2013-11-08 24

VRK vakar vykusiame posėdyje bendru sutarimu sugrąžino Šiaulių miesto tarybos mandatą V. Damulevičiui, prieš tai penkerius metus dirbusiam miesto Savivaldybės administracijos vadovu.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Mindaugas LAURINAITIS
Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) posėdyje ketvirtadienį bendru sutarimu nuspręsta grąžinti tarybos nario mandatą buvusiam Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriui Vladui Damulevičiui. Praėjusiuose savivaldybių rinkimuose konservatoriams atstovaujantis politikas buvo išrinktas į miesto Tarybą, tačiau nenorėdamas prarasti iki tol turėto administracijos vadovo posto atsisakė savo mandato ir jo vietą tada užėmė Rimundas Domarkas.
Konservatoriams pasitraukus į opoziciją, administracijos vadovo pareigų V. Damulevičius neteko. Ir nors žurnalistus tikino, kad į miesto Tarybą sugrįžti nebandys, vis dėlto patyliukais padarė viską, kad jam mandatas būtų sugrąžintas. Dienraštis „Šiaulių naujienos“ jau rašė, kad R. Domarkas spalio 30 d. pateikė prašymą VRK dėl jo atstatydinimo iš Tarybos narių. VRK gavo ir V. Damulevičiaus prašymą atstatyti jo vietą porinkiminiame sąraše. VRK vakar sprendė, ar patenkinti šiuos prašymus.
Kaip posėdyje prieš balsavimą sakė VRK komisijos narė Živilė Verbylaitė, abu prašymai buvo pateikti teisiškai tvarkingai, tad balsuoti kitaip nėra jokių priežasčių. „Atsiradus laisvai vietai, grįžta į Tarybos narius. Šiauliuose kažkas toks yra, nes žiniasklaida labai domisi šiuo sprendimu“, - juokdamasi kalbėjo Ž. Verbylaitė.
VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, niekam nepanorus prieš balsavimą pasisakyti ar paklausti, paskelbė, kad abu prašymai patenkinami bendru komisijos sutarimu. Artimiausias Šiaulių miesto tarybos posėdis suplanuotas lapkričio 28 d., tad gali būti, kad jau šiame posėdyje V. Damulevičius bus prisaikdintas ir užims Tarybos nario kėdę konservatorių frakcijos gretose.

 

Į viršų