„Šaunuolė Vitalija”, - džiaugiasi Eugenijus Ostapenko, policijos komisariate sulaukęs pačios Lietuvos šlagerių karalienės pagalbos.  

Zita KATKIENĖ

Pirmą kartą į  Šiaulius paviešėti atvykusiam skandalais garsėjančiam populiarios muzikos atlikėjui Eugenijui Ostapenko - skaudus likimo smūgis. Restorane susipažinęs su tariamais savo talento gerbėjais buvo pakviestas tęsti pasilinksminimo Talšos ežero pakrantėje, kur sumuštas, apiplėštas ir subadytas peiliu. Klaipėdoje gyvenantį atlikėją labiausiai pribloškė tai, kad ežero pakrantėje poilsiavę šiauliečiai, pamatę jį mušamą ir kraujuojantį, ėmė filmuoti ir fotografuoti, nors labiausiai reikėjo pagalbos. Vėliau, tiesa, sulaukė ir gerų žmonių paramos, ir patarimų.

Gerbėjų  dėmesys patinka

Į Šiaulius Eugenijus Ostapenko užklydo visai netikėtai. Antradienio rytą jis važiavo į Vilnių ir filmavosi televizijos laidoje „Šeštadienio rytas”. Po filmavimo pažįstamas šiaulietis pakvietė važiuoti drauge ir apie 20 valandą vakaro atvažiavo į Šiaulius.

„Pabaliavojom ir nuėjom miegoti”, - prisimena antradienio vakarą atlikėjas.

„Permiegojom ir vakar ryte susiruošiau namo. Pažįstami dar miegojo, tai aš išsikviečiau taksi ir išvažiavau”, - pasakojo „Šiaulių naujienoms” atlikėjas jau iš ligoninės atvežtas į Šiaulių miesto antrąjį policijos komisariatą Tilžės gatvėje, kur pradėtas ikiteisminis įvykio tyrimas.

Šiauliuose E. Ostapenko - retas svečias. Yra tekę tik koncertuoti, tad važiuodamas taksi paprašęs vairuotojo, kad šis aprodytų gražiausias, žymiausias vietas.

Pavažinėjęs po miestą  atlikėjas paprašė, kad sustotų prie žymaus restorano, jo manymu, esančio Tilžės - pačioje didžiausioje ir ilgiausioje - gatvėje. Užėjęs į „restoraną“ netrukus buvo pastebėtas.

„Prie manęs priėjo trys tvarkingai apsirengę apie trisdešimties metų vyrai. „Labas Eugenijau, mums labai patinka tavo muzika”, - prisistatė šiauliečiai.

E. Ostapenko neslepia, jog jam gerbėjų dėmesys patinka ir jis prie to pripratęs. Ypač  Klaipėdoje, kur ir gyvena su tėvais, dažnai yra kalbinamas nepažįstamų  žmonių, dažnai su jais ir linksminasi.

Užpuolė  peiliu

130 kilogramų sveriančiam 188 cm ūgio vyrui niekada nebuvę baisu bendrauti su nepažįstamais, nors draugai ne kartą ragino įsigyti dujų balionėlį.  „Aš žinau - beveik visi nešiojasi dujų balionėlį, bet aš jo neturiu”, - kalba atlikėjas, ir šiandien abejojantis, ar po šio įvykio pirks savigynos priemonę. Nes tekę girdėti, kad nuo to balionėlio gali tekti nukentėti pačiam. „Atims iš manęs tą balionėlį ir pripūs akis”, - baiminasi klaipėdietis.

„Ir šį kartą vargu ar būtų tekę pasinaudoti balionėliu”, - sako vyras, prisimindamas klaikų trečiadienio vakarą. Buvo apie 18 valandą, kai jis su naujaisiais pažįstamais nuvažiavo prie Talšos ežero. „Mes išgėrėme degtinės, nei pykomės, nei konfliktavome. Tik staiga vienas išsitraukė peilį ir puolė mane”, - pasakoja nukentėjusysis.

„Aš dengiausi ranka ir jis peiliu perrėžė delną”, - rodo atlikėjas peiliu įbrėžtą riešą ir subintuotą ranką. Chirurgui teko susiūti per visą delną einantį pjūvį. Įsisiautėjęs chuliganas nesiliovė, ėmė atlikėją kumščiuoti. „Aš apsisukau, kad jis nesužalotų veido, nes juk man reikia į sceną”, - pasakoja klaikaus vakaro detales. Nusikaltėlis pradėjo kumščiuoti į galvą, kuri ir dabar skauda. 

Baisiausia E. Ostapenko buvę  tai, kad jam padėti nepanoro ne tik šalia stovintys du sugėrovai, bet ir ežero pakrantėje buvę žmonės. Atvirkščiai - jie filmavo ir fotografo krauju plūstantį žmogų ne tik mobiliojo ryšio telefonais, bet vienas turėjo net filmavimo kamerą.

„Aš pradėjau bėgti, jie - iš paskos. Labai apsidžiaugiau, kai pamačiau gatve atvažiuojančią policijos patrulių mašiną. Pradėjau mojuoti - sustojo”, - pasakoja klaipėdietis.

Chuliganas atėmė mobiliojo ryšio telefoną, pinigus. „Mano visi numeriai įrašyti telefone, todėl net ir išmetę kortelę jie galėjo turėti visus numerius, tarp kurių - daug žymių žmonių telefono numerių”, - apgailestauja nukentėjusysis.

„Ostapenko kruvinas - kiek mokėsi?”

Tai, kad telefonai pateko į  nusikaltėlių rankas, netrukus įsitikino Vitalija Katunskytė. Populiariosios muzikos atlikėja buvo priblokšta, kai trečiadienio vakarą jai paskambino nepažįstamas žmogus ir pasiūlė: „Aš turiu nufilmuotą Ostapenko - Šiauliuose vaikščioja  kruvinas. Kiek mokėsi?”

- Už ką aš  turiu mokėti?.. Iš kur Šiauliuose Ostapenko? - pasipiktino ponia Vitalija.

Tačiau kitos dienos rytą paaiškėjo tiesa - E. Ostapenko tikrai Šiauliuose, ligoninėje.

„Aš nežinojau į ką pagalbos kreiptis, nes neturėjau telefono”, - pasakoja Eugenijus. Padėjo skyriaus draugai. Viena moteris nuėjo prie kompiuterio, surado Vitalijos telefoną. Tada palatos draugas davė savo telefoną ir jai atlikėjas paskambino.

„Šaunuolė Vitalija”, - džiūgavo atlikėjas, kai į policijos komisariatą, lydima dukters Monikos, atėjo Vitalija Katunskytė.

„Esame kolegos. Jei prašo pagalbos - reikia padėti,” - neabejoja Lietuvos šlagerių karalienė, pyktelėjusi tik dėl to, ar tikrai geri pažįstami buvo tie žmonės, pas kuriuos atvažiavo paviešėti iš Vilniaus. Eugenijus patikino, kad tikrai labai geri pažįstami, tačiau nežinojo jų telefono, todėl paskambino jai. Vitalija pažadėjo, kad po apklausos policijoje atvažiuos Monika, parsiveš jį namo, pavaišins pietumis ir nuveš į traukinių stotį, iš kur išvyksta traukinys į Klaipėdą. Taigi, viskuo pasirūpinta.

„Negi aš kaltas?”

Policijos komisariate kalbantis su nuo chuliganų nukentėjusiu šou verslo atstovu suskamba V. Katunskytės telefonas. „Mama skambina”, - perduoda Vitalija telefono aparatą.  Liubovė Ostapenko - atlikėjo mama ir vadybininkė.

„Aš dabar policijoje...  Namo parvažiuosiu šiandien... kalbuosi su žurnaliste... jau buvo koks penkiolika žurnalistų prie ligoninės laukė, visos televizijos filmavo ir visi laikraščiai parašys... ką šaunuolis, ką aš kaltas, juk aš čia nekaltas”, - rusų kalba aiškinasi Eugenijus mamai ir pažada greitai sugrįžti.

Baigęs pokalbį priduria: „Sako, jau pavargo su manimi. Sakė, nereikėjo su  nepažįstamais bendrauti. Bet aš esu atviras, aš visada su visais bendrauju ir žmonių nebijau. Bet dar nebuvo, kad prisistatytų gerbėjais, o paskui peiliu užpultų. Aš jais patikėjau, nes žinau, kad daug kam patinku, daug kas mėgsta mano muziką - ir banditai, ir „forsai”, ir jaunesni, ir vyresni. Bet niekada taip nebuvo, kad peiliu užpultų. Čia - pirmas kartas”, - tarsi tęsdamas pokalbį su mama kalba  vyras. 

Supykusi ant sūnaus mama ir dėl to, kad šis bendravo su žurnalistais. Bet Eugenijus ir čia problemos nemato. „Aš esu žymus. Štai jums įrodymas: mane primušė - 15 žurnalistų prie ligoninės prisistatė, aš jums duodu ekskliuzyvinį interviu. Taip yra ir atgal kelio nėra”, - pasididžiavimo gaidelė suskamba atlikėjo balse.

„Negi aš kaltas, kad mane užpuolė. Aš esu ramus, taikus žmogus, bet vos kas nutinka - išpučiamas burbulas”, - kalba E. Ostapenko prieš pat pokalbį su tyrėja, jau žinodamas, kad nusikaltėliai sulaikyti, ir džiaugiasi, kad teisingumas šį kartą triumfuos.

Ryški asmenybė

33-ejų - Kristaus metų  atlikėjas populiariu tapęs 16 metų, kai dalyvavo Rusijos televizijos konkurso „Rytinė žvaigždė”. Tada jis tapo laureatu. 1997-aisiais, pasak E. Ostapenko, yra tapęs ir populiariosios muzikos konkurso „Jūrmala-97”  laureatu. Tada Eugenijus dainavo rusų kalba.

„Nuo 2004-ųjų uždainavau lietuviškai”, - sako atlikėjas, už tai dėkingas savo mamai Liubovei Ostapenko, kuri yra ir atlikėjo vadybininkė. Tėvas, juristas ir verslininkas, į šou verslą nesikiša. „Jis tik geria raminamuosius vaistus ir prašo mūsų nebedalyvauti šiame versle”, - šypsosi atlikėjas, kurio talento įrodymas - per šešerius koncertinės veiklos metus įrašytos trys kompaktinės plokštelės „Nakties princesė”,  „Sulauk manęs” ir garsusis „Dviratukas”, išgarsinęs atlikėją visoje Lietuvoje  bei už jos ribų. Ypač Rusijoje žinomas, nes ten ne tik dainavo nuo paauglystės, bet ir teko aiškintis su „Dviratuko” dainos autore Natali Rudina dėl  muzikos autorystės.

„Aš dabar tik jums pasakysius tiesą - „Bomba rekords” studija sumokėjo apie 1500 litų ir Natali leido man šią dainą dainuoti. Tačiau LATGA-A (Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra) nesumokėjo autorei, todėl ir kilo skandalas“, - teigia dainininkas.

Nemalonus atlikėjui buvęs ir skandalas dėl dainos „Vėjas pučia”, kuriai žodžius parašė Romas Dambrauskas: „Jis tą dainą parašė man - patikėkite. Bet kai aš permiegojau su jo žmona, pats tą dainą pradėjo dainuoti”.

Giliai tada Eugenijus buvo įklimpęs į skandalus su kolegomis, tačiau šiandien tai - praeitis. 
 


Padėti kolegai neatsisakė  ir Monika Katunskytė, paprašyta mamos pavalgydinti Eugenijų  ir nuvežti jį į traukinių stotį (dviratis už nugarų –  ne E. Ostapenko, - red. past.).
Vadimo SIMUTKINO nuotr. 
Į viršų