Vanda Kavaliauskienė pasirašo kolekcijos perdavimo dokumentus.
Tado JUODŽIUKYNO nuotr.
Vaida SKIRMANTIENĖ
Vakar Katinų muziejuje perimta muziejaus ekspozicija, kurią miestui dovanojo ilgametė vadovė Vanda Kavaliauskienė. Tuo pačiu muziejui suteiktas jos vardas. Už dovanotą kolekciją poniai Vandai dėkojo Šiaulių miesto savivaldybės vadovai, kolegos ir draugai.
 
„Jaučiuosi neįtikėtinai – kaip kino žvaigždė“
 
Sužavėta tokio žmonių gausumo ir dėmesio, perduodama savo surinktų katinų kolekciją, net 3899 eksponatus, Vanda Kavaliauskienė dėkojo muziejaus kolektyvui, Šiaulių savivaldybės atstovams už tokį garbingą kolekcijos priėmimą. „Jaučiuosi neįtikėtinai – kaip kino žvaigždė“, - susijaudinusi sakė Vanda Kavaliauskienė.
 
„Norėčiau, kad šitas muziejus būtų žinomas ne tik Šiauliuose, bet ir visame pasaulyje. Kad atvykę žmonės rastų čia šilumą, kad vaikai gautų įgūdžių mylėti ir globoti gyvūnėlius. Tikiu, kad ateityje mūsų Katinų muziejus klestės“, - pasiėmusi dabartinį Katinų muziejaus simbolį – katytę Filomeną – ant rankų kalbėjo Vanda Kavaliauskienė.
 
Kolekciją atidavė ramia širdimi
 
Pati Vanda Kavaliauskienė paklausta, ar neskaudu atiduoti tokią didžiulę ilgus metus rinktą kolekciją, atsakė, kad labai myli visus savo surinktus katinus, kad kiekvienas katinėlis yra nuglostytas, nučiupinėtas, numylėtas. „Ką aš galiu gero padaryti Šiaulių miestui, jeigu nepadovanoti tai, ką aš turiu brangiausia. Man Šiauliai, patys šiauliečiai yra labai brangūs ir aš jaučiu pareigą atsidėkoti“, - sakė Vanda Kavaliauskienė.
 
Katinų muziejaus įkūrėja Vanda Kavaliauskienė savo surinktą katinų kolekciją atiduoda ramia širdimi ir tikisi, kad eksponatus tinkamai prižiūrės naujoji šeimininkė – Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro ekomeno būrelio mokytoja Asta Lukošiūtė.




Į viršų