampa amžinu. Iš pradžių laikinai buvo uždarytas baras „Buržua”, vėliau pavadintas „Komuna”, ir galiausiai apskritai uždarytas. Jau pusmetis kaip laikinai uždarytas ir Seimo nario Laimonto Diniaus šeimai priklausantis naktinis klubas „Max'as”.

Į viršų