Zita KATKIENĖ
Vakar Šiaulių apskrities ligoninės Moters ir vaiko klinikoje neeilinis įvykis - ilgai lauktai įstaigai įteiktas Higienos pasas.
 
Šiaulių visuomenės sveikatos centro leidimas - Higienos pasas suteikia teisę šioje klinikoje pradėti pagrindinę veiklą - ligonių gydymą. Gruodžio 8 dieną Moters ir vaiko klinikos pastatą tinkamu naudoti pripažino ir Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos keturiolikos narių komisija.
 
Vakar naujojoje gydymo įstaigoje surengtas ligoninės administracijos, čia dirbsiančių gydymo profilių specialistų ir ūkio tarnybų pirmasis pasitarimas, kuriame dar kartą analizuoti pacientų priėmimo naujojoje klinikoje klausimai, suderinti visų tarnybų veiksmai, numatytas Akušerijos- ginekologijos klinikos bei Vaikų chirurgijos, Vaikų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių persikėlimo į naujas patalpas laikas ir tvarka. Šiaulių apskrities ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius padėkojo medicinos technikos priežiūros specialistams, paruošusiems darbui aparatūrą, slaugytojoms, jų padėjėjoms, ūkio dalies darbuotojams už nepriekaištingai atliktus švaros darbus.
 
Pirmoji duris pacientėms atvers Moterų konsultacija. Numatyta, jog gruodžio 14 dieną 8 valandą pirmosios pacientės Moters ir vaiko klinikoje bus priimtos Moterų konsultacijų ir Ginekologijos skyriuose. Jau kitą dieną - gruodžio 15 ir 16 dienomis, numatomos pirmosios planinės ginekologinės operacijos. To paties penktadienio 8 valandą pradedamos priimti akušerijos pacientės - gimdyvės, taip pat ir nėščiosios, kurioms reikalingas gydymas Nėštumo patologijos skyriuje.
 
Pacientės, kurios pagimdė ar bus pagimdžiusios senojoje Akušerijos-ginekologijos klinikoje, taip pat ir visos moterys, kurios joje gydomos, į naująją kliniką nebus perkeltos, esant tinkamai sveikatos būklei jos bus išleistos  namo. Senoji Akušerijos-ginekologijos klinika baigs darbą, kai bus išrašyta paskutinė pacientė. Medicinos personalas kurį laiką dirbs dviejose vietose, yra sudaryti jų darbo grafikai. Vaikų chirurgijos, Vaikų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriai į Moters ir vaiko kliniką persikels 2010-ųjų sausį. 

Vadimo SIMUTIKINO nuotr. 
Į viršų