Jau nuo vasario 1-osios duris užveria kino teatras „Laikas”. „Laiko” kino teatro patalpas iš Savivaldybės nuomojusios bendrovės vadovas Eugenijus Civilka miesto valdžios prašė sumažinti patalpų nuomos kainą, tačiau gavo neigiamą atsakymą, todėl nutraukia patalpų nuomos sutartį ir sausio 31-ąją užrakina kino teatro duris.
Svarstydami, ką daryti su „Laiko” patalpomis, pirmadienį Finansų ir ekonomikos komitete posėdžiavę politikai laužė galvas. Teisėto būdo be konkurso sumažinti kainą kaip ir nėra, o laikyti tuščias patalpas ir mokėti už jų šildymą, kai miesto biudžetas kiauras kaip rėtis, tiesiog neapsimoka. 
 
„Dabar moka 11 litų už kvadratinį metrą. Sako, išgyventų, jei būtų kokie 3 litai už kvadratinį metrą” - pristatydamas sprendimo projektą dėl kino teatras „Laikas” viešojo nuomos konkurso organizavimo Tarybos nariams sakė Turto valdymo skyriaus vedėjas Gytis Skurkis. 
 
Kiek padiskutavę dėl kainos politikai siūlė palikti 5 litų už kvadratinį metrą nuomos kainą. „Nors daug į biudžetą ir nesurinksime, tačiau bent jau iš biudžeto nereikės skirti pinigų toms patalpoms išlaikyti”, - svarstė Tarybos nariai. 
 
Kalbėdami apie „Laiko” kino teatrą politikai neatmeta galimybės, kad ateityje šias patalpas reikėtų perleisti į privačias rankas – leisti privatizuoti. 
 
UAB „Amfiteatro filmai”, kuriai priklauso ir „Laiko” kino teatras, vadovas Eugenijus Civilka „Šiaulių naujienoms” sakė, kad išlaikyti „Laiko” patalpas tapo tiesiog per brangu. Sunkmetis ir atsidarę didieji prekybos centrai gerokai sumažino kino teatro „Laikas” ir čia veikiančios kavinės lankytojų skaičių. 
 
E. Civilka neslepia, kad miesto valdžiai sumažinus nuomos kainą, bendrovė dalyvaus viešajame konkurse ir gali būti, kad „Laikas” vėl atvers duris. 
Į viršų