Vicemeras Jonas Novogreckis tikina, kad į avariją pateko važiuodamas tiesiai iš  „vyskupų kompanijos“.
Vaido SIMANAUSKO nuotr.
  
 
 
 
 
 
 
Mykolas DEIKUS

Praėjusį ketvirtadienį  eilinįkart į Vilnių išlėkęs Šiaulių rajono vicemeras Jonas Novogreckis grįžo „ant svetimų ratų“. Sostinėje skrisdamas tarnybiniu automobiliu vicemeras taip rėžėsi, kad net ratas nulėkė. Vicemeras atsipirko išgąsčiu, o Savivaldybės automobilį teko į Šiaulius gabenti autovežiu. 

Vicemeras neigia, kad avarijos dieną sostinėje tvarkė partinius reikalus.

Pateko į avariją

Jau kelios dienos Šiaulių  rajono savivaldybės administracijos kieme nematyti apynaujės „Škoda Octavia“, kurią kasdien dremžė rajono mero pavaduotojas Jonas Novogreckis. Paaiškėjo, kad automobilis – remontuojamas viename iš miesto autoservisų. Ir ne šiaip remontuojamas, o „prikėlinėjamas“, nes jau nebevažiuojamas.

Paaiškėjo, jog praėjusį ketvirtadienį trejų metų „amžiaus“ „Škodą“ Vilniuje supylė pats Šiaulių rajono vicemeras J. Novogreckis. 

Avarijos kaltininkas – vicemeras

„Šiaulių naujienų“ žiniomis, avarijos kaltininku pripažintas rajono vicemeras Jonas Novogreckis. Tai jis nepraleidęs kito automobilio.

Pats vicemeras nenoromis kalbėjo apie eismo įvykį – teko pešti vos ne po žodį.  „Pavažinėkite po Vilnių, pamatysite, koks eismas“, - išvedžiojo politikas. Jo žodžiais, dėl to, kas kaltas, esą galima diskutuoti. Esą buvęs nekaltas, tačiau neturėjęs liudininkų, kurie tai patvirtintų.

Kaip paaiškėjo, vicemeras J. Novogreckis „įvažiavo“ į vieno autoserviso darbuotojo automobilį. Prie pat autoserviso, kuriame dirba minėtas žmogus, jo kolegų akivaizdoje. 

Smūgio būta stipraus

Smūgio išties būta tokio stipraus, kad nulėkė priekinis ratas, suniokotas priekinis sparnas, sudaužytas „bamperis“, sulankstytas variklio dangtis. Nuo smūgio „iššovė“ visos oro pagalvės, todėl teks keisti panelį. Keisti teks ir priekinį stiklą, kuris nuo smūgio sueižėjo.

Nei vicemeras, nei jo taranuoto kito automobilio vairuotojas nenukentėjo, todėl atvykę policijos pareigūnai protokolo nesurašė. 

Po avarijos rajono Savivaldybės automobilį teko parvežti į Šiaulius, kur dabar remontuojamas viename iš miesto autoservisų.

Nuostolius atlygins draudimo kompanija

Nei Šiaulių rajono savivaldybės administracijos atstovai, nei pats rajono vicemeras J. Novogreckis neskubėjo atskleisti, kiek kainuos „sudaužytų“ automobilių remontas.

„Niekam nekainuos nė lito, viską atlygins draudimas“, - tikino rajono vicemeras J. Novogreckis, kurio žodžiais, tarnybinis automobilis draustas KASKO draudimu.

Nors draudimo kompanija iš  tiesų atlygins žalą, vicemeras nėra visiškai teisus. Po avarijos draudimas turėtų gerokai pabrangti.

Neigia tvarkęs partinius reikalus

Šaltinių teigimu, J. Novogreckis į Vilnių lekia vos ne kas savaitę ir grįžta ganėtinai vėlai. Kalbama, kad ir avarijos dieną politikas galėjo tvarkyti partinius reikalus.

Vicemeras J. Novogreckis kategoriškai neigia sostinėje tvarkęs partinius reikalus. Esą buvo susitikęs su šalies dvasininkais, su kuriais kalbėjosi apie Kryžių kalno reikalus. Tartasi dėl geresnio ir pigesnio apšvietimo. Po susitikimo vicemeras teigia iškart važiavęs į Šiaulius, kol kelionės nenutraukė avarija.

„Iš vyskupų kompanijos išvažiuota...“ - tikino politikas.

Tarnybiniu automobiliu – į namus

Šiaulių rajono mero pavaduotojas J. Novogreckis gyvena Šiaulių rajone, Kuršėnuose. Kaimynai vakarais pastebi į vicemero kiemą sukant jo tarnybinį automobilį.

Kalbantis su pačiu vicemeru J. Novogreckiu susidarė įspūdis, kad politikas gal nė neįsivaizduoja, jog į darbą galėtų vykti asmenine, o ne mokesčių mokėtojų sąskaita. Teigė, kad štai „šiandien“, t. y. antradienį vyksiąs į Raudėnus, o po to - į Kuršėnus. Į Šiaulius, kur įsikūrusi Savivaldybė, negrįšiąs. Esą kitaip jį kas nors turėtų atvykti ir parsivežti iš Kuršėnų.

„Škodos“ nuvylė 
 
Ūkio ir transporto skyriaus vedėjas Rimantas Jurgis Rimkus sako, kad Savivaldybė yra įsigijusi ir daugiau „Škoda“ markės automobilių. Eksploatuojant šiuos automobilius, pripažįsta skyriaus vedėjas, nuomonė pasikeitė. Į „prastąją pusę“. „Iš šių automobilių tikėjausi daugiau“, - sakė jis.

Pradžioje automobiliai atrodę  puikiai, tačiau netrukus ėmę gesti. „Tokio lygio automobiliai neturėtų kelti rūpesčių“, - sakė skyriaus vedėjas R. J. Rimkus.

Pagarsėjo partiniais „pasivartymais“

Šiaulių rajono vicemeras, konservatorius  J. Novogreckis yra socialdemokrato rajono mero A. Gaubo pavaduotojas. Kūno kultūros akademiją baigusio, Kuršėnų seniūnijai vadovavusio J. Novogreckio mėnesio atlyginimas šiuo metu yra beveik 4 tūkstančiai litų „į rankas“.

Vicemeras prieš praėjusią  kadenciją pagarsėjo pasivartymais su tuometiniu Šiaulių  rajono meru Raimundu Jakučiu. Pastarąjį nuvertę socdemai ir konservatoriai vos spėjo pasidalyti postus, kai iš jų išvertė daugumą balsų susigrąžinęs R. Jakutis.

Po kelerius metus trukusio teismų maratono J. Novogreckiui bei jo bendražygiams teismai priteisė negautas pajamas (Šiaulių apygardos administracinis teismas J. Novogreckiui buvo priteisęs per keturiasdešimt tūkstančių litų, o A. Gaubui – per penkiasdešimt tūkstančių litų).

Piniginės kompensacijos politikams išmokėtos iš mokesčių mokėtojų pinigų. 


Į viršų