Šiauliai, vasario 8 d. (ELTA).
Šiaulių miestas turi pakankamai potencialo, kad galėtų tapti regiono centru. Šį potencialą lemia patogi geografinė padėtis, universitetas ir oro uostas, mano Vyriausybė.

Siekdama geriau įsigilinti į regionų problemas, Vyriausybė tęsia išvažiuojamuosius pasitarimus šalies miestuose. Antradienį, vasario 9 d., Ministrų Kabinetas posėdžiaus Šiauliuose.

Ministrų Kabineto pasitarime bus svarstoma, kaip panaudoti Šiaulių miesto turimą potencialą paverčiant Šiaulius regiono centru. Šiaulių regionas turi realias galimybes augti dėl patogios geografinės padėties, mokslinio potencialo ir investicijų pritraukimo galimybių. Tam gali pasitarnauti ir Šiaulių oro uostas.

Vyriausybės pasitarime bus kalbama apie savivaldybės įmonės Šiaulių oro uosto statusą ir veiklos perspektyvas, siekiant, kad šis oro uostas labiau išnaudotų galimybes civilinių orlaivių skrydžiams į Rygą, kitus Baltijos valstybių oro uostus. Bus aptartos galimybės Šiauliuose steigti viešąjį logistikos centrą, panaudojant jį ir nekarinių krovinių, skirtų Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) operacijoms, tranzitui per Lietuvą. 

Ministrų Kabinetas svarstys ir du Saulėlydžio komisijos siūlymus - dėl Šiaulių teritorinės muitinės reorganizavimo ir planų prijungti ją prie Klaipėdos teritorinės muitinės bei aptars, kokios biudžetinių įstaigų funkcijos bus deleguotos savivaldybei, kai nuo liepos 1 d. bus panaikintos apskritys. 

Taip pat ketinama aiškintis, kaip Šiauliai yra pasiruošę 5-osioms Tarptautinės sporto asociacijos "Sportas visiems" (TAFISA) sporto žaidynėms, kurios 2012 metais bus rengiamos Šiaulių regione. 

Prieš išvažiuojamąjį Ministrų Kabineto pasitarimą Šiaulių miesto savivaldybės patalpose veikė Vyriausybės priimamasis. Susitikti su Ministro Pirmininko tarnybos, Aplinkos, Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Teisingumo ir Žemės ūkio ministerijų atstovais atėjo daugiau nei septyniasdešimt šiauliečių ir regiono gyventojų.

Šiauliečiai į Vyriausybės priimamąjį daugiausiai kreipėsi socialiniais klausimais, taip pat dėl sveikatos įstaigų reorganizavimo, pažeistų žemės sklypų savininkų teisių nustatant tikslias sklypų ribas, daugiabučių renovavimo darbų kokybės, piktinosi tuo, kad net nepagrindžiamos daugiabučių administravimo išlaidos, reiškė nepasitikėjimą Šiaulių miesto tarybos sprendimu steigti naująsias kapines Daukšiškių kaimo teritorijoje, neva per didele kaina išperkant žemės plotus iš jų savininkų.

Dvidešimčiai interesantų buvo suteikta teisinė konsultacija. Į didžiąją dalį klausimų pareiškėjams atsakyta vietoje, rašytiniai pareiškimai priimti ir bus išnagrinėti darbo tvarka 

Išvažiuojamieji Vyriausybės pasitarimai jau yra įvykę Klaipėdoje, Kaune, Vilniaus miesto savivaldybėje.

Lankydamasis Šiauliuose Premjeras susitiks su vyskupu Eugenijumi Bartuliu, verslo struktūrų atstovais, lankysis Karinių oro pajėgų aviacijos bazėje, NATO Greitojo reagavimo zonoje susitiks su NATO Oro policijos misiją Baltijos valstybėse vykdančiu Prancūzijos kontingentu. Vakare "Saulės" koncertų salėje vyks susitikimas su Šiaulių visuomene. 
Į viršų