Prie Rėkyvos ežero vykusioje Žiemos šventėje žmonėms netrūko nei pramogų, nei varžybų. 

Tado JUODŽIUKYNO nuotr. 

Prie Rėkyvos ežero žiemos pramogų ištroškusius gyventojus jau šeštąjį kartą sukvietė Žiemos šventė. Pramogautojų akį džiugino ne tik šventiniai laužai, tautodailininkų mugės grožybės bei ledo jachtų varžybos. Savo jėgas buvo galima išbandyti ir kai kuriose sporto rungtyse bei poledinės žūklės varžybose.

 Šventė prasidėjo laužų deginimu, visiems koncertavo atlikėjas Radži bei Aklųjų ir silpnaregių skyriaus kapela „Šelmiai”. Netrūko pramogų ir mažiausiesiems. Vaikus džiugino įvairūs žaidimai, prizai bei vaikų studijos „Svirplys” pasirodymas. Išalkę šventės dalyviai galėjo pasigardžiuoti kareiviška koše, karšta arbata bei šašlykais.

Pasirodžius Latvijos bei Šiaulių apskrities „ruoniams”, baigiamuosius akordus sugrojo netradicinio folkloro ansamblio „Kitava” vaikinai.

„Šitiek žmonių sulaukti tikrai nesitikėjome. Viskas vyko taip, kaip ir buvo planuota. Tik eketės ruoniams nepavyko iškirsti. Visgi tai ne bėda, vietoj maudynių Rėkyvos ežere ruoniai galėjo išsitrinti sniegu”, - „Šiaulių naujienoms” pasakojo  Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja Olga Osetrova.

"Šiaulių naujienų" inf. 

Į viršų