„Padariau bent vieną gerą darbą“, - kalbėdamas apie jam būnant miesto meru suremontuotą viešąjį tualetą yra sakęs Vaclovas Volkovas. Po nuskambėjusio „aplaistymo“ moterų tualete V. Volkovo pavardė vėl skamba istorijoje, susijusioje su alkoholiu.   
Redakcijos archyvo nuotr.

Mykolas DEIKUS

Vyriausybės atstovas Šiaulių apskrityje teismuose bando įrodyti, jog gerdamas alų išliko blaivus. Tokiu būdu V. Volkovas mėgina panaikinti tarnybinę nuobaudą ir Valstybinės darbo inspekcijos skirtą  baudą, kad darbo vietoje buvo neblaivus.

V. Volkovas išgarsėjo „puota“ tualete ir šypseną keliančiais raštais.

Bando panaikinti nuobaudą

Vakar Vilniaus apygardos administraciniame teisme buvo svarstomas Vyriausybės atstovo Šiaulių apskrityje Vaclovo Volkovo skundas. V. Volkovas siekia panaikinti griežtą papeikimą, kurį jam skyrė Vyriausybė, patikrinusi „Šiaulių naujienų“ ir šalies žiniasklaidos pranešimus apie „nuotykius“ Vyriausybės atstovo tarnybos patalpose.

Griežtas papeikimas skirtas už tai, kad V. Volkovo veiksmai prasilenkė su valstybės tarnautojui keliamais padorumo ir pavyzdingumo principais. 

Redakcijos žurnalistai Vyriausybės atstovą Šiaulių apskrityje V. Volkovą darbe užklupo gerokai po darbo valandų. Įtarus, kad gali būti girtaujama, iškviesti policijos pareigūnai. Damą išleidusį Vyriausybės atstovą patruliai rado jau ne savo patalpose, o apleistame pastato aukšte, tamsoje, kampe bestovintį. Į alkotesterį V. Volkovas pripūtė daugiau kaip vieną promilę alkoholio – nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

„Sublizgėjo“ advokatas

V. Volkovo teismo posėdyje nebuvo – jam atstovavo šiaulietis advokatas Arūnas Koskus. Pastarasis „sublizgėjo“ aiškindamas, kad gerdamas alų V. Volkovas išliko blaivus.

A. Koskus pasitelkė  net krepšinį, papročius, pagal kuriuos alus esą propaguojamas. Advokatas patvirtino, kad jo atstovaujamas V. Volkovas gėrė alkoholį, tačiau nesą jokių įrodymų, jog buvo neblaivus. Advokatas tikino, kad jo atstovaujamas V. Volkovas viešo intereso nepažeidė, ir kaltino žiniasklaidą.

Lengvas girtumo laipsnis V. Volkovui buvo nustatytas dviejų patrulių ir dviejų karo policininkų „Šiaulių naujienų“ žurnalistų akivaizdoje. Alkotesterio parodymų V. Volkovas įvykio metu neneigė.

Prašymą  atmetė 

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė V. Volkovo atstovo A. Koskaus prašymą administracinę bylą sustabdyti, kol kito skundo neišnagrinės Šiaulių apygardos administracinis teismas. Šiame teisme V. Volkovas ginčija Valstybinės darbo inspekcijos nuobaudą – inspekcija dėl to paties fakto jį yra nubaudusi šimto litų bauda.

Svarstoma, kad V. Volkovas gali bandyti „tempti laiką“, kol išeis į  pensiją.

Vis dar gyvena sovietine praeitimi?

Pastaraisiais metais V. Volkovas grimzta vos ne į komiškus į „prieštaravimus“. 

„Šiaulių naujienos“ skelbė, kad Vyriausybės atstovas V. Volkovas buvo kelis kartus sučiuptas Kelmės rajono apylinkės teisme betvarkąs savo asmeninius reikalus. Darbo metu. Ministro Pirmininko tarnybos personalo specialistė paaiškino, jog valstybės tarnautojas tvarkydamas asmeninius reikalus privalo imti nemokamas atostogas.

Redakcija sulaukė  trečiuoju asmeniu ant firminio Vyriausybės atstovo tarnybos rašto išdėstyto V. Volkovo pareiškimo. V. Volkovas priekaištavo, kad „Šiaulių  naujienų“ žurnalistas premjero kanceliarijos specialistei neteisingai „suformulavo klausimą“. V. Volkovui beliko priminti, kad jau du dešimtmečiai, kaip jis jau nebe Lietuvos komunistų partijos pirmasis sekretorius, tad pavėlavo „mokydamas“ „formuluoti klausimus“.

Prieš  kelerius metus plačiai rašyta, kad Vyriausybės atstovu tapęs V. Volkovas ėmėsi nagrinėti skundą, kuriame pilietė skundė jo paties, dar kaip mero, pasirašytą sprendimą. Už tai Vyriausybės atstovas buvo svarstomas Vyriausiojoje tarnybinės etikos komisijoje. O viešai išplatintas tarnautojo pareiškimas ne vienam sukėlė šypseną.

V. Volkovas (ar jo advokatas?) išvedžiojo, kad viešųjų ir privačių  interesų nesupainiojo. Nes su sprendimą priėmusia tuometinę  Šiaulių miesto valdyba, kurios narys buvo jis pats, nesieja jokie giminystės ryšiai (galima suprasti, kad pats sau – ne giminaitis). 
 


Į viršų